ETA vs Sellita

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
impala2328

Re: ETA vs Sellita

Mesaj de impala2328 »

2824 are vreo cateva zeci de ani...
poti spune orice,dar nu ca-i rau :shock:
...claro cum o fi ? :twisted:
Imagine
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Gabi1 scrie:Daca Sellita va demonstra in urmatorii 10-15 ani ca este peste ETA atunci cei ce vor continua sa cumpere mecanisme ETA pot fi considerati moftangii sau naivi,mai avem putin de asteptat ! :wink:
Gabi, hai sa rastalmacim: daca Opel va demonstra in urmatorii 10-15 ani ca este peste Volkswagen atunci cei ce vor continua sa cumpere VW pot fi considerati moftangii sau naivi...
Ei bine, asa cum stau lucrurile pana acum - si ma refer la istoria pe care o are in spate, VW nu ar putea fi considerata o masina prost conceputa astfel incat sa fie o alegere proasta sau eventual un moft (ce zici posesor de VW., am dreptate :P ?).
Indiferent ce va arata viitorul, prezentul se bazeaza pe trecut iar viitorul nu poate sa ignore trecutul (asa cum se spune ca un popor care isi ignora trecutul nu poate sa aiba un viitor).
Si totusi, eu sunt posesor de Sellita... sic! - cati dintre voi au sellita?!
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

catalin.v scrie:
Gabi1 scrie:Daca Sellita va demonstra in urmatorii 10-15 ani ca este peste ETA atunci cei ce vor continua sa cumpere mecanisme ETA pot fi considerati moftangii sau naivi,mai avem putin de asteptat ! :wink:
Gabi, hai sa rastalmacim: daca Opel va demonstra in urmatorii 10-15 ani ca este peste Volkswagen atunci cei ce vor continua sa cumpere VW pot fi considerati moftangii sau naivi...
Ei bine, asa cum stau lucrurile pana acum - si ma refer la istoria pe care o are in spate, VW nu ar putea fi considerata o masina prost conceputa astfel incat sa fie o alegere proasta sau eventual un moft (ce zici posesor de VW., am dreptate :P ?).
Indiferent ce va arata viitorul, prezentul se bazeaza pe trecut iar viitorul nu poate sa ignore trecutul (asa cum se spune ca un popor care isi ignora trecutul nu poate sa aiba un viitor).
Si totusi, eu sunt posesor de Sellita... sic! - cati dintre voi au sellita?!
La masini este alta discutie ,diferente de pret,motorizari etc,etc ,aici vorbim de doua produse cu acelasi pret (asa am inteles)dintre care unul si-a demonstrat fiabilitatea in ani si ani de zile iar altul urmeaza sa demonstreze tot in timp in nici un caz dupa 3-4ani,parerea mea . :wink:
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Cypher

Mesaj de Cypher »

Pai in general,nu incerci sa cumperi ce e mai bun? Dar vorbim de prezent pana la urma.. Asa putem discuta ca Fossil daca devine cel mai tare:)
Vorbim de prezent,nu stim ce e in viitor.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

:lol: Da prezentul este ETA (certitudine),in viitor poate Sellita (deocamdata speranta) . :wink:
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

Draga Impala, vorbeam aici de ETA vs Sellita (swiss made) , clar 2892 tot un ETA este, deci moftul este pt. cei ce n-au inteles inca, fiabilitatea ETA, restul (Sellita e.t.c.) ramine de vazut !!!
Ionut79

Mesaj de Ionut79 »

Revin cu cateva aspecte legate de precizia mecanismului Sellita din dotarea unuia din ceasurile mele. Este ceasul folosit zilnic in ultima perioada, asa incat am testat acuratetea mult hulitului Sellita (SW 200). Castiga 5 secunde pe zi, valoare care e la nivel ETA, zic. Si repet, nu compar ETA cu Sellita, pt ca nu ar avea sens. Desi Sellita nu s-ar face deloc de ras, cred. Astept ziua cand va face explozie in Junkers-ul in care este gazduit. Sa vedeti cât șpan va iesi din el....
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Nu precizia e factorul relevant ci FIABILITATEA. Si clonele chinezesti 6497 ale ETA ating lejer precizia asta dar asta nu le face mai apreciate decat originalul.
Ionut79

Mesaj de Ionut79 »

Nu dă semne ca se va strica. Eu am cumparat acest ceas second hand, mai mult din curiozitatea legata de Sellita, fiind un ceas fabricat prin 2009. Faza e ca sunt surprins placut de functionare si pot sa zic ca ma pricep putin la ceasuri, ca pasionat. Review-urile de pe net in marea lor majoritate arata ca Sellita se tin bine, probabil la inceput au avut unele sincope, dar stiti cum e, de fapt majoritatea care critică nu au detinut vreodata asa ceva, doar se hranesc din experientele altora. Nu e cazul sa fim isterici decat daca am folosit asa ceva si s-a defectat lamentabil. Observam ca cineva mai demult compara Sellita cu Claro sau cu alde Seagull, ceea ce mi se pare o prostie, iertata sa-mi fie indrazneala. Sigur, e opinia mea. Mai am 2 ceasuri cu ETA, modele mai vechi si recunosc calitatea indiscutabila a mecanismelor. Sunt si eu curios când va crăpa mecanismul, de asta am hotarat sa-l utilizez zilnic.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Ionut79 scrie: Sunt si eu curios când va crăpa mecanismul, de asta am hotarat sa-l utilizez zilnic.
Daca se dovedeste a fi un mecanism bun va trebui sa asteptati pana la pensie sau chiar mai mult.
De exemplu mecanismul prezentat mai jos are o precizie comparabila cu cea a unui ETA modern chiar daca e fabricat in 1915 :wink:
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... =4&t=21795
Ionut79

Mesaj de Ionut79 »

Aveti dreptate, nu-mi propun sa stau pana la pensie cu el pe mana. Daca va functiona de-a lungul anilor cu aceeasi precizie si fiabilitate, prin rotatie cu alte ceasuri, eu zic ca va castiga lupta cu timpul. Dar, cu siguranta ca veti vedea Sellita la greu in multe brand-uri vaduvite de ETA devenit exclusivitate pt Swatch Group. Sa nu fiu inteles gresit, nu fac promovare Sellita, doar am fost curios cum se va comporta, de asta mi-am expus opinia, fiind multumit de el pana in prezent.
CezarIlie

Mesaj de CezarIlie »

Salutare,

Am si eu o mica dilema, am achizitionat in urma cu cateva zile un ceas Eterna Soleure. Abia acasa, cand am citit mai multe informatii despre acest ceas, am aflat ca mecanismul este Sellita si nu ETA. Vreau sa va intreb daca se merita aceasta achizitie sau ar fi indicat sa incerc sa schimb ceasul cu un altul?

Multumesc,
Cezar
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Daca se merita sau nu se merita, tu ai hotarat deja(achizitionand ceasul), in functie de ce ai inteles din discutiile de mai sus poti hotari in cunostinta de cauza singur. :wink:
vasi.utziu

Mesaj de vasi.utziu »

Eu l-as schimba...cat mai repede.Dar asta e doar parerea mea...
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

vasi.utziu scrie:Eu l-as schimba...cat mai repede.Dar asta e doar parerea mea...
Cu unul paralelipipedic sau tot rotund :?: :wink:
Scrie răspuns