Ceasornicar.ro

Totul despre ceasuri !
Acum este 19 Apr 2024, 23:22

Ora este UTC + 2 [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Socoteala de acasa....
MesajScris: 19 Sep 2012, 17:28 
Neconectat

Membru din: 10 Feb 2012, 00:25
Mesaje: 143
Felicitari Merlin pentru ceas dar mai ales pentru atitudine. Cred ca toata lumea de pe forum a avut un moment in care nu s-a uitat la bani cand s-a "indragostit" subit de un ceas. Colegii care au spus ca e scump sunt bine intentionati, mai ales Buf0n, care e un expert in ceasuri de buzunar.
Pentru lant, recomand unul de argint din targurile de antichitati. De fiecare data am gasit piese deosebite pe la argintarii de ocazie. Important e sa ai ceasul cu tine, am constatat ca e importanta o proba cu ceaul real, trebuia ca lantul si ceasul sa se armonizeze.


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Socoteala de acasa....
MesajScris: 19 Sep 2012, 21:09 
Neconectat

Membru din: 17 Iun 2009, 12:37
Mesaje: 5812
Merlin scrie:
Pretul a fost 1600 ron

Chiar si pe Ebay (considerat etalon al preturilor) am vazut un IWC de buzunar din inox cal 67 cu microregulator vandut cu 400€ iar un Ulysse Nardin cu mecanism in house vandut la un pret chiar mai mic.


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Socoteala de acasa....
MesajScris: 21 Sep 2012, 15:34 
Neconectat

Membru din: 27 Apr 2012, 10:19
Mesaje: 187
Despre precizia masurarii timpului va pot spune, dragi prieteni, ca de cand l-am pornit acum o luna fix a mers constant(si fiti siguri ca verific zilnic :lol: ) cu o abatere de +25 secunde fata de oraexacta.net.
Asta nu stiu daca se datoreaza faptului ca are mecanism nou sau asa trebuie sa fie, ce este interesant pentru mine este ce precizie de masurare v-a avea peste 10 ani(conform legitatii din aviatie:"Sa nu te duci niciodata cu avionul unde nu ai fost cu 10 minute inainte cu mintea!").
Despre lant, astept de la maestrul absolut B un sfat(la fel ca de la oricare membru ce imi poate face vreo sugestie/oferta).
Numai de bine!


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Socoteala de acasa....
MesajScris: 22 Sep 2012, 12:23 
Neconectat

Membru din: 27 Apr 2012, 10:19
Mesaje: 187
De fapt, exprimarea nu e tocmai corecta; a mentinut contant +25 secunde fata de ora exacta.net, abaterea tinzand catre zero.


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Socoteala de acasa....
MesajScris: 22 Sep 2012, 18:42 
Neconectat
Moderator
Avatar utilizator

Membru din: 22 Noi 2006, 22:13
Mesaje: 1607
Localitate: Radauti
:D
Timpul e relativ.Nu sunt adeptul fixului la fix... drept dovada nici pendulele ce le am prin casa pe pereti nu bat toate la fel. Ma intereseaza doar continuitatea.Nu masor cu ele cei 100m a lui Usain Bolt :D si nici timpul petrecut pe tronul de la buda.... dar ies dupa ele din casa mergand la munca ! Aud 6 batai la una ....si imi zic " e 6" ! Aud 6 batai la cealalta " vaiiii e 6" ! Aud 6 batai pe a treia iar eu sunt de partea exterioara apartamentului cu cheia in broasca : " ioooooi tre` sa o tai" :P dar nu la modu profesional ... ca nu vreau sa devin Ciomu reloaded :lol: Nici macar asteptand pe un peron un tren nu ai nevoie de precizie pentru ca trenul va intarzia intotdeuna ... asta daca nu cumva te afli la Fukuoka !
So ?! Cum se va comporta ceasul asta peste 10 ani ?!! ... Hai sa mergem maine sa ne relaxam undeva si sa ne gandim la Doamne-Doamne si sa`l rugam sa nu vina sfarsitul ( pe persoana fizica in particular) sa avem zile si sa ne apucam de facut copii (cei care n`au si intentioneaza...daca au cu cine) sau sa ne vedem scrierile terminate ( ma gandesc ca cineva tot s`a apucat sa`si scrie amintirile macar pe hartie igienica)... apoi om mai vedea noi ce e si cu ceasu ...

Sorry, nu`s drogat , nici sub influenta unor ciuperci halucinogene.... sunt doar in afara subiectului !

_________________
http://www.pocketwatch.ch/kaliber.htm
sterlingsilv3r@yahoo.com


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Socoteala de acasa....
MesajScris: 24 Sep 2012, 17:11 
Neconectat

Membru din: 27 Apr 2012, 10:19
Mesaje: 187
"Cand cu gene ostenite sara suflu-n lumanare/Doar ceasornicul strabate lung-a timpului carare."
Toti oamenii se raporteaza la timp. Toata materia vie se raporteaza instinctiv la timp. Procesele din micro si macroexistenta se raporteaza la timp. Avem timpi de injumatatire mai mici sau mai mari, avem perioade geologice si avem galaxii ale caror imagini au pornit catre noi acum......multa vreme "Icoana stelei ce-a murit/Încet pe cer se suie;/Era pe când nu s-a zarit,/Azi o vedem, si nu e". Viata rationalilor de pe planeta este tot o perioada de timp, petrecuta intre "venirea cu barza" si transhumanta in "locul cu verdeata"."Cu mâine zilele-ţi adaogi,/Cu ieri viaţa ta o scazi/Şi ai cu toate astea-n faţă/De-a pururi ziua cea de azi.//Când unul trece, altul vine/In astă lume a-l urma,/Precum când soarele apune/El şi răsare undeva".
Privind viata privim timpul pe care il petrecem constienti de noi. Fiecare manifestare a existentei noastre e guvernata de instinct pe de o parte si de ratiune pe de alta parte. Crestem educati in virtutea unor valori(credinta, sinceritate, onoare, altruism,dragoste, respect) si incercam sa atingem un grad de perfectiune in ceea ce facem si mai ales in ceea ce suntem. Avem copilasi pe care incercam sa ii educam in a fi mai sus ca noi. Si este firesc, pentru ca evoulutionismul arata foarte clar ca de la generatie la generatie graficul abilitatilor creste.
Sensei B mi-a tinut un excelent curs de evaluari explicandu-mi parinteste despre criteriile care se iau in considerare la achizitia unui ceas de buzunar: mecanism, brand, viteza cu care iti poti procura unul de pe piata etc. Excelent, cu majuscule si nemaipomenit de exact. Mai lipsea doar definitia valorii("Suma estimată pe care un cumpărător o plateste pentru a-si procura o copie"-Curs de evaluari active.) si putea veni la facultatea de management pentru a preda.
Mi-am permis a cita un alt bucovinean celebru la inceput pentru a arata cum vad eu lucrurile. M-am "invartit" numai in zone in care valoarea abaterilor tinde spre zero: o estimare a unui punct viitor este de max. +/- 3 min; la facultate mi se verificau calculele de verificare la a treia zecimala. In viata de zi cu zi prefer sa am totul planificat si sa am o rezerva necesara pentru a negocia cu neprevazutul, in orice domeniu, de la muraturi pana la intalniri simandicoase.Nu sunt un "incordat" sau un "disperat", ba chiar din contra.
M-am intrebat de ce colectioneaza oamenii ceasuri vechi, cu istorie, cum imi place mie sa zic. Mecanismele de un anumit tip sunt toate la fel din punct de vedere constructiv si o stiti mai bine; carcasele sunt lucrate din materiale pretioase sau nu; despre precizie am mai vorbit si sunt de acord cu dumneavoastra. In schimb, asa cum cladirile se imprima cu trairile sufletesti din interiorul lor(intr-un locas de rugaciune, indiferent cit e de impozant, simti la fel ca in catedrala. Am vazut asta in Afganistan, unde la inceput biserica era intr-un cort.) si ceasurile au fost privite cu sentimemte de catre posesorii lor: speranta, disperare, resemnare, optimism etc. Acest lucru le confera o aura care ne atrage la aceste obiecte.
De fapt, noi nu colectionam ceasuri pentru mecanism, brand sau precizie ci din respect pentru oamenii care le-au privit si care au fost insotiti in timpul lor de aceste minunate masini.
Si eu am fost cam pe langa topic, dar, contemporanii mei....viata e frumoasa!
Inchei, multumindu-va daca va veti mai apleca asupra platitudinilor scrise de mine si dedicandu-i prietenului bucovinean B.:
"Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi si noua toate;
Ce e rau si ce e bine
Tu te-ntreaba si socoate;
Nu spera si nu ai teama,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamna, de te cheama,
Tu ramâi la toate rece. "
M.


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Socoteala de acasa....
MesajScris: 28 Sep 2012, 17:02 
Neconectat

Membru din: 27 Apr 2012, 10:19
Mesaje: 187
Buna ziua prieteni,
Sper ca nu v-am plictisit cu frazele de mai sus, dar am vrut sa astern cateva ganduri. E bine sa mai privim un pic si in interiorul nostru pentru a ne lamuri: "de ce?"
Ca sa nu mai deschid alt topic, va rog sa imi spuneti ce parere aveti despre aceste ceasuri:
http://ceasuridemana.ro/ceas-de-buzunar_a126276.html
http://ceasuridemana.ro/ceas-de-buzunar_a126275.html
http://ceasuridemana.ro/ceas-de-buzunar_a123557.html
http://ceasuridemana.ro/oris_a110411.html
http://ceasuridemana.ro/lemania_a83239.html


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Socoteala de acasa....
MesajScris: 28 Sep 2012, 19:23 
Neconectat

Membru din: 17 Iun 2009, 12:37
Mesaje: 5812
Mai interesante sunt ceasurile 3 si 5 de sus. Ceasul nr 3 are un mecanism bun si frumos ornamentat dar nici cadranul nici carcasa nu sunt ale lui :( . Lemania ar fi cel mai interesant dar trebuie avuta grija la functionalitate. In plus Lemania a folosit niste marimi foarte ciudate (chiar si la elemente banale de gen coroana sau aratatoare) cce ce face ca piese compatibile sa fie greu de gasit.


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România