Unitas sau chinezesc?

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
MladinDorian
Site Admin

Unitas sau chinezesc?

Mesaj de MladinDorian »

In urma unei dispute in afara forumului cu colegul maslinosul rog decizia voastra : unitas sau chinezesc?
il citez:
stimabile domn,mergem impreuna la un ceasornicar ales la nimereala dar care stie meserie daca spune ca mecanismul acela este un UNITAS eu va dau pe loc 50 mil.
daca nu imi dati dvs 10 milioane?
unitas-urile toate sunt facute din rodium stimabile domn...e un material de culoare rosiatica:)))))...povesti din astea spuneti la cine nu se pricepe la asa ceva...TOTUSI SA FIM SERIOSI

eu am aceptat pariul, voi decideti :D
Imagine
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
valentin1234

Re: Unitas sau chinezesc?

Mesaj de valentin1234 »

Unitas!

Placarea cu rodiu da o culoare rosiatica mecanismului? :lol: :lol: :lol:
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
mumus

Mesaj de mumus »

Eu zic sa si argumenteze cei care se dau cu parerea. Mai invatam si noi astia mici cate ceva :)
Ultima oară modificat 21 Noi 2013, 21:04 de către mumus, modificat de 2 ori în total.
Timpul este prietenul sau dusmanul nostru.
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

imi trebuie cat mai multe pareri ; personal nu o sa intervin cu pro sau contra; poate crede omul ca "manipulez" forumul :D
oricum , vorba colegului de mai sus, mai invata si altii cate ceva (nu sunt ironic, nu suntem datori sa le stim pe toate)
Mare atentie la diferentele Unitas-ETA-ASIAN
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
bogdan1

Mesaj de bogdan1 »

Din ce am vazut la mecanismele Unitas originale marcajul 17jw este diametral opus cu cel swiss si nu in acelasi loc al puntii rotior, litera"U" pare putin diferita(alungita) in poza, finisarea puntilor si luciul, diferit fata de original,inclin sa cred ca este Asian Unitas insa ma pot insela.

"Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine".
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Eu votez Unitas. Explicatia este aici> http://forums.watchuseek.com/f75/help-f ... 829-3.html
Apoi, se vede la ochi ca nu este chinezesc...
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Tot eu> mecanismul original apare aici> http://teeritz.blogspot.ro/2011_06_01_archive.html
Diferenta de marcaj "Swiss" si "17 jewels" imi sugereaza mai degraba diferenta de data de productie.

Cea mai reusita copie (facuta de Seagull) apare aici> http://www.ebay.com/itm/NEW-Mouvement-S ... 19e54269b2
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Nu inteleg pentru ce atata cacaiala. :evil: Se vede de la o posta ca e elvetian si asta nu pentru ca scrie pe el "swiss made"!
Am mai spus-o si o repet; este de dorit o documentare prealabila inainte de a da cu destu-n tasta. :mrgreen:
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Noi astia care am nimerit-o, primim ceva din cele 50 de milioane? :lol:
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

Deocamdata nu discut asta, pot fi acuzat ca "mituiesc" juriul ...
Rog in continuare cat mai multe opinii argumentate daca se poate in limba romana; sigur invatam toti ceva din asta ; nu trebuie sa fim eruditi pentru a sapa pe net, pentru a compara , pentru a emite supozitii.
maslinosul

Mesaj de maslinosul »

mai exista mecanisme din acestea pe la tag heuer pendulum ...si altele pe ceasuridemana.ro la 700 lei bucata.
ffffff interesanta chestia cred ca chinezii echipeaza mai nou toate fakeurile cu mecanisme unitas originale...nu asian unitas.
oare daca masuram piesele din acest unitas individual si cumparam cu valorile de la piesele de la unitas original au aceleasi valori????ma refer la microni...
si inca ceva....oare acest mecanism are 17 rubine daca il desfacem???eu zic ca maxim 4-5 are ...daca sunt si acelea....si oare ce se vede la suprafata este rubin sau plastic de culoare rosiatica?
hmmmmm...!!!!!
concluzia este una: sa cumparam niste fakeuri ca au inceput sa fie echipate cu mecanisme originale.
REGULA DE BAZA:FAKEURILE SAU REPLICILE DUPA COPII NU AU NICIODATA MECANISME ORIGINALE...CI COPII DUPA MECANISMELE ORIGINALE.
ACEASTA ESTE O REGULA DE BAZA.
Imagine
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

despre ce vorbim? respectati pariul sau nu? banuiesc ca... nu ;
PS. felicitari cataradoi ai punctat bine, aceea este prima diferenta perfect vizibila intre un unitas (nu eta) si un asian ; in privinta aranjarii scrisului , in cazul unitas, nu este neaparat o regula restul diferentelor, se observa la demontare.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

@maslinosul: principala diferenta "la ochi" intre mecanismele chinezesti si cele originale sunt la incabloc.
Vezi primul link pe care l-am postat. La fake-uri, marginile sunt paralele atat pe o parte, cat si pe cealalta.
La original sunt paralele pe o parte si la unghi de 60 grade in partea opusa.
De asemenea, la fake-uri am vazut incabloc cu arcul sub forma de "floricica".
Aceasta diferenta apare si la 2824-2, care este de asemenea, foarte bine copiat.
maslinosul

Mesaj de maslinosul »

ce nu a scris colegul nostru de forum este faptul ca acest mecanism de afla pe un panerai luminor replica......daca acest mecanism este original....asta presupune si ca ceasul este original nu?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: domnilor haideti sa nu ne lasam inselati...dintr-o poza...nu putem spune totul.
stimabilul nostru coleg incerca sa ma convinga pe mine...ca aceasta replica de panerai....are un mecanism unitas original.
atunci ce ramane neoriginal la ceas?carcasa?cureaua?sau ce anume?
Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

maslinosul scrie: oare daca masuram piesele din acest unitas individual si cumparam cu valorile de la piesele de la unitas original au aceleasi valori????ma refer la microni...
si inca ceva....oare acest mecanism are 17 rubine daca il desfacem???eu zic ca maxim 4-5 are ...daca sunt si acelea....si oare ce se vede la suprafata este rubin sau plastic de culoare rosiatica?
hmmmmm...!!!!!
Off, iar a adormit ratiunea. :(
Încuiat