Achizitie ceas-sa isi pastreze/mareasca valoarea in timp

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
virgilius79

Achizitie ceas-sa isi pastreze/mareasca valoarea in timp

Mesaj de virgilius79 »

Buna ziua!
In prezent sunt in cautarea unui ceas, iar pe acest forum am descoperit foarte multe informatii, de aceea apelez la bunavointa dvs pentru cateva sfaturi.
Mentionez ca pana acum nu am purtat ceas si am retinut aspectul important subliniat in multe posturi: probeaza-l si vezi daca iti place :)

Ma intereseaza in primul rand ca ceasul achizitionat sa isi pastreze/mareasca valoarea in timp, am observat ca anumite marci sunt mai apreciate, unele mai putin, la fel in cazul mecanismelor, al finisarii etc.

As vrea sa stiu daca acest aspect(al pastrarii valorii in timp) se aplica si la ceasurile /casual sport, deoarece in prezent ma atrage un astfel de ceas, iar variantele ar fi urmatoarele(nu am incercat sa le incadrez intr-u anumit palier de pret):

edox: http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 657-1.html cred ca e cel mai scump dintre cele prezentate(peste 3000 ron)
certina: http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 147-2.html
certina: http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 533-1.html
doxa: http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 215-1.html

Cum vi se par?
Limita maxima de pret ar fi la un 3000 ron, in cazul exceptional in care ceasul mi-ar place f mult si as sti ca valoarea i se pastreaza in timp(altfel as da maxim un 2000 ron pe el).

Multumesc mult!
Cypher

Re: Achizitie ceas-sa isi pastreze/mareasca valoarea in timp

Mesaj de Cypher »

Nu cred ca mai exista vreun ceas nou affordable care sa isi pastreze valoarea. Doar unele vintage care ar putea intra in cei 3000 lei. Plus Certinele si Doxa-ul ala nu isi va pastra niciodata valoarea.
Astea noi ca sa isi pastreze cat de ca valoarea,trebuie sa fie editie limitata de "exceptie" sau anumite modele .
Sa zicem de la DOXA modelel SUB isi pastreaza cat de cat valoarea,in sensul in care pe piata SH tot sunt foarte scumpe.
virgilius79

Mesaj de virgilius79 »

Multumesc de raspuns!
Ar fi de preferat deci sa merg pe un automatic clasic (de purtat "la costum" ca sa zic asa)?
Ce parere aveti de edox, ar fi totusi o achizitie buna?
georgio

Mesaj de georgio »

Parerea mea, un ceas poate fi o investitie in crestere daca:
- are un mecanism, deosebit, in serie limitata. Ceasuri extrem de scumpe in general, peste 100k €
- are o istorie in spate. Ceas cu o anumita istorie, lagat de un eveniment sau personalitate. Din nou ceasuri extrem de scumpe.
- e fabricat dintr-un material nobil, care creste in valoare (aur, platina). Ceasuri peste$ 10.000 in general.
Poate fi o conservare de valoare:
- daca ceasul are o nisa in care e rege si un raport pret calitate excelent. Exista ceasuri si sub 2000€ care isi pastreasa pana la 80% din valoare, poate si mai mult si second. ( unele modele de Rolex, Sinn, Omega, Longines etc)
- ceasuri cu mecanism bun care au un adaos mic peste pretul materialelor. Deobicei acestea sunt unele marci cunoscute de colectionari. Un ceas de ex cu un mecanism Eta care costa dublul pretului mecanismului nu poate sa se deprecieze mult.
Cypher

Mesaj de Cypher »

virgilius79 scrie:Multumesc de raspuns!
Ar fi de preferat deci sa merg pe un automatic clasic (de purtat "la costum" ca sa zic asa)?

Edox-ul ala la costum? Sau te referi in general la Edox? E un brand super ok,swiss,finisaje bune. Te mai poti uita si la Mido,Hamilton(seria Jazzmaster).Ti-as fi spus si Longines dar nu cred ca gasesti la banii astia in magazin.
Cred ca totusi poti gasi un Longines de costum dar quartz fara secundar.
virgilius79

Mesaj de virgilius79 »

Cypher scrie:
virgilius79 scrie:Multumesc de raspuns!

Edox-ul ala la costum? Sau te referi in general la Edox? E un brand super ok,swiss,finisaje bune. Te mai poti uita si la Mido,Hamilton(seria Jazzmaster).Ti-as fi spus si Longines dar nu cred ca gasesti la banii astia in magazin.
Cred ca totusi poti gasi un Longines de costum dar quartz fara secundar.

Ma refeream in general la EDox.Nu as vrea sa dau prea mult pe un quartz, daca pot lua un automatic cu aceeasi bani(un automatic cred ca isi va pastra mai mult valoarea un timp decat un quartz).
virgilius79

Mesaj de virgilius79 »

georgio scrie:Parerea mea, un ceas poate fi o investitie in crestere daca:
- are un mecanism, deosebit, in serie limitata. Ceasuri extrem de scumpe in general, peste 100k €
- are o istorie in spate. Ceas cu o anumita istorie, lagat de un eveniment sau personalitate. Din nou ceasuri extrem de scumpe.
- e fabricat dintr-un material nobil, care creste in valoare (aur, platina). Ceasuri peste$ 10.000 in general.
Poate fi o conservare de valoare:
- daca ceasul are o nisa in care e rege si un raport pret calitate excelent. Exista ceasuri si sub 2000€ care isi pastreasa pana la 80% din valoare, poate si mai mult si second. ( unele modele de Rolex, Sinn, Omega, Longines etc)
- ceasuri cu mecanism bun care au un adaos mic peste pretul materialelor. Deobicei acestea sunt unele marci cunoscute de colectionari. Un ceas de ex cu un mecanism Eta care costa dublul pretului mecanismului nu poate sa se deprecieze mult.

Multumesc!
Avand in vedere sumele necesare, as dori cateva informatii suplimentare pentru ultimele doua categorii (dupa ce castig la loto am sa ma interesez si de primele :) )
Poti sa imi dai cateva sugestii ?
bogdan_iasi

Mesaj de bogdan_iasi »

merita atentie pt suma in care va incadrati Omega recomandat de Otvos
Zar

Mesaj de Zar »

Acel Omega este personalizat pe capac.
I-a scazut valoarea cand l-a gravat.
Nici vorba sa creasca in timp.
E oricum un comun de la Omega - atat mecanism cat si model. :wink:
AR1070-56E
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Pretul este insa foarte mare pentru acel model.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
virgilius79

Mesaj de virgilius79 »

Intre ceasurile produse recent, mi-ati recomanda ceva, care sa se incadreze in limita a 3000 ron, si sa nu isi piarda valoarea in timp?
Am citit la un moment dat un articol pe net, dar acolo valorile se invarteau in jurul valorii de 1000 euro, iar asta e cam peste peste bugetul meu..
virgilius79

Mesaj de virgilius79 »

Multumesc!
Cred ca totusi as prefera un ceas produs mai recent, ideea de vintage nu ma incanta atat de mult (cel putin in acest moment)
Zar

Mesaj de Zar »

Pe scurt : Cauta un ceas din Au masiv (nu conteaza detalii : marca, mecanism etc.) pt. ca pastreaza/creste macar valoarea metalului pretios. :wink:
AR1070-56E
virgilius79

Mesaj de virgilius79 »

Zar scrie:Pe scurt : Cauta un ceas din Au masiv (nu conteaza detalii : marca, mecanism etc.) pt. ca pastreaza/creste macar valoarea metalului pretios. :wink:
Ai putea sa imi recomanzi totusi ceasuri care sa nu fie din aur? Sunt sigur ca ma poti ajuta cu un sfat bun :)
Scrie răspuns