identificare pendula veche (cu pendulul iesit in afara)

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Scrie răspuns
abarth_mcm

identificare pendula veche (cu pendulul iesit in afara)

Mesaj de abarth_mcm »

Va prezint o recenta achizitie si pt care as dori sa aflu mai multe detalii:
-producator: cele 2 sageti de pe mecanism si gong imi sunt cunoscute pt ca l-am mai vazut pe multe pendule, dar nu stiu exact denumirea.
-cum a fost pendula initial. Eventual o poza din vreun catalog m-ar ajuta mult in reconditionarea ei.

Deocamdata in primul pas am reusit sa fac pendula sa functioneze. Totul era blocat, dar cu o spalare si cu o ungere temeinica, mecanismul s-a delocat. Functioneaza foarte bine acum, cel putin pus pe masa fara pendul. Bataia e una foarte frumoasa, desi pe gong simplu, acesta are lama lata.

Urmatorul pas: voi incleia carcasa. E toata descleiata si practic la orice atingere se desface in bucati. Imbucurator este faptul ca nu are multe straturi de vopsea/lac pe ea, cred ca e la vopseaua originala sau pe aproape. Apoi voi fixa mecanismul, regla gongul, fixa cadranul, etc.
Carcasa o voi spala temeinic (aici o sa am de munca pt ca e fff murdara) cu solutie de spalat lemnul si de abia apoi voi aplica doar un strat subtire de bait (deschis la culoare)

Trebuie sa procur un pendul. Dupa cum observati, nu am pendulul mecanismului. De fapt, va trebuie sa reconstruiesc pendulul din altul, pt ca nu stiu nici lungimea nici greutatea ceului initial. Probabil vor fi multe teste.

Trebuie sa ii procur/refac partea de sus si parte de jos a carcasei. Aici o poza m-ar fi ajutat mult. Am gasit ceva piese, dar pana nu le montez nu stiu cum va arata.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Bebe

Re: identificare pendula veche (cu pendulul iesit in afara)

Mesaj de Bebe »

Posibil Hamburg-Amerikanische Uhrenfabrik
http://www.mikrolisk.de/show.php?site=2 ... ucheMarker
"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?" - Marin Sorescu
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

Dupa stanta este posibil.

Totusi, m-ar fi interesat o poza despre cum ar fi trebuit sa arate pendula in partea de sus si in partea de jos. Acolo am lipsuri ale carcasei, dupa cum se si vede.

O sa am ceva de munca in reconditionarea pendulei, dar cred ca merita munca si investitia.

Multumesc,
v1sauk

Mesaj de v1sauk »

Am cautat prin cataloagele HAU-HAC si nu am gasit nimic asemanatator. Am cerut o poza din spate pentru ca nu cred ca este carcasa lui. Ceasul ar trebui sa arate cam asa:
Imagine
Imagine
Sunt niste modele Gustav Becker din 1912.
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

Multumesc mult pt raspuns.

Tipul acesta de ceas pe care l-ai prezentat totusi difera prin ornamentele de pe usa si prin forma geamului.

La mine geamul este aproximativ patrat si e de tip cristal (fatetat, foarte gros). Am mai vazut astfel de tipuri de pendule, dar nu cu geam tip cristal.

prezint si poza din spatele carcasei:
-se observa ca e lipsa partea de jos..a avut ceva lipit si s-a rupt/desprins.. In partea de sus se observa si acolo ca a mai avut ceva infipt.
Imagine

si inca o poza din interiorul carcasei:
Imagine

Nu pare nimic modificat, dar cine stie ce s-o fi petrecut in decurs de 100 de ani..
v1sauk

Mesaj de v1sauk »

Am stat si am analizat atent pozele postate. Eu cred ca mecanismul nu este de la acest ceas. Se vede ca este montat pe o bucata de lemn si acesta la randul ei, lipita de carcasa. Nici gongul nu are o pozitie fireasca. Nu ar trebui sa fie prins de sus.
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

Desi pozitia e destul de nefireasca, gongul cred ca e normal totusi.... Este un gong aproape identic cu cel al ceasurilor de semineu. (ca model ma refer) Si cand bate, sunetul e la fel. La ceasurile de semineu intr-adevar prinderea se face prin partea de jos si nu de sus.
Alte gauri pendula nu are totusi. Si nu pare nimic astupat. Lemnul e curat.

Placa aceea de lemn pe care vine mecanismul e lipita de carcasa. Pe de o parte e aiurea sa existe o astfel de placa, cand nu prea se utilizau astfel de lucruri, deci e foarte posibil sa fie o inventie. Am mai intalnit astfel de inventii.

Pe de alta parte, mecanismul pare al ei...altfel cum de s-a potrivit fix pe fix cu cadranul? Care sigur e al ei pt ca nu exista vreun luft sau ceva de genu. Iar in general se potrivesc destul de greu cadranele de la un mecanism la altul..

Oricum, in scurt timp intra la reconditionat. Am alta pendula in lucru si nu am avut timp si de aceasta, dar ii vine randul. Deocamdata nici nu stiu cat lung trebuia sa fie pendulul. Caroseria trebuie si ea refacuta..partea de jos si sus care lipseste...lucrul acesta necesita timp si bani. Dar treptat, o sa o reconditionez.

Oricum, e posibil ca in atatia ani sa se fi intamplat multe, inclusiv schimbari de mecanisme, etc. Asta e cert.

Pe spate cadranului am gasit scrijelit de mana : 3-12-911 C.H.
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

Restaurarea continua...munca mai e multa, dar pana la toamna o termin sper.
Imagine
Imagine

Mecanismul l-am revizuit si nu prezinta uzuri. Am incleiat carcasa care se desfacea toata la propiu..

Am gasit un pendul foarte frumos, dar problema e ca mecanismul nu prea il duce pt ca e prea greu...daca pun un pendul normal care nu e atat de greu il duce fara probleme..mai studiez problema
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

rezultatul final in poza mai jos.
reconditionata fara ajutorul ceasornicarului.
am apelat insa la un mester in prelucrarea lemnului, altfel nu as fi reusit singur.

Imagine
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Felicitari ! Arata foarte bine.
Ceasoholic
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

Multumesc,

A contat f mult ca am gasit mesterul de mi-a confectionat partile de lemn lipsa, ca am gasit capul de sus frumos ornmentat, ca am gasit pendul adecvat(+toata tija si lama pendului) si mai ales ca masinaria nu avea uzuri

Desigur, toata acestea au necesitat multa rabdare si timp..
Scrie răspuns