Ceasuri rusesti vintage

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
cata_pkz

Re: Ceasuri rusesti vintage

Mesaj de cata_pkz »

Gata, mi s-au intors toti "copiii" de la service.
Au fost desfacute, degresate in neofalina, schimbate componentele defecte sau uzate si apoi unse. Acum merg foarte bine :D
geogwww

Mesaj de geogwww »

Un chilipir aniversar:
Imagine
basty

Mesaj de basty »

O astfel de piesă a mai apărut pe la cineva? Eu am luat-o zilele trecute și mi s-a părut curioasă, deoarece nu am mai văzut-o până acum - RAHETA echipat cu Zaria 2009B-21 jew. Oare este fabricat de cei de la Raketa sau de cei de la Zaria?
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Eu unul nu am mai vazut dar ceva nu-mi miroase a bine la ceasul asta. In primul rand mecanismul Zaria 2009B folosit pentru tot felul de ceasuri fantezie/turist dupa caderea URSS. Apoi incriptionarea ciudata "Raheta", carcasa neobisnuita pentru un ceas rusesc (eu nu am mai vazut o astfel de carcasa), faptul ca limbile sunt argintii iar indicatorii aurii. Lipsa oricarei indicatii "Produs in Rusia" sau "Produs in URSS", desi aceasta ultima varianta cred ca e exclusa. La prima vedere as zice ca e opera lui Mr. Frakenstein.
Marius tic-tac

Mesaj de Marius tic-tac »

Doua lucruri imi sunt clare, ca e facut de rusi si nu de Raketa.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Diversitatea si multitudinea de mecanisme si ceasuri rusesti face aproape imposibila misiunea de a recunoaste sau identifica multe dintre exemplarele lor.
Chiar si ei , rusii , uneori nu stiu carei fabrici sa-i atribuie un anumit ceas. Pur si simplu este si a fost un mare haos .
Incepind de la seriale aiurea , pina la mecanisme diferite dar marcate identic .Sa va dau un exemplu ? 2209 , dar mai sint si altele.
Societatea multilateral dezvoltata (sigur unii cunosc termenul ...) a facut pur si simplu sa dispara valoarea ...parca s-a aplatizat totul de cind cu ,,planurile cincinale " . Asa au facut ei ...asa am imitat si noi .
Asa ca sa nu va mire de ce sint atit de slab cotate astfel de ceasuri rusesti, si in general cam toate ceasurile rusesti !
Doar citeva ...si alea furate sau copiate grosolan de la elvetieni, nemti sau cine stie ce alte natii. De asta eu unul nu pot sa-i respect .
Tutima, Venus,Valjoux, Lip, precum si altii sau alte mecanisme recunoscute a fi bune cind au fost fabricate de elvetieni nemti sau francezi, au ajuns sa fie vai s-amar cind s-au terminat stocurile furate si productia a fost asimilata de hotii de rusi ...
Cam asta a fost pe scurt istoria nescrisa a ceasurilor lor...Sigur , ei n-ar recunoaste asta , de obicei ei au fost primii in toate , dac-ar putea ar spune ca ei au inventat totul . Precum scria in vechile carti-manuale distribiute si traduse de nomenclaturistii anilor 50 cind ni s-a impus comunism cu forta !!! Traiasca PCR !!! :)
Apoi dupa Perestroika...fiecare a montat ce si cum a vrut, insa tot la calitate joasa spre foarte joasa...
Ca sa parafrazez un ,,clasic '' in viata ...parerea mea !!! :lol:
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Nu pot fi de acord intr-u totul cu dumneavoastra pentru ca mentionati marci elvatiene germane franceze care nu au nici o legatura cu furtul de tehnologie facut de rusi. Am citit cate ceva in materie si va pot spune ca in raport cu firmele mentionate de dumneavoastra lucrurile stau cam asa. Tutuma - fabrica luata ca despagubiri de razboi (singura de altfel in materie de ceasuri ce a fost luata altfel), Cronograful Tutuima s-a produs apoi o scurta periaoda de timp. Va reamintesc ca dupa razboi nu numai rusii dar si toti ceilalti aliati au luat cam tot ce au vrut din Germania.
Venus/Valijoux - achizitii legale, cumparare de tehnologie si utilaje pentru productia de cronografe.
Lip - colaborare legala pentru dezvoltarea a doua calibre (Zvezda, Pobeda).
Asa ca sa mai lasam stereotipul furturilor si sa mai discutam si ceva serios daca tot vrem sa progresam.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Sigur , se poate spune si asa.
Doar Istoria a fost scrisa de invingatori , nu ?
Apropos' stiti cum se desfasurau schimburile reciproc avantajoase din vremea comunismului ?
Noi (Romania ) le dadeam lor (Sovieticilor ) griul , iar ei in schimb ne luau porumbul ...
Dar in fine...sa ne bucuram de ceasurile noastre rusesti .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Ramane emblematic faptul ca in ciuda "genialitatii sovietice" rusii nu au fost in stare sa conceapa nici macar 1 (unu) calibru de cronograf de mana!!!!
Urofa 59 a fost confiscat de la nemti si s-a produs atata vreme cat au mai avut piese si subansamble originale. In momentul in care acestea s-au terminat s-a incheiat si productia.
Celelalte 2 calibre (bazate pe Venus si valjoux) au fost cumparate sub licenta.
Singurele calibre cronograf pe care au reusit sa le conceapa SINGURI au fost de ceas de buzunar. Din pacate nu numai ca aratau "ca porcul" dar mai si functionau ca atare.
http://russrussianwatches.blogspot.de/2 ... ocket.html
http://www.horology.ru/en/articles/tz2.htm
Concluziile le puteti trage singuri.
Marius tic-tac

Mesaj de Marius tic-tac »

Tot ceea ce conteaza este ca rusii ne-au au oferit ceasuri bune si foarte bune, in vremuri care ceasul era o necesitate pt. toti, la preturi cinstite, nu pot fi judecati pt. ce n-au oferit. Nu este si nu a fost tara producatoare de ceasuri perfecta, firma nici atat. Pana la urma, daca este sa judecam dupa ce au oferit si ce nu sau ce puteau oferi, care mai este diferenta intre rusi si "altii" care poate au oferit sau nu, care puteau oferi sau nu si care acum nu ofera si nici nu pot oferi, asta intr-o economie libera, pretentii insa exista :o . Astfel pot adapta fostul slogan al Renault "Createur d'Carcasse".
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Tocmai aici e problema. Eu recunosc ca ma bucur de cele cateva ceasuri rusesti ale mele nu pentru ca as crede ca sunt altceva ci pentru ca stiu ce sunt, dar nu pot intelege de ce unii sunt suparati de asta. Este optiunea mea sa colectez ceasuri rusesti si sa aflu cat mai multe despre ele. Cu nu-i place asta e.
danny

Mesaj de danny »

Corect, fiecare colectioneaza ce-i place. Asta inseamna colectie, pasiune. Eu de exemplu colectionez pe langa ceasuri si calculatoare vechi de buzunar, si ma izbesc mereu de aceleasi intrebari din partea unora. "De ce? Ce faci cu ele?". Treaba mea, imi plac si de aceea le colectionez. Doar pentru ca altii nu le gasesc utilitatea, nu inseamna ca ar trebui sa ma opresc, nu?
Zar

Mesaj de Zar »

danny scrie:Corect, fiecare colectioneaza ce-i place. Asta inseamna colectie, pasiune.
Subscriu. Foarte bine punctat.
AR1070-56E
razvyy

Mesaj de razvyy »

Cu unele afirmatii total aiurea nu pot fi de acord...
gherghin nicolae scrie:Incepind de la seriale aiurea , pina la mecanisme diferite dar marcate identic .Sa va dau un exemplu ? 2209 , dar mai sint si altele.
Hai sa alegem Elvetia. Si un numar:265.
Avem Omega 265? Avem.
Avem Cyma 265? Avem.
Avem EHF 265? Avem.
Avem EB 265? Avem.
Avem Unitas 265? Avem.
Putem spune ca-s habauci elvetienii, ca habar nu au in ce fabrica se faceau mecanismele? Nu putem.
Marius tic-tac scrie:Tutima, Venus,Valjoux, Lip, precum si altii sau alte mecanisme recunoscute a fi bune cind au fost fabricate de elvetieni nemti sau francezi, au ajuns sa fie vai s-amar cind s-au terminat stocurile furate si productia a fost asimilata de hotii de rusi
gherghin nicolae scrie:Doar Istoria a fost scrisa de invingatori , nu ?
Apropos' stiti cum se desfasurau schimburile reciproc avantajoase din vremea comunismului ?
Noi (Romania ) le dadeam lor (Sovieticilor ) griul , iar ei in schimb ne luau porumbul ...
Nu tin minte cand au patruns rusii in Elvetia sau Franta, poate ne lamuriti dvs. Alfel nu prea vad cum de exista invingatori daca nu avem invinsi....
In plus, francezii au detaliat destul de bine datele contractului si faptul ca acel contract i-a facut sa supravietuiasca 14 ani!
gherghin nicolae scrie:Sigur , ei n-ar recunoaste asta , de obicei ei au fost primii in toate , dac-ar putea ar spune ca ei au inventat totul .
Fraza asta sa o treceti drept o parere personala, in realitate ei au recunoscut provenienta multor calibre. Multe produse sub licenta, unele modificate.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Interesant e ca persoane care arata ca dezavueaza fatis conservele astea rusesti si furate pe deasupra, pe care le infiereaza cu manie proletara, vin sa-si spuna parerea bineinteles negativa si fara sa aduca nimic nou, in subiectele dedicate acestor "gunoaie", asa cum le numea cineva mai deunazi pe forum.
Se naste intrebarea: De ce?
Eu unul recunosc ca orice lucru ce nu imi place il ignor pentru ca sunt altele atatea pe lume care imi plac.
Atunci de unde aceasta dorinata de a tot critica niste amarate de ceasuri, care in genere sunt indiferente cu privire la originea lor. Cred ca raspunsul nu poate fi decat unul singur. E ceva interesant in materia ceasurilor rusesti, ceva care nu-i lasa nici pe "dusmanii" lor (daca poti fi dusmanul unui ceas) sa stea linistiti.
Eu propun altceva, haideti sa vedem ce e interesant in aceasta lume a ceasurilor rusesti/sovietice, bineinteles cine e interesat, cine nu nu e cu suparare.
In acest sens de acum incolo cel putin eu unul imi propun sa nu mai postez astfel de mesaje generale (care devin vrand, nevrand off topic) si sa discut numai despre ceasuri, bineinteles rusesti in cazul meu. :lol:
Scrie răspuns