Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
interesantul

Re: Ultima achizitie

Mesaj de interesantul »

mihaixp scrie:Frumos Botta. Am avut modelul Uno 24 dar acesta pare mult mai lizibil. Felicitari!
Pot sa intreb cat a costat?
Mulțam de felicitări.
De întrebat, se poate. Răspunsul e mai greu, dar pot zice că a pentru mine a fost un preț imbatabil.
La producător este 298 euro + transport, total undeva la 350 euro.
marcelmarian

Mesaj de marcelmarian »

Louis Roskopf S.A, 1a,
Capac intermmediar cu sticla peste mecanism

Imagine

Imagine

http://i45.tinypic.com/dywb5.jpg
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Satui parca de atitea ceasuri japoneze , de atitea laude de multe ori artificiale si fara un motiv plauzibil altul decit pretul mic ...prezint totusi , paradoxal tot niste Japoneze , probabil mai putin cunoscute .
Ricoh , in doua versiuni/variante de carcase . Mecanismele sint similare , unul dintre ele mai precis cel albastru are setarea datei prin tragerea coronitei in pozitia a doua. Celalalt , cel alb , are un buton similar Orient-ului pentru schimbarea rapida a datei . A numarului zilei mai precis.
Cel alb , se dovedeste a fi mincinos in privinta numarului rubinelor , pentru ca nu are 30 cum scrie pe cadran , ci 21 . Si mecanismul este original . Citisem undeva ca vroiau sa concureze Rolex-ul :lol: Ce glumeti japonezii astia .
Mecanismele prezinta aceleasi caracteristici similare tuturor japonezelor, fie Seiko , fie Citizen , fie Orient , aduna o gramada de mizerie mai ales la rotitele sistemului de armare. Cel putin la Ricoh , nu exista plastic . Rotita sau mai bine spus sistemul de schimbare a datei este complet din metal . Probabil acest lucru ... :lol: a facut sa fie un mecanism scump .
Interesant design-ul cadranului la Ricoh-ul alb ...parca seamana cu un ceas elvetian aparut cam in aceeasi perioada ...insa mult mai nobil .
Wikipedia ne trimite si la o colaborare cu Hamilton-ul , insa mai bine cititi voi .
Probabil era mai frumoasa o prezentare , insa azi noapte am desfacut pina la cel mai mic surub ambele mecanisme , dar nu am mai facut poze . Ca o parere personala , mi se pare mai bine realizat decit suratele lui Seiko , Citizen sau Orient , evident din gama low cost (la Seiko cel putin ) ma refer . Nu are antisoc ,doar la ax balans . Furca anker are o forma diferita . Armare automata bidirectionala dar are si armare manuala . Setare rapida a cifrei zilei iar a denumirii zilei din pacate trebuie rotite acele orar si minutar ...
Cam asta este Ricoh ...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
adl

Mesaj de adl »

Felicitari pentru achizitie, si sa il stapanesti sanatos! U1 este ceasul pe care eu il port cel mai des.
Sa ai parte de "intamplari" de genul acesta cat mai des...
Iancu Cosmin Florin scrie:Buna ziua la toata lumea,

Saptamana trecuta am avut o zi libera ,asa ca am zis sa ies un pic la plimbare.
"Din intamplare"am ajuns aici:

Din pacate, mai departe nu am mai facut poze, dar am cateva cu ce am cumparat de acolo: SINN U1 FULLY TEGIMENTED

Imagine

Imagine
Iancu Cosmin Florin

Mesaj de Iancu Cosmin Florin »

Multumesc frumos Adi. Imi pare rau ca nu i-am luat si o curea de cauciuc, dar macar acum am un motiv sa le mai fac o vizita la Frankfurt:)
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Iancu Cosmin Florin scrie:........... mai fac o vizita la Frankfurt:)
La Frankfurt se tin cam de 2 ori pe an targuri de ceasuri. Merita vazute.
Iancu Cosmin Florin

Mesaj de Iancu Cosmin Florin »

Nu stiam ca sunt targuri de ceasuri la Frankfurt. Cam in ce perioda sunt? Eu am fost doar la fabrica la Sinn cand am cumparat ceasul ca au si magazinul in acelasi loc. Dar e bine de stiut ,poate data viitoare imi fac un drum pana acolo cand e vreun targ. Mersi de informatie.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Alterneaza in Frankfurt si Köln.
Gasiti in link cateva din targurile mai importante din Germania, Olanda si Elvetia.
http://www.uhren-roemer.de/termine-uhrenboersen/
Fuzz

Mesaj de Fuzz »

Iata si ultima mea achizitie. Scuzati pozele facute cu telefonul.
Imagine
Imagine
ate14

Mesaj de ate14 »

Frumos! Sa te bucuri de el!
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
Fuzz

Mesaj de Fuzz »

Multumesc! Sa ne bucuram cu totii de achizitiile noastre!
Recunosc ca am avut un pic de emotii cu sincronizarea asta radio, ma gandeam ca nu o voi putea folosi, dar chiar astazi am vazut ca functioneaza. Trebuie rabdare si camp deschis, cu cat mai putine interferente radio, gen antene telefonie mobila, stalpi inalta tensiune, etc.
fnm

Mesaj de fnm »

Primit ieri:

Imagine

Imagine

Poate cineva sa-mi spuna citeva cuvinte despre el (mecanism, an aproximativ de fabricatie) ca sa nu mai deschid un topic la Identificari? Multumesc.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Calibru destul de raspandit, echivalentul lui Alpina 595 intalnit in multe din ceasurile militare germane si olandeze. Produs de la sfarsitul anilor `30 pana la inceputul anilor `50(?).
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... Alpina_595
http://www.google.de/imgres?imgurl=http ... EwBA&dur=0
Workman

Mesaj de Workman »

Citizen Signature Eco-Drive Chronograph Grey Dial - BL5440-07H

- EcoDrive (calibru E-820)
- carcasa otel,
- geam safir cu anti-reflex
- 43mm in diametru
- alarma, cronograf, GMT, dual time, perpetual calendar
- curea neagra, model "piele de crocodil"
- functie de avertizare cand e descarcat, functie de prevenire a suprainarcarii, functie de intrare in stand-by cand nu are lumina (pentru conservarea energiei). Daca este incarcat complet, il tine acumulatorul 8 luni si in tot acest timp el functioneaza (daca apoi il bagi intr-un sertar si il uiti acolo).
- WR 200m (capacul spate este infiletat, dar cheita centrala si butoanele nu sunt pe filet) - ceea ce ma face sa nu ma incred deloc in inscriptia cu WR 200m

Cateva poze, la repezeala (destul de greu de fotografiat, deoarece cadranul lui gri face "ape" in lumina):
Imagine

Imagine

Imagine
Cand o sa am timp, am sa-i fac niste poze mai bune, pentru ca in realitate este mai frumos...

Info:

http://www.jacobtime.com/osc/product_in ... s_id=19949
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
Zar

Mesaj de Zar »

La toata gama Signature cadranele (si nu numai) sunt impresionante. :)
AR1070-56E
Scrie răspuns