LeGant Montogomery Ward Skeleton.

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

AC NineFingers
Moderator

LeGant Montogomery Ward Skeleton.

Mesaj de AC NineFingers »

De ceva vreme eram in cautarea unui(unor) ceasuri care sa indeplineasca anumite cerinte (pahuieli proprii).
Eram in cautarea unui ceas de mana in metal compact (carcasa din acelasi material fie el si din otel ) prin care sa se vada intreg mecanismul (neaparat de calitate) , si cand spun intreg ma refer inclusiv la arcul din caseta si rotile principale si sa fie vintage :)) Imposibil ! Modelele transparente sunt de factura noua iar ceea ce s`a facut cu mult timp in urma au fost doar piese razlete.

Iata unul ce s`a apropiat de tacaneala mea :

http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 32&t=28840

Frumos nu`i asa ?! Probabil as fi inceput o negociere intr`o incercare de achizitionare daca respecta cerinta materialului compact al carcasei ( otel in intregime sau aur in intregime - nu matriale rodinate, placate etc)

Acum cateva saptamani m`am impiedicat pe ebay de o vanzare interesanta... doua ceasuri la vaznare comuna de la 0.99 penny , unul o chinizarie ieftina iar celalalt un skeleton care mie mi`a facut cu ochiul. Am purces la imprumutarea pozelor pe PC si marirea lor atat cat se putea pana la pixelare pentru a distinge minunatia ... Am hotarat ca trebuie sa fie al meu si ... iata`l :
Pretul de adjudecare a fost unul permisiv dar credeti`ma ultimul meu bid a fost de 2x valoarea de final ! Cam asa se intampla cand iti place ceva in mod deosebit !

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

... Acum eu n`o sa comentez prea multe. Spun doar ca sunt usor in ceata... dar ca tot cea ce prezinta ceasul asta ca forma si design imi place enorm.Media generala a ceasului : fizic( finele zgarieturi apar greu si sub lupa) + functionalitate : 9 ( 10 insemna cu cutia aferenta , eventual acte).

Are cineva vreo baza de date cu privire la ce apare in poze ?! Putinele informatii ce le detin cu privire la brand ma trimit undeva departe prin anii 40-50 in cutotul alta parte a lumii si nu am gasit nici macar o infima legatura cu ceasul din poze !
Nici nu concep ca sa nu apara in termen de 48 ore macar doua comentarii.Pot fi si rautacioase ! Daca nu apar insemna ca sunteti aici doar pentru sectiunea "vand-cumpar" !
MladinDorian
Site Admin

Re: LeGant Montogomery Ward Skeleton.

Mesaj de MladinDorian »

Ceas actual,frumos , la prima vedere eta 6498 skeleton ; frumos foc
De verificat functie de zona balans sa nu fie seagull
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Badie Buf0n, de frumos nimic de zis, are dreptate Dorian, pacat ca'i di trompieta .
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

Gabi , daca este cu seagull nu este trompeta - si chinezii fac mecanisme la fel de fiabile ca si rudele lor de la vest (uneori reusesc mai bine); vedeti voi daca este eta sau ST sau Hangzhou ; aveti aici un articol interesant
http://forums.watchuseek.com/f6/eta-uni ... 06915.html
Personal, caut de ani de zile un cronograf chinezesc Seagull 1963
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Gabi , daca este cu seagull nu este trompeta
:lol: :lol: Eu ma refeream la carcasa......la Tavanes e "norocoasa" !!
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Frumos ceas. Mie imi place .
Ce diametru are ?
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
AC NineFingers
Moderator

Gabi1

N`am sa dau curs nici unei provocari ce vine din partea dumitale.Observ sa ca incerci sa ma ataci din diferite pozitii de ceva vreme.As putea sa dau curs regulamentului si sa te penalizez articolele 14, 19 ! O las sa treaca ... Nu are absolut nici un fel de legatura in discutia pe marginea ceasului prezentat cu ceasul Tavannes in aur ... Ala e capitol inchis, eu nu alerg dupa ceasuri in aur !

gherghin nicolae scrie:Frumos ceas. Mie imi place .
Ce diametru are ?
47 mm in ruleta, da si mie imi place ! :mrgreen:
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

:( Unde dai si unde crapa :roll: , cred ca ai ceva resentimente legate de un "Leonidas" sau despre ceasurile gasite pe calea ferata...amenintarile legate de argumentul "autoritatii" nu-si au rostul.No ofence.
dbonddental

Mesaj de dbonddental »

[quote="Buf0n"]Gabi1

N`am sa dau curs nici unei provocari ce vine din partea dumitale.Observ sa ca incerci sa ma ataci din diferite pozitii de ceva vreme.As putea sa dau curs regulamentului si sa te penalizez articolele 14, 19 ! O las sa treaca ... Nu are absolut nici un fel de legatura in discutia pe marginea ceasului prezentat cu ceasul Tavannes in aur ... Ala e capitol inchis, eu nu alerg dupa ceasuri in aur !

Ma mir ca nu cunoasteti deja ipochimenul si de ce este in stare...doar aveti state vechi pe acest forum si o anumita prestanta si respect din partea noastra, a colegilor.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Gabi1 scrie:Badie Buf0n, de frumos nimic de zis, are dreptate Dorian, pacat ca'i di trompieta .
Gabi1 scrie::lol: :lol: Eu ma refeream la carcasa......la Tavanes e "norocoasa" !!
Gabi,personal nu stiu la ce faci referire.Este ceva legat de ceasul din topic??Sau referiri la la cine stie ce alte discutii care nu au nici o legatura cu ceasul acesta?

Mie ceasul imi pare ok,mecanismul nu cred deloc ca este Sea-Gull,si daca ar fi,Sea-Gull cred ca sunt unicii producatori Chinezi pe care ii pot accepta,dar spun inca o data,nu cred ca este Sea-Gull,deci nu prea inteleg ce inseamna "di trompieta" si nici referirea la carcasa de Tavaness.

Hai sa discutam la subiect,nu pe langa.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
AC NineFingers
Moderator

Incredibil , si nu va mint : Azi dimineata la 5 ceasul avea 24+12h de functionare ... si ghiciti ce ?! E ora 10:22 si observ in caseta arcului spire stranse....deci cred ca ar mai putea duce cateva ore. LA capitolul precizie : L`am setat dupa ceasul calculatorului si pare a fi ramas in urma 1 minut sau chiar mai putin. Am marele regret ca nu are secundar .

Ceea ce mi` se pare interesant deasemnea ... Am icnercat sa caut cu lupa pe marginile fantelor de deschidere (extrem de mici si putin vizibile) semne de deschidere cu instrumente ascutite si m`am bucurat enorm ca nu am gasit nici unul evident ... pentru mine e semn bun. E fata mare :)

Voi reveni cu 1-2 poze pe mecanism poate spre dupamiaza cand LeGant va lua o pauza pentru edificarea cu privire la seagull ... :twisted:
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Sa-l porti cu placere Bufoane ca este frumos rau! Am si eu unul asa suiet dar nu schelet,cat despre mecanism,asta nu este lucratura de chinez,sa stai linistit.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
AC NineFingers
Moderator

Mersi, nu e de purtat... e de tinut in palma cateodata si de urmarit cinetica incalcita ... a nascocirii umane. Mi`ar place mult sa tin in mana un turbillion :

http://www.ebay.co.uk/itm/Chronoswiss-R ... 2c717db144

...eh...poate la urmatoarea leafa ... Deocamdata ma multumesc cu ce imi permit !
Betivul care cere un 50 , nu cere Jack cu gheata in pahar de cristal .... se multumeste si cu Saniuta ... baut direct din sticla!
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

In 10 ani va veni vremea sa poti tine in mana si un turbillion ,tehnica avanseaza si costurile vor scadea la productia in masa , vor fi montate si pe ceasuri de serie,simt eu ca Eta pregateste ceva in acest sens,sa rupa gura targului cum a facut cu seria 28xx.la automatice.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
nmbcatega

Mesaj de nmbcatega »

Buna ziua, imi permit sa va transmit cateva cuvinte in legatura cu achizitia dvs.:
- mecanismul este un eta 6497-1 din cate vad eu!
- ceasul se incadreaza in stilul anilor 80", cand a existat o cerere de ceasuri mecanice cat mai exotice, concluzie preluata din studiul meu pe alte forum-uri straine!
- ceasurile de maniera aceasta sunt facute mai mult la cerere decat in productia de serie, cel putin in acei ani erau ceasuri excentrice si au avut un succes limitat(poate pretul lor a fost devina), deabia acum in ultimi ani au fost adusi in opinia publica mai mult prin prisma celor asiatice decat celor elvetiene care sunt usturator de scumpe... undeva in gama 800-2400$!
Eu detin un ceas similar si de fiecare data cand il tin in mana ma face sa ma simt copil din nou si in coltul ochilor imi apare acea scanteie de uimire si fascinatie cand vad acele rotite lucrand!
Ceasul meu poarta numele unei manufacturi mai putin cunoscute si care se confunda cu un produs alimentar...de aici si slabul interes pentru el...dar asta nu ma opreste sa ma bucur de el de cate ori am ocazia!
- Totusi... este un ceas pe care nu-l poti purta oricum si oriunde...de aceea el sta cuminte pe suportul sau .... si nimic mai mult...!
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
Scrie răspuns