Mi-e greu sa critic alegerea unui coleg forumist (daca-mi permiteti) dar ma gandesc ca prin postarea unui review si-a asumat si parerile mai putin pozitive.Departe gandul de a-i cauza neplaceri.De aceea am preferat sa postez aici.
Tag Heuer este o marca de prestigiu, o istorie horologisitica bogata si indelungata.O marca dorita de orice pasionat.
Si eu mi-am propus sa cumpar acest ceas in 2011, din Franta.
Pretul era de 2325 eur (!!!!!!!!, recomandat de catre producator) , am obtinut o reducere substantiala pana la pretul de 1700 eur.Am batut palma, dealerul m-a convins sa cumpar ceasul cu reducerea oferita.
Spre norocul meu in Franta exista o lege care da dreptul cumparatorului sa se razgandeasca, daca bine stiu eu in 7 zile.Pentru ca in momentul in care am ajuns acasa, am citit manualul de utilizare si descrierea tehnica unde era marcat eta/sellita sw200.Va dati seama ca a doua zi eram din nou in magazin si-mi ceream banii inapoi.In acel moment m-am hotarat asupra unui Longines Hydroconquest care era la 1/3 din pret si cu un calibru ETA.
Din acel moment marcile Oris, Tag Heuer si Epos (aceasta marca chiar din 2010) nu mai exista pentru mine.
Din propria experienta ( si a colegului Saphire
Sa vinzi un ceas cu calibru Sellita la 2325 eur este HOTIE, JAF, BATAIE DE JOC. Poate sa fie decorat cu 100 de diamante sau sa fie din aur, calibrul ramane tot o replica IEFTINA.
Nu sunt ceasornicar, nu am cunostinte tehnice in a orologeriei, ma bazez pe parerea prietenilor ceasornicari din RO, HU, FR care 100% sunt impotriva acestei glume numita Sellita.
Sellita a copiat toate mecanismele ETA a caror patent a expirat.Si cand auzi de chinezi nu te gandesti la calitate ci la ceva ieftin.
Asa s-a intamplat cu un ceas Epos a carui mecanism Sellita SW200 a cedat la 10 zile de utilizare.Atunci am vazut ce poate Sellita, adica plastic.Am vazut plastic si in Oris.Nu stiu daca Tag isi permite, dar nu m-ar mira deloc.
Sper ca am deschis o discutie interesanta, am scris parerea mea, poate ma insel, fiind un profan in a technologiei.