Un topic dedicat mai putin celebrului, singurul, (unicul!), interesantul (sau nu!) ...ceas digital romanesc - OPTIMEF.
Colegii stefand600 si mihai33 l-au semnalat in topicul OREX alaturi de care razvyy si spritzane au precizat:
* mihai 33 | "Am vazut recent la un ceasornicar din Galati un ceas CROMEF sau OROMEF, quartz, despre care mi-a spus ca ar fi fost facut la Mecanica Fina. In pacate nu am putut sa-i fac o poza, iar proprietarul nu a vrut sa-l instraineze...Mecanismul era relativ complicat, avea chiar si un trimmer cu care se putea regla avansul.
Stiti cumva mai multe amanunte despre astfel de ceasuri? Doi ceasornicari diferiti mi-au confirmat ca au fost facute in Romania, la Mecanica Fina."
* razvyy | "Ceasul electronic de mana Optimef era produs in colaborare de IOR (Intreprinderea "Optica Romana", infiintata in 1948, in urma nationalizarii firmei private Optica Romana)si IMF-Intreprinderea de Mecanica Fina, care producea si ceasuri desteptatoare mecanice, in colaborare cu firma Ruhla, din defuncta RDG. De aici si numele Opti __ me__ f.
Sursa citata: http://www.metropotam.ro" (mentiune Claudiu - informatia cu ceasurile desteptatoare la Mecanica Fina este falsa!)
* spritzane | "In Bucuresti au fost la vinzare in 82-84 si costau cam 500 lei la vremea aia. Un amic bun a purtat unul asemenea pina prin 94-95."
* stefand600 | "Pe capac, incadrat intr-un V sunt 2 litere MF, oare este sigla MECANICII FINE ?
Oricum pentru un ceas LCD este interesant ca are capac pe filet, cu garnitura si butoanele au o-ring-uri de etansare. Cred ca erau water proof dar eu nu am curaj cu al meu sa fac "ghidusii" pentru ca eu cred ca e fabricat undeva prin anii '80. Cred ca la aceea epoca putea sa stea linistit langa marci consacrate ca Seiko sau Sanio, Citizen, Omax etc."
Cateva exemple de astfel de ceasuri in fotografiile urmatoare.
Astept cu mare interes informatiile si comentariile voastre!
Cum bine intuiti acest topic este punctul de plecare pentru un articol CEASURI PENTRU ROMANIA.
Nota: cu multumiri speciale colegului stefand600 pentru tot suportul oferit!
- - - - - - - - - - - - - -

* * *

* * *