xxxbanxxx scrie:Fake nu e, francez nu e... Atunci ce e? Îți spun eu, fake grosolan. Dacă și la mecanismul ăsta finisarile sunt îngrijire atunci eu mă las de ceasuri. Când ajung acasă o sa va pun poze cu mecanisme jlc din acea perioada.
Draga clej, finisarile sunt mai multe deci îngrijite....la plural!Are sau cred ca a avut colegul Marian_sro mecanism exact așa într-un fortis, o sa îl rog sa pună poze sa comparam finisarile de top folosite de jaeger la acest ceasAlexvintage scrie:Ceasul e notabil nu numai prin finisarile foarte ingrijit ci si prin carcasa din inox aurit lucru neobisnuit in anii `60.)))
Identificare Mecansim Jaeger Automatic
Re: Identificare Mecansim Jaeger Automatic
@AdrianoMc - cu parere de rau dar nu impartasesc enuntul postarii Dv.!
Nu am de dat lectii nimanui cu atat mai putin lui Bogdan Z.!
Am o importanta consideratie atat pentru B. cat si pentru Alex C. dar si pentru mai noul membru ceasornicar.ro - timetwister (ce de-altfel a oferit intregul raspuns necesar acestui topic) a carui postare am incercat sa o sutin cu ceva informatii.
Eu nu am prezentat cum s-a nascut Jaeger Le-Coultre (chestiune dealtfel prea-bine cunoscuta) si rarele mele postari nu doresc sa incurajeze in niciun fel ironii, dispute sau adversitati.
Nu am de dat lectii nimanui cu atat mai putin lui Bogdan Z.!
Am o importanta consideratie atat pentru B. cat si pentru Alex C. dar si pentru mai noul membru ceasornicar.ro - timetwister (ce de-altfel a oferit intregul raspuns necesar acestui topic) a carui postare am incercat sa o sutin cu ceva informatii.
Eu nu am prezentat cum s-a nascut Jaeger Le-Coultre (chestiune dealtfel prea-bine cunoscuta) si rarele mele postari nu doresc sa incurajeze in niciun fel ironii, dispute sau adversitati.
"Numele este cuman! Dar numai numele?" | Nicolae Iorga, 1927
Ceasuri pentru Romania (CptR) | www.ceasuripentruromania.ro
Ceasuri pentru Romania (CptR) | www.ceasuripentruromania.ro
Daca ti-ai trece in revista postarile ar trebui sa fugi de subiectul "gramatica" precum Dracu' de tamaie.AdrianoMc scrie:
)))) vorbea domnul cu gramatica
))
"Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine".
Cu placere, dar scopul linkurilor era altul si anume ca exista legatura intre Jaeger si Franta.AdrianoMc scrie: De asemeni multumesc si domnului adl pentru linkurile furnizate. Am reusit sa imi fac o idee de pretul acestor ceasuri.
Frumos, felicitari pt informatii si bunul simt!cumanul scrie: ...rarele mele postari nu doresc sa incurajeze in niciun fel ironii, dispute sau adversitati.
- timetwister
Daca nu s-a lamurit inca problema, ceas este facut pentru piata franceza, precum si cronografele de pe ebay.AdrianoMc scrie:Se pare ca AlexVintage a avut dreptate. Ceasul nu este fake cum se spunea mai sus, ceasul nu este nici francez cum se spunea iar in ultimul mesaj ci este un ceas semnat Jaeger, Cele pentru francezi se numesc Jeager, este diferenta ca de la cer la pamant.
[...]
Pentru colegul care spunea ca ceasul este fabricat in Franta si nu are Fab Swiss ori Swiss Made, tin sa il contrazic.
http://www.ebay.com/itm/Herrenchronogra ... 376wt_1124
http://www.ebay.com/itm/JAEGER-CHRONOGR ... 422wt_1362
http://www.ebay.com/itm/CHRONOGRAPHE-JA ... 584wt_1362
Stima!
Marcajele de pe cadrane, mecanisme ori carcase spun acest lucru (indiferent ca sunt semnate Swiss).
Iar cel mai evident exemplu este cronograful cu carcasa in aur. Marcajele sunt frantuzesti.
Cat despre ceasul dvs., va rog sa consultati link-ul de mai jos (care lamureste si problema mecanismului):
http://catalogue.drouot.com/ref-drouot/ ... id=1167455
Jaeger nu este Jaeger-LeCoultre. Multumesc si colegilor care au sustinut ori intarit ideea.
Cu respect
Corect!! QED.Jaeger nu este Jaeger-LeCoultre. Multumesc si colegilor care au sustinut ori intarit ideea.
Nici adibas nu este adidas.
"Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine".
Daca aruncam o privire peste o poza postata de stimabilul domn Cumanul, vedem ca in anul 1880 se infiinteaza fabrica Jaeger de catre EDMOND JAEGER, iar in anul 1904 EDMOND JAEGER face o alianta cu JD LE COULTRE si asa se formeaza brandul Jaeger Le Coultre, numele brandului fiind alcatuit din numele celor 2 (Edmond Jaeger si Jd Le Coultre) . Deci, nu inteleg cum se poate spune ca acest ceas Jaeger nu apartine familiei Jaeger Le Coultre avand in fata poza care demostreaza asta. Iar domnule habarnavist Bogdan1 sau xxxbanxx, daca mecanismele ETA 2472 vi se pare un mechanisme de proasta calitate, sunt curios ce fel de ceasuri aveti d-voastra in colectie. Banuiesc ca Pobeda si Raketa.

PS: Chiar daca brandul exista official si actiona sub numele de Jaeger Le Coultre, cei 2 au alcatuit ceasuri si separate, drept pentru care se pot gasi pe internet si ceasuri LE Coultre fara Jaeger in fata,si / sau Jaeger ca in acest topic. Cred ca am lamurit problema

PS: Chiar daca brandul exista official si actiona sub numele de Jaeger Le Coultre, cei 2 au alcatuit ceasuri si separate, drept pentru care se pot gasi pe internet si ceasuri LE Coultre fara Jaeger in fata,si / sau Jaeger ca in acest topic. Cred ca am lamurit problema
-
alin-stefan
xxxbanxxx nu are Pobeda sau Raketa, are... ''Ceasuri de-ale mele''!
Cred ca discutati doar de dragul de a discuta. Si pe langa subiect pedeasupra.
Colegii cumanul , timetwister si alexvintage au dat toate detaliile necesare despre ceas, si au lamurit cat se poate de clar problema brandului Jaeger.Jaeger este Jaeger, leCoultre este leCoultre iar Jaeger leCoultre este Jaeger leCoultre. Chiar daca au legaturi de hai sa spunem actionarat, nu poti atribui un brand altuia.
Cat despre colegul xxxbanxxx cred ca este cazul sa-l lasati in pace. Are alte viziuni, alte standarde si nu-i vom putea noi schimba parerea. Asa ca treceti peste si hai sa vedem de ceasuri.
Ironiile nu-si au sensul.
Colegii cumanul , timetwister si alexvintage au dat toate detaliile necesare despre ceas, si au lamurit cat se poate de clar problema brandului Jaeger.Jaeger este Jaeger, leCoultre este leCoultre iar Jaeger leCoultre este Jaeger leCoultre. Chiar daca au legaturi de hai sa spunem actionarat, nu poti atribui un brand altuia.
Cat despre colegul xxxbanxxx cred ca este cazul sa-l lasati in pace. Are alte viziuni, alte standarde si nu-i vom putea noi schimba parerea. Asa ca treceti peste si hai sa vedem de ceasuri.
Ironiile nu-si au sensul.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
- timetwister
LeCoultre nu a facut ceasuri pe cont propriu dupa fuziune. Ceasurile marcate LeCoultre apare doar pe anumite piete; mai exact in tarile unde au fost expediate si ansamblate mecanisme, pentru a evita taxele din expedierea de piese complete, semnate Jaeger-LeCoultre. Asa a procedat si Rolex, si Omega, si Patek, etc.AdrianoMc scrie: PS: Chiar daca brandul exista official si actiona sub numele de Jaeger Le Coultre, cei 2 au alcatuit ceasuri si separate, drept pentru care se pot gasi pe internet si ceasuri LE Coultre fara Jaeger in fata,si / sau Jaeger ca in acest topic. Cred ca am lamurit problema
Jaeger a continuat sa functioneze si sa furnizeze piese pe piata franceza sub denumirea Jaeger. Jaeger nu a mai dezvoltat mecanisme proprii de la fuziune; dar a folosit printre altele si mecanisme JLC (acelea nu sunt marcate sub cunoscutul label "Swiss Made").
Ma tem ca v-ati facut o parere pe care, indiferent cate argumente primiti, nu doriti sa v-o schimbati.
Cu respect
Bun. Atunci vreau sa imi explice si mie cineva ce scrie in acea poza. Poate nu stiu eu engleza
. Scrie clar ca in anul 1904 a fost infiintat brandul JAeger Le Coultre din alianta celor 2? Restul e cancan...
PS: Nu am zis ca ceasul este Jaeger Le Coultre, ca nu sunt idiot, am zis ca la baza brandului Jaeger Le Coultre sta Jaeger, ca normal din acest brand a luat nastere Jaeger Le Coultre. E logic ca daca scrie doar Jaeger nu are cum sa fie Jaeger Le Coultre. Important este ca face parte din familie, si ca sa vedem inca o asemanare izbitoare, scrisul Jaeger este identic cu cel din Jaeger Le Coultre, doar ca are linia de sub cuvant mai lunga si nu mai e unita cu R ci cu E din Coultre.
PS: Nu am zis ca ceasul este Jaeger Le Coultre, ca nu sunt idiot, am zis ca la baza brandului Jaeger Le Coultre sta Jaeger, ca normal din acest brand a luat nastere Jaeger Le Coultre. E logic ca daca scrie doar Jaeger nu are cum sa fie Jaeger Le Coultre. Important este ca face parte din familie, si ca sa vedem inca o asemanare izbitoare, scrisul Jaeger este identic cu cel din Jaeger Le Coultre, doar ca are linia de sub cuvant mai lunga si nu mai e unita cu R ci cu E din Coultre.
Din punctule meu de vedere acest jaeger cum si altele facute de aceasta firma nu are nimic in comun cu firma jaeger care o stiu eu sau pasionatii acestui brad. Este acelasi nume si atat, cum este si orex romanesc si orex unguresc. Dupa Omega JLC este marca mea preferata, poti sa vezi in topicul meu ca am avut vreo 2 ceasuri din astea si imi pot da seama cand un JLC e JLC sau altceva cu acelasi nume.
Si acest jaeger nu are cum sta la baza JLC pentru ca ceasul tau e unu relativ modern cand exista JLC de cativa zeci de ani buni si isi semna cadranele/mecanismele ca atare.
Vezi ca eu am facut o greseala de ortografie nu una gramaticala, stii sa faci diferenta dintre cele 2, da? daca tot vrei sa pari mai inteligent macar fa-o cum trebuie.
Cat despre Clej, uite pe net diferite nivele de finisare ale acetui ETA. 90% din ele sunt ca si cele de pe acest ceas deci zic eu ca nivelul este cel de baza. Din cand in cand mai sunt unele mai finisate, un cotes de geneve, sunburst sau cu s-o mai numi ele, banuiesc eu ca astea sunt finisari de nivel superior.

Prin urmare, nu am de ce sa ma las de ceasuri, nu de alta dar imi place sa incant ochii unora si sa ii oftic pe altii. Si mai e si pasiunea...
Am gresit zicand ca e fake, shit happens. Nu am zis ca sunt cel mai destept, drept dovada ca sunt altii mai priceputi decat mine ai primit alte 2 raspunsuri complete si argumentate.
Si acest jaeger nu are cum sta la baza JLC pentru ca ceasul tau e unu relativ modern cand exista JLC de cativa zeci de ani buni si isi semna cadranele/mecanismele ca atare.
Vezi ca eu am facut o greseala de ortografie nu una gramaticala, stii sa faci diferenta dintre cele 2, da? daca tot vrei sa pari mai inteligent macar fa-o cum trebuie.
Cat despre Clej, uite pe net diferite nivele de finisare ale acetui ETA. 90% din ele sunt ca si cele de pe acest ceas deci zic eu ca nivelul este cel de baza. Din cand in cand mai sunt unele mai finisate, un cotes de geneve, sunburst sau cu s-o mai numi ele, banuiesc eu ca astea sunt finisari de nivel superior.

Prin urmare, nu am de ce sa ma las de ceasuri, nu de alta dar imi place sa incant ochii unora si sa ii oftic pe altii. Si mai e si pasiunea...
Am gresit zicand ca e fake, shit happens. Nu am zis ca sunt cel mai destept, drept dovada ca sunt altii mai priceputi decat mine ai primit alte 2 raspunsuri complete si argumentate.
ok. tu stii ce stii, eu stiu ce am aflat si ce informatii am cules, dar cu tine nu o poate scoate nimeni la capat, ai boala contrazicerii prostesti. rog inchiderea topicului. am aflat ce era de aflat. stima celor care m-au ajutat cu informatii.