OREX - Made in Romania

Ceasuri Romanesti si pentru Romania
Scrie răspuns
heimdalg

Re: OREX - Made in Romania

Mesaj de heimdalg »

Nuuuu! Se scoate plexicul si aceasta se freaca cu un tampon cosmetic cu putina pasta de dinti. Se reia procedeul pana cand zgarieturile dispar sau oricum se vor estompa foarte mult.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

heimdalg scrie:Nuuuu! Se scoate plexicul si aceasta se freaca cu un tampon cosmetic cu putina pasta de dinti. Se reia procedeul pana cand zgarieturile dispar sau oricum se vor estompa foarte mult.
In final plexicul se finiseaza cu o pasta din scrum de tigara si putin ulei comestibil, iese brici.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
zafish

Mesaj de zafish »

deci, mii de multumiri!! :), geniala ideea cu pasta de dinti, a iesit tot praful si negreala din cureaua de fier (dintre zale), si am spalat cu grija si sticla, straluceste.. acum chiar arata super :)
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Secundarul ala verde nu mi se pare potrivit cu ceasul. E un ceas elegant, as fi optat pentru un secundar de culoarea neagra.
In plus, ceasul tau are marcate pe cadran doar linile ce corespund orelor/minutelor, fiind greu sa estimezi cu precizie si secunda... de aceea nu vad rostul unui secundar care sa iasa in evidenta.
Bicart

Mesaj de Bicart »

Claudiu scrie:Imprimarea corecta se face prin tampografie-vezi ceasul "ceasornicar.ro".
Este o tehnologie mai costisitoare,care necesita aparatura-tampograf-si posibilitatea realizarii de matrite.
Modalitatea asta de imprimare o folosesc si aicea in Elvetia insa pentru achizitionarea unei matrite trebuie sa platesc 100 de franci,in Romania avetii idee cat ar costa? si unde s-ar putea realiza pentru ca doresc sa lansez o mini colectie de 10 ceasuri facut de mine din materiale de provenienta elvetiana cu mecanism Ronda Chrono 13 Rubine 5030 D si probabil voi adauga si limbi Omega.Cadranul este deja acontat si v-a arata in felul urmatorImagine
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Este un pret bun cel de 100 de franci elvetieni.O matrita poate fi folosita timp f.indelungat,iar pretul cred ca este ok.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Bicart

Mesaj de Bicart »

[*]
Claudiu scrie:Este un pret bun cel de 100 de franci elvetieni.O matrita poate fi folosita timp f.indelungat,iar pretul cred ca este ok.
Insa in Romania stiti cumva cam cat ar costa si unde ar putea fi facut sau daca se poate imprima si laser sau alt tip de imprimare fara deteriorarea cadranului?,va multumesc frumos
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

De obicei cei care fac material publicitar-inscriptionare de pixuri,etc- detin si tampograf.Cred ca ei sunt cei ce trebuiesc intrebati.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
gigelc

Mesaj de gigelc »

Buna ziua si La multi ani!
Imi cer scuze daca s-a discutat deja despre urmatoarea intrebare:
Seria de pe spatele ceasurilor OREX inseamna ceva?
Mentionez ca detin un ceas orex 17 rubis cu seria 0189 si sunt curios daca se poate cumva identifica varsta ceasului.
Multumesc frumos!
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Salutari, gigelc !

Daca spui ca ceasul tau are un mecanism cu 17 rubine atunci intra sigur in categoria ceasurilor OREX produse in perioada 1985-1995.
Din pacate cei de la MECANICA FINA nu au publicat lista cu seriile mecanismelor pe ani, toate informatiile care ne sunt acum puse la dispozitie (recomand: http://ceasuripentruromania.ro/) sunt culese "din popor".

Aici o sa gasesti mai multe detalii, dar si poze:
http://ceasuripentruromania.ro/ceasuri. ... rticle=120

PS. Asteptam cu interes si niste poze!
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Si acolo , dar si aici sint informatii.
Vedeti ca sint muuulte pagini . Cititi topicul de la inceput si veti vedea .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
gigelc

Mesaj de gigelc »

multumesc frumos pt raspunsuri
teodoruc

Mesaj de teodoruc »

domnule gherghin nicolae si "acolo" si "aici" majoritatea informatiilor le avem datorita pasiunii lui montana pentru ceasurile romanesti.
Imagine
basty

Mesaj de basty »

Şi "acolo" si "aici", avem informaţii suficiente datorate muncii impresioonante de documentare a lui montana, pentru care trebuie ca fiecare dintre noi să-i fim într-un anume mod recunoscători. Felicitări pentru montana şi pentru toţi cei care contribuie cu informaţii utile în sprijinul scopului nostru comun.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Asa este , nu am scris altceva . Topicul este initiat de Catalin , daca nu ma-nsel ...
A avut si are o mare contributie in istoria ceasurilor din Romania .
Ii multumesc si eu si pe aceasta cale , felicitari Catalin (Montana ) si spor la treaba in continuare !!!
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Scrie răspuns