Ce parere aveti despre Piaget?

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Hadrianus

Ce parere aveti despre Piaget?

Mesaj de Hadrianus »

Buna ziua,

Va multumesc f.f. mult tuturor celor care mi-au dat sfaturi cu privire la

A. L & S 'Saxonia Thin' vs. Jules Audemars 'Extra Thin'

Inclin spre AP, deoarece este automatic.

Unul dintre dvs. a mentionat si Piaget Altiplano.

Va rog sa imi spuneti ce parere aveti despre manufactura Piaget?

Este la nivelul AP, PP, A L & S, VC (?), sau 'mai jos'?

Si daca nu este cotata la fel de bine, din ce motiv?
Stiu ca au scos destule modele pe quartz, acesta sa fie unul din ele?

Modelul Altiplano (G0A 38131) este mai ingust cu 0.2 mm (sper sa nu gresesc) decat AP,
iar in plus are si secundar si data.

Modelul in rose gold este la acelasi pret cu AP si A L & S, aprox. 24,000 CHF.

De asemenea, ce parere aveti despre Piaget Governor, GOA 37110?

Este la un pret similar, dar nu stiu care este mai 'demn de colectie - collectable'

Va multumesc anticipat! :)
Claudiu
Forum Owner

Re: Ce parere aveti despre Piaget?

Mesaj de Claudiu »

Piaget este o manufactura exclusivista, care nu o consider nicidecum mai prejos decat cele mentionate de tine. Au eleganta si clasa!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
emilmaga

Mesaj de emilmaga »

Piaget apare in majoritatea topurilor de elita pe diferite pozitii:
http://www.therichest.com/luxury/watche ... the-world/
http://www.luxos.com/news/watches/3587- ... -the-world
http://luxehighlife.com/watches/top-10- ... tch-brands
O solutie simpla la dilemele dumneavoastra este proba la mana, alegerea se face de obicei pe modelul "dragoste la prima vedere" .
timetwister

Mesaj de timetwister »

Toate cele patru branduri mentionate, precum si Piaget sunt dintre cele mai rafinate de pe pamant, pe care banii le pot cumpara.
Colectionarii ori iubitorii de ceasuri pe care ii cunosc, aproape in bloc, nu au inceput cu niciunul dintre cele mai sus amintite, decat daca le-au parvenit printr-o mostenire.
Opinez ca este esential sa dobandesti anumite cunostinte horologere, iar achizitia unui asemenea ceas sa vina ca o rasplata.

Din Wall-urile anuale, reiese limpede ca niciuna dintre casele care lucreaza in house, nu stau degeaba. Marii clienti ai acestor case sunt vesnic in cautare de ceva nou si pot migra oricand de la un brand la altul, ori le pot incerca pe toate... in acelasi timp. Dar cei mai fideli dintre ei, au si cele mai mari asteptari.
Dvs. ce asteptari aveti ?

Din insiruirea de modele supuse spre comparatie, si fara corespondent, reiese ca inca nu stiti ce doriti, lucru de altfel, sesizat si de alti colegi.

Un exemplu este comparatia dintre A. Lange & Sohne Saxonia Thin si Audemars Piguet Jules Audemars Extra Thin.

Strict horologer, comparatia este posibila intre A. Lange & Sohne Saxonia vs Patek Philippe Calatrava vs Vacheron Constantin Patrimony Traditionnelle, ca ultra dress watch. Lista ramane evident, deschisa.
Asa cum am spus intr-un topic mai vechi, tendinta este intoarcerea la origini. Conceptual, se regasesc perfect mai sus.

Apoi retin ca inclinati spre AP deoarece este automatic. Este un punct de vedere... daca doriti ca ceasul sa intre in rutina zilnica.
Daca nu, il veti aseza pe winder dupa fiecare purtare pana la urmatorul service doar pentru confortul de a nu mai seta si arma inainte de purtare ?

Personal, in gama automatic dress watch, as extinde comparatia catre un Vacheron Patrimony cu calibrul 1120 (asemanator de altfel cu AP 2120) si poate un Patek Philippe calibrul 28-255.
Langa cele 3 calibre, de la Piaget nu poate sa se aseze decat calibrul 1200P.
Si inca nu m-as opri aici. Chiar daca mai vechi, Blancpain Villeret Ultra Slim 4053-3642-55 c. FP 1153 nu este deloc mai prejos.
Iar daca ar fi sa ma abat de la codul de mai sus as introduce si Blancpain Villeret Retrograde Seconds 4063-3642-55B c. 7663.
De ce as exinde comparatia ? Pentru ca AP, la fiecare an impar, are pe Wall un ceas cu trasaturi sport in lipsa unui diver civilizat (Royal Oak). Audemars Piguet gafeaza incercand sa acopere orice segment al competitiei. Vacheron si Patek nu ataca asa de agresiv acest segment (prin Overseas si Nautilus), pastrand liniile care i-au consacrat si dictand tonul de parca restul lumii ar sta pe loc.

Amarul este ca dintre toate cele de mai sus doar A.L&S si PP, si poate pe alocuri V&C isi pastreaza o cotatie ridicata pe o perioada mai lunga de timp (comparatie sustinuta de diferenta de preturi la ceasurile vintage, moderne si noi, purtatoare de calibre asemanatoare).
Daca A.L&S a fost smulsa nu demult din abisul uitarii si pusa - poate - acolo unde merita, si inca nu a ajuns la maturitate pe o piata pre-owned, pot spune ca preturile pentru piesele folosite sunt neasteptat de mari.
Nici Patek nu prezinta diferente aberante de pret intre nou si vechi, dar asta face deja parte din traditie.

Cat despre V&C ori AP voi da urmatorul exemplu: calibrul (V&C) 1003 si (AP) 2003.
Ambele calibre se regasesc si in colectiile moderne ale celor doua case. AP nu a mai scos, cred, de pe la mijlocul anilor 2000, un model care sa gazduiasca 2003-ul in schimb V&C il boteaza frumos in Historiques Ultra Flat 1955, la doar 27200,- Euro, si care culmea, in 2012 fusese doar 22800,- Euro.
Aceleasi mecanisme, imbrobodite frumos in carcase de aur, vintage ce-i drept, si la diametre ce acum nu se mai gasesc decat in colectiile de copii, pot sa va spun ca se gasesc la sume modeste, uneori intre 1000-1500 Euro.
Desi ceva mai bine cotate, automaticele 1120 si 2120, nu par sa aiba alta soarta pe segmentul pre-owned.

Cu respect
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

Printre discutiile mele cu pasionatii de ceasuri cu nume mare a fost si tendinta VC din ultimii ani. Am ajuns cu totii la concluzia ca VC pierde teren si acest lucru se vede in preturile la ceasurile SH preturi care sunt in scadere.
Patek isi gestioneaza foarte bine vanzarile si preturile ceasurilor lor au fost intotdeauna mari pe piata SH.

Iar ca si parere personala eu as alege ceva cu mecanism inhouse 100%, fara baza FP, AP, s.a.m.d
Scrie răspuns