Cei trei samurai !

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
valentin1234

Re: Cei trei samurai !

Mesaj de valentin1234 »

:lol: :lol: :lol: Exact asta ma si face sa-l intorc, e prea fistichiu!
Altfel absolut ok, l-as descrie chiar ca un foarte potrivit ceas de "colectie de buget", mai
ales ca modelele vintage sunt destul de sus ca pret.

Desigur, netul e plin de bratari si "bezele" after-market pentru modelul asta dar las
altora aceasta placere 8).......deocamdata.

Eu inca astept primul diver romanesc cu bezel portocaliu, pe care sa-l poreclim "brifcor" sau "ci-co".
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Nicu

Mesaj de Nicu »

Asta este tare :

http://professionalwatches.com/2013/08/ ... ko-th.html

Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Excelenta povestea ... si foarte instructiva!
Totusi sper ca o data sa am oportunitatea de a cumpara un GS 36K, chiar cu riscurile exemplificate in articol!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
adim

Mesaj de adim »

Pacat. Pe vremea lui Kintaro Hattori era asa:
"Through a strong earthquake in 1923, the head office and the building for precision workmanship were destroyed. Hattori invested his entire personal fortune and built the company up from scratch. In the building, there were 1500 watches, which the manufacturer was to repair for customers. Hattori replaced all timepieces to maintain the trust of his customers."
A $20 plastic quartz watch keeps better time than most fine mechanical watches, but anyone comparing the two is missing the point entirely.
Imagine
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Din punctul meu de vedere acest articol ilustreaza exact ceea ce este Seiko! :cry:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

Completare colectiei personale :twisted:

Imagine
SBLA047
Nicu

Mesaj de Nicu »

In acest articol, autorul scrie ca .......celelalte mecanisme se fabrica in Singapore.

Lectura placuata !

http://www.horlogerie-suisse.com/articl ... 82711.html

Toate cele bune

Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
adim

Mesaj de adim »

Nicu scrie:In acest articol, autorul scrie ca .......celelalte mecanisme se fabrica in Singapore.

Lectura placuata !

http://www.horlogerie-suisse.com/articl ... 82711.html

Toate cele bune

Nicu
"The machinery is 90% Japanese, but the work tools can also be Swiss, Bergeon being an unavoidable maker’s name wherever you look. The rest of the mechanical movements are made in Singapore. They use a sub-brand no longer sold in Europe, called Seiko 5, which is very affordable and popular with simple watchmaking enthusiasts. We are assured that no components used in the mechanical watches are made or assembled in China."

Cred ca a vrut sa zica restul (10%) pieselor mecanice, nu restul mecanismelor.
A $20 plastic quartz watch keeps better time than most fine mechanical watches, but anyone comparing the two is missing the point entirely.
Imagine
Nicu

Mesaj de Nicu »

Salutare, Adi,

Ceea ce am inteles eu este ca masinile care produc piesele componente ale mecanismelor provin din Japonia ( 90% ), Swiss etc.

Iar mecanismele care sint in Seiko 5 ( 7S26 etc ) se produc in Singapore. Si nimic nu se produce in China.

Toate cele bune

Nicu
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Conteaza tehnologia si materialele, ca se produc in China sau aiurea nu cred ca mai are relevanta.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Nicu

Mesaj de Nicu »

Teoretic asa este.

Da' cine cumpara un Seiko pe care scrie ''Made iin China'' ?

Toate cele bune

Nicu
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Da' cine cumpara un Seiko pe care scrie ''Made iin China'' ?
Aceeasi clienti care cumpara imbracaminte, incaltaminte de la branduri cu mare reputatie internationala si care cunosc ca diferenta este facuta doar de manopera platita mai iefin decat in Europa sau State si nu de calitatea produsului.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Nicu

Mesaj de Nicu »

Asa este, ai dreptate.

Toate cele bune

Nicu
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Nicu, nu doresc sa ma aprobi in mod formal, trebuie sa intelegem diferenta intre produsele chinezesti facute in cala unui vapor sau intr-un subsol obscur si speta in cauza.
adim

Mesaj de adim »

Nicu scrie:Salutare, Adi,

Ceea ce am inteles eu este ca masinile care produc piesele componente ale mecanismelor provin din Japonia ( 90% ), Swiss etc.

Iar mecanismele care sint in Seiko 5 ( 7S26 etc ) se produc in Singapore. Si nimic nu se produce in China.

Toate cele bune

Nicu
Salut Nicu,

Long time no see. Cred ca ai dreptate, m-am grabit eu cu traducerea.
In rest numai de bine. Bafta multa.

Adi
Imagine
Scrie răspuns