Proiect restaurare Poljot

Ceasuri Rusesti - Russian Made
andrei12345

Proiect restaurare Poljot

Mesaj de andrei12345 »

Convins de razvyy,am suspendat momentan proiectul COSC sovietic.
Sa incercam asadar ceva mai simplu:Poljot,mecanism 2408,seria 651455,16 rubine.Starea ceasului se vede din poze:carcasa in stare buna,placata cu Au 20 microni,plexic in stare buna,cadranul si secundarul sunt problema.
1.Ce stiti despre acest calibru Poljot?
2.Are cineva un cadran?
3.Are cineva un secundar?
4.Merita ceasul restaurat?
Precizez ca nu sunt interesat de vanzarea lui si deci de viabilitatea economica a proiectului.Vreau doar sa restaurez un ceas rusesc fara al transforma in Franken :mrgreen:
Poze:
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Multumesc
gherghin nicolae
Moderator

Re: Proiect restaurare Poljot

Mesaj de gherghin nicolae »

Nici un ceas nu merita restaurat daca nu ai bani .
Indiferent ca-i Rolex sau un banal Pobeda ...totul costa.
O rescriere de cadran ...indiferent cum se numeste este scumpa. Cadran nou exista , dar in cazul ceasurilor rusesti nu merita investitia doar daca ceasul este ,,de suflet " ca sa zic asa . Adica daca a apartinut cuiva drag ...sau eu stiu ce amintire legata de el ...
Insa atita timp cit la noi in tara se gasesc exemplare care arata bine si sint la preturi modice , n-are sens sa te arunci la asa ceva .
Eu spre exemplu i-am montat cadran nou la un ceas similar (mecanismul ma refer ) marca MIR , care a fost primul ceas cumparat de mama mea din primul ei salariu de profesoara .
Acum caut un cadran (nu am ) pentru primul meu ceas cumparat din magazin . Este vorba despre un ceas Racheta , a costat 373 lei ...
Cam astea-s ceasuri care sa merite cadrane de 50 lei !!!
Intelegi ?
Poate daca mergi in tirg , vei gasi si cu 10-15 lei ceas care sa arate bine .
Atunci incearca sa cumperi pentru inceput ceasuri care sa nu necesite restaurare. Sa fie functionale si cadranul mai ales sa fie in stare buna , chiar daca-s rusesti .
Rusesti mai gasesti cadrane ...dar sa vezi elvetiene...
In afara de clasicele Atlantic ...foarte rar mai gasesti cadran nou si original .
Asa ca ...gindeste-te !

A...am uitat sa scriu si despre calibru ...
Cunoscut printre ceasornicari drept Kirovskie , calibru robust , destul de precis .
Intre asta si cel prezentat in alt topic , este mult mai bun , mai ,,destept " construit celalalt cu 22 de rubine .
Mai bine-l restaurezi pe ala , este mult mai valoros ca asta !!!
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
andrei12345

Mesaj de andrei12345 »

Multumesc de raspuns domnule Gherghin.Intradevar,ceasul este unul de suflet as putea spune,el apartinand strabunici mele ajunsa acum la varsta de 99 de ani.Ceasul ar putea ramane ca o amintire,deoarece ea este o persoana speciala care a insemnat foarte mult in viata mea si sincer nu stiu cat o voi mai putea vedea.Bani nu sunt,din nefericire,nu ma pot sustine singur(varsta e de vina :mrgreen:) dar si cand o sa o fac :shock: ...
Pana atunci,sper ca dumneavoastra sa detineti un astfel de cadran pentru ca tare mi-ar placea sa readuc ceasul la viata si sa il port in fiecare zi.
Numai bine
gherghin nicolae
Moderator

Bine .
Uite , mi-a placut raspunsul tau si , mai ales optimismul care rezulta din ceea ce ai scris .
Insa cu promisiunea din partea ta , ca , citesti putin inainte sa scrii cite ceva aici pe forum,
iti ofer la alegere un cadran nou pentru ceasul tau .
Sper sa fie cit mai multi tineri ca tine pe forum , carora sa le ofer cite un cadran nou la cite un proiect ambitios cum ai dovedit tu aici .
De asemenea , sper sa fie real ceea ce ai scris tu aici si sa nu vad ceasul la rubrica vinzari ...
In concluzie astept adresa unde sa-ti expediez cadranul prin mesaj privat transmisa , si sa-mi spui care dintre cele doua modele (evident sint pentru exact acelasi tip de mecanism precum este cel din ceasul prezentat de tine ) il doresti .

Imagine
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Frumos gest.Respect,Nic!
Mihai P.
CristiT

Mesaj de CristiT »

Felicitari si succes amandurora!
dbonddental

Mesaj de dbonddental »

Nic, un domn ca intotdeauna...
andrei12345

Mesaj de andrei12345 »

Vreau sa-i multumesc pe aceasta cale domnului Gherghin pentru oferta extrem de generoasa si emotionanta.
Vreau sa multumesc de asemenea unui alt membru al forumului care doreste sa ramana anonim pentru sprijinul acordat la realizarea acestui proiect.
E greu de crezut ca in ziua de astazi mai poti intalni atata generozitate iar gestul domniilor lor nu face decat sa imi incurajeze pasiunea.Sper ca intr-o zi le voi putea rasplati bunavointa.
Multumesc,Andrei
gherghin nicolae
Moderator

Cu placere !
Ia sa vedem , ai spirit de observatie ?
Exista o deosebire intre cadranele prezentate de mine si mecanismul tau .
Stii care este aceea . Daca da , poti s-o explici ?
Colegi , va rog sa-l lasati pe Andrei sa raspunda .
Multumesc .
-Abigail Van Buren
andrei12345

Mesaj de andrei12345 »

Cred ca diferenta este data de faptul ca mecanismul meu este unul cu 16 rubine produs de 1MWF calibrul 2408 la numai 18.000 vph iar cadranele oferite de dumneavoastra cred ca sunt construite pentru a echipa calibrele Poljot 2614 care au un rubin in plus,bat la 21.600 vph si au o rezerva de mers mai mare,42 ore.
Cred ca 2614 este o varianta modernizata a lui 2408,cu un rubin in plus si cu alti parametri de functionare.Mie 2408 mi se pare insa mult mai bine finisat.
dbonddental

Mesaj de dbonddental »

gherghin nicolae scrie:Cu placere !
Ia sa vedem , ai spirit de observatie ?
Exista o deosebire intre cadranele prezentate de mine si mecanismul tau .
Stii care este aceea . Daca da , poti s-o explici ?
Colegi , va rog sa-l lasati pe Andrei sa raspunda .
Multumesc .
:wink:
gherghin nicolae
Moderator

andrei12345 scrie:Cred ca diferenta este data de faptul ca mecanismul meu este unul cu 16 rubine produs de 1MWF calibrul 2408 la numai 18.000 vph iar cadranele oferite de dumneavoastra cred ca sunt construite pentru a echipa calibrele Poljot 2614 care au un rubin in plus,bat la 21.600 vph si au o rezerva de mers mai mare,42 ore.
Cred ca 2614 este o varianta modernizata a lui 2408,cu un rubin in plus si cu alti parametri de functionare.Mie 2408 mi se pare insa mult mai bine finisat.
Da .
Deci meriti cadranul cu adevarat.
Mai adaug , acel rubin in plus , este un rubin acoperitor si s-a montat mai mult la variantele pentru export , deci erau mai bune pentru ca aveau si antisoc.
Cadranele , punctele de fixare sint identice . Am montat de proba un astfel de cadran pe un mecanism identic cu al tau .
Voi posta poze sa vezi .
Au mai realizat rusii , pe acelasi calibru de baza si un mecanism automatic .
Daca-l ghicesti in 5 minute , iti mai dau si un cadran pentru ceasul tau cu 22 rubine !
5 minute , acum este 23 04 .
Astept raspunsul tau pina la 23.10
Succes !
-Abigail Van Buren
andrei12345

Mesaj de andrei12345 »

Poljot 2616 2H folosind ca baza Poljot 2614?
gherghin nicolae
Moderator

-Abigail Van Buren
andrei12345

Mesaj de andrei12345 »

:cry: Multumesc am mai invatat ceva astazi :D ...
Încuiat