cateva ceasuri apartinind familiei mele

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
cosmin

cateva ceasuri apartinind familiei mele

Mesaj de cosmin »

asa cum am promis, am reusit sa il prind pe tata in pasa buna si sa scoata de la naftalina ceasurile. sper sa va placa.
cele mai multe dintre ele ar trebui curatate, cam 70 la suta din ele functioneaza. va mai urma luna viitoare cand ma lasa sa postez mai multe poze pe flickr, sau cand oi avea eu timp sa mai caut unde sa pun poze.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
priam

Mesaj de priam »

Extrem de frumos ultimul Doxa- :shock:, si celalalt arata tare bine!
Orientul aduce a un Raketa calendar de prin 1980-mai multe informatii in sensul asta?
Frumoasa colectie!
8)
everything around me, but me, is changing
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Frumoase ceasurile! :D Mai vrem poze.... Exista si de buzunar in colectie?

Si eu am demult dilema asta si nu v-am intrebat: cine a facut primul modelul acesta de ceas-calendar? Raketa sau Orient? Nu stiu de ce eu intotdeauna am crezut ca rusii s-au luat dupa japonezi. Asa am crezzut eu... :D
Dus cu CEASUL!
User
Membru Special

Mesaj de User »

galaxy scrie:Frumoase ceasurile! :D Mai vrem poze.... Exista si de buzunar in colectie?

Si eu am demult dilema asta si nu v-am intrebat: cine a facut primul modelul acesta de ceas-calendar? Raketa sau Orient? Nu stiu de ce eu intotdeauna am crezut ca rusii s-au luat dupa japonezi. Asa am crezzut eu... :D
Raketa a aparut in 1985
Orient cam in aceeasi perioada anii '80, insa modelul din poza este de productie 2000+
cosmin

Mesaj de cosmin »

asa e , ceasul este cump dupa 2000, mai multe detalii nu cunosc despre el, o sa-l intreb pe proprietar, poate el stie ceva mai mult.
revin cu restu de poze, vad ca merge photobucket-ul.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

Frumoase frumoase! :)

As avea ceva de criticat dar asta e numai vina producatorilor. Seiko si Orient au un minus din partea mea cu aceste modele, pentru faptul ca au folosit marcaje si ace suflate in galben. Nu numai ca nu se potriveste dar consider de prost gust sa folosesti nuante care si un copil de gradinita le-ar deosebi de aur.
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

PS: Ti-am editat al doilea post ca sa se vada pozele nu linkurile.
E bine ca folosesti photobucket. Ca sa nu mai astfel de probleme e de ajuns sa copiezi la fiecare dintre poze, linkul din casuta numita IMG Code, inclusiv tagurile [IMG]

8)
Ultima oară modificat 08 Mai 2008, 18:26 de către Gabi, modificat 1 dată în total.
priam

Mesaj de priam »

Am vazut un asfel de ceas-Orient-la targurile de vechituri, e o persoana care vine in mod constant cu el.
PS Iona-iti amintesti?
everything around me, but me, is changing
cosmin

Mesaj de cosmin »

ai dreptate gabi. a fost o alegere neinspirata din partea celor de seiko so orient. e diferenta mare intre seiko acela patrat care e din anii 80 si cele de dupa anii 95.
in legatura cu orientul acela mare cu 'multi year' calendar este modelul pe care l-am vazut numai la o anumita categorie mai colorata, cel putin aici in bucuresti. din cauza asta mie nu mi0-a placut niciodata si se pare ca si tata nu l-a purtat niciodata. ce mi-a placut mie cel mai mult din ce a avut el este acel nivada, a fost super ceasul acela, cand eram mic tata facea baie cu el cand mergeam la strand, astfel mi-a atras atentia, iar pe la 20 de ani l-am purtat si eu o perioada, cred ca ceasul are vreo 30 de ani si inca functioneaza bine fara sa fie desfacut niciodata. macar de ar ajunge la varsta asta al meu omega fara probleme. eu sunt convins ca lucrurile care se faceau acum 20-30 de ani nu se mai fac acum, si aici nu e vb numai de ceasuri. inca ceva care mi-a scapat:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Gabi: Foloseste linkurile pe care ti le da photobucket-ul in casutele IMG Code ca nu ti le da degeaba!

:wink:
cosmin

Mesaj de cosmin »

acum ca mi-ai zis tu am obs, mersi de tip. de acuma asa le trimit.
:P
iona

Mesaj de iona »

Da, imi amintesc de el, Priam! Chiar te intrebam care este originalul Orient sau Slava.
Si astazi se fac ceasuri bune dar la niste preturi......
User
Membru Special

Mesaj de User »

iona scrie:Da, imi amintesc de el, Priam! Chiar te intrebam care este originalul Orient sau Slava.
Si astazi se fac ceasuri bune dar la niste preturi......
Raketa nu Slava(nu cred ca au facut ceasuri cu calendar perpetuu sau multicalendar)
e posibil ca Orient sa fi fost primul, e posibil ca Raketa sa fi fost primul
din ce informatii am eu Raketa a aparut in 85, iar Orient in anii 80 - nu prea gasesti informatii despre Orient

un alt indiciu arata ca Orient a scos un ceas cu multicalendar (pe fond albastru) inainte de Raketa - care apoi s-a inspirat si a facut ceasuri asemanatoare

insa modelul de fata prezentat este de productie 2000+ prin prisma seriei de pe capac ER... - ER = se refera la calitatea mecanismului +15/-20 s/zi

cat despre partea a doua - asta-i democratia economia de piata e de vina

:lol:
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Stiu ca acest Orient e productie de dupa 2000 si recunosc ca si eu am observat categoria de oameni care in general poarta acest model de ceas.
Cred ca cel mai usor putem data un astfel de ceas dupa intervalul de ani cuprinsi de calendar. Sunt printre putinele ceasuri care "au termen de valabilitate". :D
S-o fi gandit producatorul sa conceapa un alt disc rotativ cu alti ani care sa corespunda cu calendarul de pe cadran? :roll:

IWC are la seria Da Vinci calendar perpetual cu indicarea cu 4 cifre a anului pana in anul 2499. Pentru aceasta in anul 2199 se inlocuieste o piesa care contine indicativul sutelor de ani. (19/20/21) cu (22/23/24)
Piesa de rezerva se afla in mecanism intr-un compartiment special conceput oentru a o gazdui pana atunci. :D
Dus cu CEASUL!
sorin7

Mesaj de sorin7 »

Cateva informatii se gasesc aici:
http://www.wa.apana.org.au/~abolton/calrev2.html
Alfie

Mesaj de Alfie »

Frumoase
imi place mult Nivada si Seiko 5 (Japan)
Zaria este rar cu acest model .tilul este intalnit doar la cativa producatori elvetieni(ex. Borel,Juvenia,Roamer)
Scrie răspuns