Cata vreme nu stim care este pretul final real al ceasului nu putem spune daca e scump sau nu. In productie intervin mai multi factori in afara de roboti, operatorii acestor roboti, designeri, costuri de marketing si distributie plus profitul, costuri care trebuie luate in calcul in evaluare unui produs. Din pacate aceste costuri nu sunt niciodata publicate, probabil tocmai pentru a putea umfla pretul. Daca e sa comparam acel Sinn cu Breitling Navitimer, care are pretul cel putin dublu si nu ofera nimic in plus decat numele, ceasul nu mai pare asa de scump.gherghin nicolae scrie:
Tendinta este sa scada costurile cit mai mult...Probabil si plasticul este un motiv in plus .Nu contest fiabilitatea plasticului si lipsa lubrifierii acelei zone , insa diferenta de la 300 la 2000 nu vi se pare cam mare ? Zic si eu...nu dau cu parul , dar cum poate sa coste o carcasa si un cadran , care fie vorba intre noi tot de roboti sint fabricate (ca si mecanismul !) de citeva ori mai mult decit mecanismul ?
Va rog sa elaborati aceasta afirmatie. Opinia generala, cel putin care circula pe net, este ca un cronograf modular nu este niciodata peste unul integrat. Daca din punct de vedere al functionalitatii se ridica probleme de aliniere a butoanelor la mecanismele modulare, din punct de vedere al servisarii Valjoux este cu mult peste Dubois Depraz. Din cate stiu modulele nici nu sunt servisabile, in caz de probleme se recomanda pur si simplu schimbarea modulului, o operatiune foarte costisitoare. Nu cred ca Dubois Depraz vinde piese de schimb pentru module, din nou o problema in cazul ca se gaseste un ceasornicar destul de curajos si cu suficiente cunostiinte tehnice pentru a-l repara. Poate se exprima si Claudiu in aceasta chestiune.gherghin nicolae scrie: Chiar daca ar fi avut modul Dubois-Depraz , care tehnic vorbind este peste orice Valjoux
Sinn nu se lauda ca imbunatateste mecanismul dar se lauda ca il modifica pentru a-i da configuratia originala Navitimer de tri-compas. Personal nu stiu cat este de adevarat, dar daca este merita un pic de consideratie.zveros scrie:Chestia cu citeva inbunatatiri in house pe Eta mau dat gata
Pentru amatorii de tehnicalitati:
http://people.timezone.com/library/horo ... 3433425752
http://www.watchtime.at/archive/wt_2008 ... 03_156.pdf