Primul este german produs in URSS ca urmare a mutarii .....
Ceasuri militare rusesti/sovietice
Mie mi se pare ca "rusul" este un personaj de culoare ... corectati-ma daca gresesc, iar ceasurile pot fi : busola si ceas sau compas si ceas ...
In alta ordine de idei eu, ca noi toti dealtfel, am auzit ca soldatii rusi mergeau cu cate 10 ceasuri si chiar cu ceasuri de masa legate la gat LOL
In alta ordine de idei eu, ca noi toti dealtfel, am auzit ca soldatii rusi mergeau cu cate 10 ceasuri si chiar cu ceasuri de masa legate la gat LOL
the path of the true warrior is peace
Status : every sound is magic ... just listen ...
Status : every sound is magic ... just listen ...
Ceasul de pe mana dreapta e "pus", in trei din albumele de fotografie pe care le posed se regaseste si aceasta fotografie, si soldatul rus nu are ceas pe dreapta.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ermany.jpg
Titlul fotografiei in engleza este "On the Reichstag, 4 mai 1945", autor Evgheni Chaldej. Steagul a fost realizat din patru fete de masa rosii cusute impreuna, acest element (dimesiunea steagului)si faptul ca in strada lucrurile par extrem de calme (masini stationand, soldati in grupuri pe langa ele etc) sugereaza ca fotografia nu a fost realizata la acea data, ci ulterior, in scop propagandistic
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ermany.jpg
Titlul fotografiei in engleza este "On the Reichstag, 4 mai 1945", autor Evgheni Chaldej. Steagul a fost realizat din patru fete de masa rosii cusute impreuna, acest element (dimesiunea steagului)si faptul ca in strada lucrurile par extrem de calme (masini stationand, soldati in grupuri pe langa ele etc) sugereaza ca fotografia nu a fost realizata la acea data, ci ulterior, in scop propagandistic
Interesant
Adevarul este ca in zilele respective starzile au fost dominate de rusi.
Ultimele tancuri germane in stare sa riposteze au fost deja blocate in zona gradinii zoologice(autotunuri JagdPanther si Marder) singurele in stare de functionare fiind undeva in zona aeroportului cu ganduri de evadare spre vest catre americani.
Zona Reichstag era la cheremul rusilor ripostele venind din cladiri si cele cateva baricade din zona.
Probabil a fost o imagine de propaganda neavand nici un sens sa arborezi un drapel pe un bunker(subteran) ,drapelul nu ar fi fost vizibil.
Poate rusul a avut initial doua ceasuri si tot din ratiuni propagandistice fiindu-i curatata mana care avea un ceas in plus
.
Doua ceasuri erau clar dovada jafului nu-i asa???
Cine stie ,e o alta enigma
Eu sunt foarte curios ce fel de ceas purta (cel putin unul dintre ele
)
Adevarul este ca in zilele respective starzile au fost dominate de rusi.
Ultimele tancuri germane in stare sa riposteze au fost deja blocate in zona gradinii zoologice(autotunuri JagdPanther si Marder) singurele in stare de functionare fiind undeva in zona aeroportului cu ganduri de evadare spre vest catre americani.
Zona Reichstag era la cheremul rusilor ripostele venind din cladiri si cele cateva baricade din zona.
Probabil a fost o imagine de propaganda neavand nici un sens sa arborezi un drapel pe un bunker(subteran) ,drapelul nu ar fi fost vizibil.
Poate rusul a avut initial doua ceasuri si tot din ratiuni propagandistice fiindu-i curatata mana care avea un ceas in plus
Doua ceasuri erau clar dovada jafului nu-i asa???
Cine stie ,e o alta enigma
Eu sunt foarte curios ce fel de ceas purta (cel putin unul dintre ele
A fost pe Discovery Channel un reportaj legat de arborarea steagului sovietic pe Reichstag. Chiar unii dintre autorii faptei au fost intervievati, si spuneau ca initial steagul a fost ridicat fie noaptea, fie fara a fi imortalizat momentul (nu mai tin bine minte). Abia a doua zi s-a facut un "remake" pentru propaganda...
Legat de rusi si de "davai ceas" ?!? si eu cunosc povesti de la bunici si cunoscuti, si nu e o aberatie ca unii aveau si ceasuri de masa legate la gat. O alta poveste (de la un ceasornicar batran - patita de el sau de un cunoscut), spune ca dupa ce lucrurile s-au mai calmat (nu mai era linia frontului la noi, dar era ocupatie ruseasca) veneau cu un ceas de masa (mare) si cereau in schimb 3-4 de mana sau buzunar(mici). Un fel de troc la kil.
Legat de rusi si de "davai ceas" ?!? si eu cunosc povesti de la bunici si cunoscuti, si nu e o aberatie ca unii aveau si ceasuri de masa legate la gat. O alta poveste (de la un ceasornicar batran - patita de el sau de un cunoscut), spune ca dupa ce lucrurile s-au mai calmat (nu mai era linia frontului la noi, dar era ocupatie ruseasca) veneau cu un ceas de masa (mare) si cereau in schimb 3-4 de mana sau buzunar(mici). Un fel de troc la kil.
Dus cu CEASUL!
O poveste frumoasa vedeti aici.
Primul drapel a "marcat" Reichstag-ul pe 30 aprilie 1945.
Cel din foto a fost ridicat ulterior
http://www.famouspictures.org/mag/index ... _Reichstag
Germanilor nu le place deloc aceasta imagine si au incercat sa o demonteze chiar si in RDG.
Cert este ca rusii au ocupat Berlinul si faceau asta cu ori fara sprijin american.
Daca imaginea poate fi contestata victoria lor in mod sigur nu.
Nu imi place ce ne-au facut noua rusii dar cu ei sincer nu am nimic
Primul drapel a "marcat" Reichstag-ul pe 30 aprilie 1945.
Cel din foto a fost ridicat ulterior
http://www.famouspictures.org/mag/index ... _Reichstag
Germanilor nu le place deloc aceasta imagine si au incercat sa o demonteze chiar si in RDG.
Cert este ca rusii au ocupat Berlinul si faceau asta cu ori fara sprijin american.
Daca imaginea poate fi contestata victoria lor in mod sigur nu.
Nu imi place ce ne-au facut noua rusii dar cu ei sincer nu am nimic
Din pacate cu totii avem tendinta sa punem etichete, sa vedem lucrurile in alb si negru, si sunt o multime de nuante de gri... Armata Rosie avea cateva milioane de soldati, cate ceasuri erau in Europa ocupata de ei?! Putem vorbi de soldati cu zeci de ceasuri la mana sau gat, si sunt sigur ca au fost, dar nu toti au facut acest lucru, si nici macar majoritatea. Eu mi-as pune o alta intrebare, de unde au venit acei oameni si de ce se comportau asa? Ganditi-va ca majoritatea aveau cam 20-25 de ani in 1945, traisera doar in timpul razboiului civil si a foametei, veneau din fundul stepelor rusesti, nu vazusera civilizatie, erau condusi de brute cu chip de om... De ce ii condamnam?
Corect
Cineva spunea ca suntem nascuti egali dar pervertiti de mediu(social)
Sa nu uitam ca nu rusii sunt autorii holcaustului si ca Europa sufera mult si astazi din cauza lui Nietzche prost inteles cu al sau ubermensch.
Harta este inca insangerata de mintile bolnave ale "raselor superioare"
Nu turma este vinovata ci baciul ei
Si ceasurile noastre masoara ori au masurat tocmai acest timp patat.
Ajunsi in Prusia bietii nenorociti veniti manati cu pistolul la tampla se intrebau socati ce au cautat germanii pe campiile nesfarsite ale Rusiei.
Nascuti in cocioabe unii dintre ei vedeau pentru prima data o cladire cu trei etaje.
Clar ca nu e vina lor cum nu e nici a victimelor lor.
Razboiul este o porcarie oricat am incerca sa-l ''romanticizam''.
"Adevaratii eroi sunt morti domnii mei ,cei ramasi in viata sunt lasii"
Nu am spus eu asta
Cineva spunea ca suntem nascuti egali dar pervertiti de mediu(social)
Sa nu uitam ca nu rusii sunt autorii holcaustului si ca Europa sufera mult si astazi din cauza lui Nietzche prost inteles cu al sau ubermensch.
Harta este inca insangerata de mintile bolnave ale "raselor superioare"
Nu turma este vinovata ci baciul ei
Si ceasurile noastre masoara ori au masurat tocmai acest timp patat.
Ajunsi in Prusia bietii nenorociti veniti manati cu pistolul la tampla se intrebau socati ce au cautat germanii pe campiile nesfarsite ale Rusiei.
Nascuti in cocioabe unii dintre ei vedeau pentru prima data o cladire cu trei etaje.
Clar ca nu e vina lor cum nu e nici a victimelor lor.
Razboiul este o porcarie oricat am incerca sa-l ''romanticizam''.
"Adevaratii eroi sunt morti domnii mei ,cei ramasi in viata sunt lasii"
Nu am spus eu asta
Priam, pana in 1945 Omega facuse peste 10 milioane si Longines peste 6 milioane. Chiar si IWC depasise 1 milion de bucati. Asta ca sa exemplific doar cateva firme. Deci ceasuri erau... Daca stam sa ne gandim, ce putea sa duca un simplu soldat? Tablouri? Mobilier?...cate ceasuri erau in Europa ocupata de ei?!
Clar ca ceasul a fost "jucaria" pe care toti si-o doreau, mai ales ca majoritatea nu avusera parte de unul pana atunci. Sunt sigur ca majoritatea supravietuitorilor s-au intors cu cel putin un ceas acasa. Si multe le-au luat de la soldatii germani ucisi, sau cazuti prizonieri. (majoritatea nemtilor aveau ceas...) Cunosc 2 bunici ai unor prieteni care au venit cu cate un ceas de pe front. Unul l-a tinut ascuns in bocanc...
Noi am atins aici partea mai "gingasa" a problemei (ce mai conteaza ca au luat ceasuri?!?) dar cate violuri si crime n-au fost? Cate sinucideri? Nu cred e cazul sa dezvoltam subiectul in acea directie. Sa ramanem la ceasuri...
Dus cu CEASUL!
Salut Galaxy! Imi place ceasul tau, de unde provine?
Al meu din pacate nu mai are capacul din spate, asa l-am gasit, dar i-am incropit eu unul din tabla de aluminiu" pe genunche". Vad ca al tau pe capacul din spate are 2 borne, iar intre ele scrie 27V, de ce oare, doar e mecanic nu? :?:
Al meu din pacate nu mai are capacul din spate, asa l-am gasit, dar i-am incropit eu unul din tabla de aluminiu" pe genunche". Vad ca al tau pe capacul din spate are 2 borne, iar intre ele scrie 27V, de ce oare, doar e mecanic nu? :?:
Viata-i grea, dar... trece!