ETA vs Sellita

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
gigel113

Re: ETA vs Sellita

Mesaj de gigel113 »

Ok, dar daca nu ar fi scris mecanismul, care ar fi elementele diferentiatoare intre cele 2 (la nivel vizual)? Stiu ca la ETA rotorul nu este taiat drept (sau nu in mod normal), iar inelul de la rotor (chiar, oare cum se numeste?) este de obicei galben (sau o nuanta asemanatoare). Mai ar fi alte elemente care ar putea fi folosite sa ne dam seama?
bonheur

Mesaj de bonheur »

gigel113 scrie:Ok, dar daca nu ar fi scris mecanismul, care ar fi elementele diferentiatoare intre cele 2 (la nivel vizual)? Stiu ca la ETA rotorul nu este taiat drept (sau nu in mod normal), iar inelul de la rotor (chiar, oare cum se numeste?) este de obicei galben (sau o nuanta asemanatoare). Mai ar fi alte elemente care ar putea fi folosite sa ne dam seama?

Raspuns:
Claudiu scrie:In privinta constructiei mai diferente nu sunt.Difera putin cotele de inaltime,motiv pentru care piesele de la ETA nu se potrivesc la Sellita,mici modificari la stifturile de pozitionare a podurilor-Sellita are piciorusele de pozitionare a podurilor pe placa de baza,ETA le are pe podul rotilor,in rest sunt aproape identice,cel putin vizual,la o privire rapida se pot confunda usor.
Finisarile in schimb la Sellita nu se ridica la nivelul ETA-vezi roata ancora,furca,danturi.
Materialele folosite in ansamblul balans nu sunt la acelasi nivel,chiar daca sunt aproape.
Calitatea materialelor in rest cred eu ca nu se ridica la acelasi nivel cu al ETA.
+

Cele mai vizibile si rapid de depistat diferente raman:

- logo-urile si numarul calibrului sub balans
- numarul de rubine care de obicei e scris pe rotor (2824 are 25 , Sellita SW 200 are 26)
gigel113

Mesaj de gigel113 »

Ok multumesc. Sumarizand: in absenta logo-ului de sub balans (sau la producatori care isi redenumesc calibrele - FC de exemplu unde FC303 poate fi si ETA si SW) si in lipsa indicarii numarului de rubine, inteleg ca diferentele sunt destul de greu de despistat la nivel vizual prin case back (chiar si pentru un pasionat cred ca e greu sa isi dea seama de micile diferente de inaltime sau de calitatea materialelor, fara a avea o lupa la el).

Diferentele de finisare (roata ancora,furca,danturi) poate sunt mai vizibile la un nivel stardard de finisare (desi cred ca o lupa e bine-venita), dar la nivelele superioare ma gandesc ca ar fi mai greu de vazut - ma insel?
CristiT

Mesaj de CristiT »

In principiu, in majoritatea descrierilor, calibrul AL-525 apare ca are la baza Sellita.

Ce m-a intrigat si de aceea am si pus intrebarea, este faptul ca acest calibru apare ba cu 25 rubine, ba cu 26. Mai mult, pe WUS am gasit un review in care spune de calibrul ceasului ca este Sellita (SW200) si ca are 25 rubine.

Chiar, boneheur, cum ti-ai dat seama ca are 26 jewels?
mihai_omega

Mesaj de mihai_omega »

Și eu am dedus că are 26 de rubine din numele modelului: AL_525LB4V26. Și mai scrie și la ei pe site: http://www.alpina-watches.com/en/watch/AL-525LB4V26.htm.
CristiT

Mesaj de CristiT »

mihai_omega scrie:Și eu am dedus că are 26 de rubine din numele modelului: AL_525LB4V26. Și mai scrie și la ei pe site: http://www.alpina-watches.com/en/watch/AL-525LB4V26.htm.
Nu este mereu ceea ce scrie la ei pe site.
Eu am un FC-303 care pe siteul FC este trecut SW200 si defapt am ETA. Dealtfel, raspunsul celor de la FC a fost ca 90% dintre modelele FC-303 sunt Sellita si 10% ETA.
mihaixp

Mesaj de mihaixp »

Dar de Valanvron de ziceti? 25 rubine, nu 26 ca Sellita. Bineinteles, tot Swiss Made.

http://valanvron.com/Pages/Valanvron-24-UK.html
cnd

Mesaj de cnd »

O alta copie ETA ... nu m-ar surprinde sa fie tot chinezi la baza
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

mihaixp scrie:Dar de Valanvron de ziceti? 25 rubine, nu 26 ca Sellita. Bineinteles, tot Swiss Made.

http://valanvron.com/Pages/Valanvron-24-UK.html
Daca trece testul timpului la nivelul ETA ramane de vazut (opinia mea subiectiva).
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

DA, e probabil cel mai chinezesc dintre elvetiene. Te apuca scarba!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

valentin1234 scrie:DA, e probabil cel mai chinezesc dintre elvetiene. Te apuca scarba!
Valentin, nu mai fi asa de sigur ca tot ce se produce in China este mizerabil, este usor sa generalizam, am mai avut o discutie pe aceasta tema cu ceva timp in urma (nu vreau sa revin).Acest mecanism, daca te informezi putin, vei afla ca este o combinatie intre Valjoux & Landeron care a fost prezentat la expo Baselworld 2009, daca era chiar un gunoi nu cred ca ajungea acolo. O seata placuta.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Ba.....eu sunt ultimul dintre cei care vor afirma ca tot ce e chinezesc e prost! De asemenea, nu contest traditia
lor orlogera, unele mecanisme inspirate...si progresele din ultimii ani care au facut ca acum sa nu prea mai rada
nimeni de ei!

Voi combate insa intotdeauna fenomene de genul Claro 888 pe care gasim inscriptia "Swiss Made"! Desigur este
pana la urma treaba elvetienilor sa se protejeze de astfel de lucruri pentru ca altfel in 5-10 ani probabil, aceasta
inscriptie nu va mai valora nimic!

Iar treaba noastra e sa ne informam.....ca d-aia avem calculatoare :))
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

valentin1234 scrie:Ba.....eu sunt ultimul dintre cei care vor afirma ca tot ce e chinezesc e prost! De asemenea, nu contest traditia
lor orlogera, unele mecanisme inspirate...si progresele din ultimii ani care au facut ca acum sa nu prea mai rada
nimeni de ei!

Iar treaba noastra e sa ne informam.....ca d-aia avem calculatoare :))
Corect !!
Inq

Mesaj de Inq »

Eu sunt la al doilea ceas cu mecanism SW200 si nu am avut cu niciunul o problema de functionare. Rezerva de mers este identica cu un ETA2824, gradul de finisare in ambele cazuri (un Alpina si un Oris) peste un mecanism eta 2824 de baza. Trebuie mentionat ca ambele mecanisme erau decorate si reglate de catre Alpina/Oris.

Modul de operare al coronitei l-as asemana ca finete cu un eta2892, decat cu un 2824 (asta in conditiile in care am avut un SINN U1 cu mecanism 2824 in executie TOP).

Ma amuza unele pareri referitor la fiabilitate, in conditiile in care mecanismul este inca prea nou in comparatie cu un ETA2824. Am mai citit aceleasi pareri sceptice referitor la noile mecanisme de la Omega - Co-axialul 8500 ca sa fiu mai exact, dar uite ca dupa un an nu am avut nicio problema.

A discrimina un ceas cu sellita vs eta mi se pare o ineptie, cel putin din propria experienta si din ce am citit in presa de specialiate si chiar forumuri precum watchuseek (plaja de utilizatori fiind mai mare).

Realitatea este ca ETA nu mai furnizeaza in mod direct mecanisme catre alti producatori din afara grupului si in cativa ani vor fi din ce in ce mai multe ceasuri cu mecanisme sellita sau valanvron. Sinn a renuntat de curand la mecanismele ETA in modelul U1 cel putin. Cu tot respectul, daca Sinn (un producator renumit pt fiabilitate) decide sa treaca la sellita, cred ca putem lasa deoparte unele prejudecati.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Inq, poate ne explicati argumentat de ce Sinn a renuntat la mecanismele ETA in favoarea celor Sellita, sa intelegem ca a optat pentru calitatea superioara Sellita vs ETA sau exista alte ratiuni, de ordin subiectiv asa cum este si comentariul dvs. :roll:
Scrie răspuns