Automatic sau Quartz ?

Discutii intre pasionati.
viorelgn

Automatic sau Quartz ?

Mesaj de viorelgn »

Sunt nou in aceste taine alea ceasornicariei si as dori sa aflu niste pareri ce mecansim este mai exact la un ceas : automatic sau quartz, care este mai precis, avantaje sau dezavantaje.
gherghin nicolae
Moderator

Re: Automatic sau Quartz ?

Mesaj de gherghin nicolae »

Quartz.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Zar

Mesaj de Zar »

Ambele domenii sunt vaste si includ mai multe nivele de performanta. Pe scurt : chiar si un quartz comun bate de la distanta un mecanic (manual/automat, nu conteaza) inclusiv pe cele e varf - la capitolul precizie. Un mecanic - d.p.m.d.v. - nu se cumpara pt. ce ofera ca precizie (vine pe locul 2 ca importanta sau pe ultimul) ci din cu totul alte motive care tin de fiecare pasionat/colectionar. Totusi am intalnit si oameni care au pretentii absurde de la un ceas mecanic. Fiecare tip de mecanism are avantaje si dezavantaje, depinde din ce unghi privesti sau ce te interezeaza mai mult la un ceas. Judecat la rece un mecanic, daca analizam tehnic si pe termen lung, are mult mai multe dezavantaje decat un quartz :
- precizie mult mai slaba
- mai sensibil la socuri si campuri magnetice
- necesita revizii mai dese, implicit costuri de intretinere mai mari
- functii utile (pt. mine si nu numai) cum ar fi PC sunt oferite la preturi foarte mari
- au lipsa anumite functii care nu se pot implementa
etc.
Ultima oară modificat 18 Mai 2014, 00:23 de către Zar, modificat 1 dată în total.
AR1070-56E
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Cand vine vorba de precizie, ceasurile cu cuart castiga lupta - cel putin teoretic. Cristalul cuart vibreaza cu o frecventa precisa si bine determinata, iar un microprocesor divide aceasta frecventa pentru a genera impulsurile electrice ce sunt trimise catre bobina. De aici totul se reduce la mecanica. Bobina actioneaza ca un motor. Depinde si de costurile de fabricatie si materialele folosite... Un ceas quartz de doi dolari nu poate rivaliza cu unul automatic de 1000 de dolari nici macar din punct de vedere al preciziei.
Zar

Mesaj de Zar »

ThePicker scrie:Un ceas quartz de doi dolari nu poate rivaliza cu unul automatic de 1000 de dolari nici macar din punct de vedere al preciziei.
Gresit. Tocmai ce am explicat mai sus. Nu induce omul in eroare, ca se duce si ia un ceas automat de 1000$ (de la care are asteptari mari) iar eu apoi ii demonstrez practic ca ceasul meu quartz de 2$ - prezentat mai jos - il bate la capitolul precizie. :wink:

Imagine
AR1070-56E
Marius tic-tac

Mesaj de Marius tic-tac »

Zar, am si eu un Bosch din ala promotional, la fel ca al tau (cred ca este macar de 20 dolari, complet inox-bine lucrat, cu o unghie de Miyota inauntru.). Oricum, ideea este ca si un ceas quart mai ieftin, de 5 lei din bazar (cel mai infect, fie ca are mecanism cat unghia sau din ala aproape numai din plastic.), tot este mai precis decat un automatic de 1000 $.
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Ala nu arata a ceas de doi dolari. Nu cred ca un ceas quartz cu mecanica bazata pe roti de plastic poate fi mai precis ca un automatic de 1000 de dolari. In fine, nu are rost sa lungim aceasta discutie. Un ceas quartz decent ramane mai precis decat ceasurile mecanice orice am face.
Zar

Mesaj de Zar »

Esti liber sa crezi ce vrei dar am avut un quartz cu mecanism complet din plastic (Miyota 2719) care facea 3s./luna.

Marius a punctat foarte bine.

http://ceasuridemana.ro/casio-clasic_a117238.html
AR1070-56E
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

Totusi, fereasca Dumnezeu de un EMP , ca raman doar mecanicele pe lume .
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
viorelgn

Mesaj de viorelgn »

Mie imi place mult seria Longines Hydroconquest ! sa imi iau unul pe quartz ? ori un Atlantic sau un Tissot ( sa vad modelul ). Nu sunt decis.
Zar

Mesaj de Zar »

Personal optez pt. Longines - Hydroconquest, este din alta clasa mai inalta decat oricare Tissot si Atlantic. Quartz sau mecanic - ramane la aprecierea ta, pune in balanta si trage concluzie, apoi ia in calcul ce te avantajeaza mai mult.
AR1070-56E
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

In privinta preciziei Zar are dreptate. Quartz-urile sunt mai precise decat mecanicele. Ceasurile mecanice sunt predispuse la variatii ale mersului spre deosebire de quartzuri care sunt mult mai stabile.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Marius tic-tac

Mesaj de Marius tic-tac »

viorelgn, eu am mecanica in sange, asa in general, eu prefer ceasurile mecanice, dar nu le exclud pe cele quart, electromecanice (le prefer mai elaborate, sa nu aiba in carcasa mai mult aer sau plastic, decat mecanism). Intre cele doua categorii nu alegi dupa precizie, ci dupa noblete, "substanta", puritatea stilului daca vrei, faptul ca il simti "mai" aproape, trebuie sa-ti placa mecanismul, faptul ca are autonomie fara a necesita baterie, iar miscarea, viata, practic i-o dai tu, este o relatie pe care numai cu un mecanic poti s-o ai. Si ca o gluma, in caz de EMP cum spunea dayryad...goodbye quart.
Nu este atat de importanta precizia extrema, extrema...face chiar parte din flavour-ul de a utiliza un mecanic, faptul de a te uita la ceas doar pt. a-l verifica la precizie sau a vedea daca s-a oprit :), a-l asculta, urmarirea miscarii elegante a secundarului, "atingandu-l" de fiecare data cand il potrivesti. Un ceas mecanic nu se alege pt. precizie obsedanta, el este asemenea unei femei frumoase, o preferi pe ea, nu pe campioana la 100 m viteza, doar pt. ca este mai iute, o iubesti pe ea, in defavoarea campioanei la aruncarea ciocanului, cu toate ca are doar o fractiune din puterea ei... si la soc este mai sensibila, dar nu conteaza...o tii tu in brate...
viorelgn

Mesaj de viorelgn »

Va multumesc de pareri ! cred ca voi inclina catre:

Imagine
Menu

Mesaj de Menu »

automatic
Scrie răspuns