Mega Star by Junghans

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Scrie răspuns
mihaieros

Mega Star by Junghans

Mesaj de mihaieros »

Rascolind prin tirgul de vechituri din week-endul trecut, am gasit un ceas la care m-a atras cadranul.
L-am luat imediat - pretul n-a fost mare. Am cautat un pic pe goagal si am aflat ca e un ceas radio facut de cei de la Junghans
Dupa ce am schimbat bateria (de 3V), aratatoarele s-au mutat automat la ora 10 fix iar ledul de la ora 6 a inceput sa clipeasca rosu.

Intrebarea mea: Cum fac sa functioneze acest ceas? Cum se seteaza? Nu sunt decit 2 butoane pe partea stinga si unul rosu pe dreapta.
degeaba apas pe butoane ca nu se intimpla nimic...

Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum functioneaza si cum se poate seta... poate are cineva un manual pentru ca eu n-am gasit pe internet...
Va multumesc inca de pe acum.
Imagine
Ceasoholic
otsdr

Re: Mega Star by Junghans

Mesaj de otsdr »

Din ce am înțeles de pe un forum german, ar trebui să se regleze singur - după ce găsește semnal, LED-ul de la ora 6 se va aprinde.
Sunt acolo și instrucțiunile de pe cutie, dar sunt cam mici și în limba germană, poate le traduce un coleg de forum:

Imagine
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Este greu de explicat cum se regleaza ceasul. Dar, in primul rand acesta , imediat dupa schimbarea bateriei trebuie adus la pozitia 0 sau 12, din butoanele din stanga. Dupa aceea din se activeaza din butonul din dreapat receptia. Iar dupa receptionaea semnalului, probabil ca ceasul se va seta cu o ora in urma, si trbuie adus la ora locala.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Poate ca ceasul e stricat... pentru ca ori de cite ori scot si pun bateria, aratatoarele se misca automat si se fixeaza la ora 10.00 fara sa pot face ceva... degeaba apas pe butoane - nu se intimpla nimic. Poate trebuie facuta vreo resetare? Trebuie facuta vreo combinatie de butoane?
ceva nu merge...
Ceasoholic
Paul_L

Mesaj de Paul_L »

Lasa-l o noapte pe balcon, terasa, undeva unde sansele sa prinda semnal de la Mainflingen sa fie mai mari. In Brasov esti la limita cu semnalul DCF . Poate ca ora 10 la care se seteaza e din cauza fusului orar pe care a fost programat sa fie folosit desi ar fi trebuit sa fie 11:00 fata de ora Germaniei. Daca considera ca referinta GMT atunci e corect 10:00
Thor

Mesaj de Thor »

Din ce am reusit sa citesc ,pentru reglarea fusului orar se tine butonul T2 (stanga sus) apasat timp de 3 secunde si reglarea se face in mod automat.
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Multumesc Paul_L - ideea cu lasatul pe balcon chiar a functionat.
Si-i multumesc si lui Thor - intr-adevar - T2-ul a a setat ceasul pe fusul nostru orar.
Acum se pare ca functioneaza bine.
In concluzie, se pare ca la fel ca la GPS-uri, e nevoie sa iesi in spatiu deschis sa poata capta semnalul radio.
Ceasoholic
Paul_L

Mesaj de Paul_L »

Ceasul tau nu are receptor GPS . Se folosește alt sistem numit DCF 77 bazat pe un semnal radio de frecventa mica 77,5 kHz, adică unde foarte lungi, emis cu 50kW de la Mainflingen , Germania. Sistemul acoperă bine o raza de 1000km. România este între 1000 si 1500km distanță de Mainflingen deci Recepția e mai slaba. Cum Recepția undelor f.lungi se face cu o antena de ferita care are loc cu usurinta intr-un ceas de perete sau de masa dar mai greu intr-un ceas de mina acestea sunt mai insensibile si e nevoie sa fie lăsate in zone cu semnal mai puternic ca sa se poată sincroniza.
Scrie răspuns