Tissot PRC200 sau Certina DS Podium?

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
bogdan_iasi

Tissot PRC200 sau Certina DS Podium?

Mesaj de bogdan_iasi »

limita pe care mi-o impun este de 300 euro, si ceea ce am gasit si cred ca mi s-ar potrivi sunt
Tissot PRC200
Imagine
din ce am citit si m-am documentat motivele ce ma indruma spre Tissot sunt un pic sibiective dar sunt oricand deschis sa accept si alte pareri:
1. anul de referinta pt marca, ce in cazul Tissot este mai tanar (1853)
2.acei 200m (acum e acum.. 200 metri pt WR, scufundari sau pot considera si 200+0 metri altitudine sa nu fie influentat?)
3. il pot considera cu cronograf, si dupa ce am citit intr-un numar mai vechi din Chronos (suplimentul de la Ziarul Financiar) ii da o nota de precizie mai ridicat (posibil dar nu sunt sigur)

si Certina DS Podium
Imagine
motive, tot asa subiective:
1. DS sta pentru acea inovatie Certina, Double Security
2.cifrele sunt mai mari

exceptand motivul estetic, si strict raportandu-ne la calitate/timp de viata
Ce am mai auzit/ zvonit de la unii ceasornicari este ca, mai des au fost intalnite in ceasornicarii Tissot-uri, precum si multe s-au intors la firmele de la care au fost cumparate, cu diferite probleme.
multumesc in avans
bogdan_iasi

Mesaj de bogdan_iasi »

mecanismele din cele 2 ceasuri sunt ok la banii astia? merita banii mecanismele acelea?
User
Membru Special

Mesaj de User »

bogdan_iasi scrie:mecanismele din cele 2 ceasuri sunt ok la banii astia? merita banii mecanismele acelea?
daca ti se pare putin 300 € pentru un ceas cu baterie...
mecanismele sunt bune, dar nu cele mai bune - nu sunt termocompensate (nu intra in gama high-end quartz)

uite aici un tissot chrono mecanic
http://cgi.ebay.com/Tissot-Seastar-Chro ... 0262395458
acelasi utilizator are mai multe ceasuri care merita banii
Imagine
bogdan_iasi

Mesaj de bogdan_iasi »

user scrie:
bogdan_iasi scrie:mecanismele din cele 2 ceasuri sunt ok la banii astia? merita banii mecanismele acelea?
daca ti se pare putin 300 � pentru un ceas cu baterie...
:) ok am inteles, deci este un pret prea marept un astfel de ceas. Mai astept si alte pareri sau alte sugestii.
Zar

Mesaj de Zar »

-Toate ceasurile din Romania care se vand la distribuitorii autorizati sunt supra-evaluate (deci scumpe) pt. ca se adauga tot felul de taxe + comisionul firmei.
-Intre cele 2, Certina pare mai solid lucrat, plus sistemul DS la coroana care asigura etanseitate mai buna.Ambele au mecasnisme ETA.
-Alegerea iti apartine. :)
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Daca te hotarasti la Certina eu zic sa alegi din seria ''DS First'' sunt si mai solid lucrate decat Podium.Preturile in Romania sunt intre 1100-1500 lei, functie de model - deci se incadreaza la 300 euro, exceptie fac cele in Titan care sunt ceva mai scumpe.

http://www.certina.com/Collection/Gents ... First.aspx
AR1070-56E
Zar

Re: Tissot PRC200 sau Certina DS Podium?

Mesaj de Zar »

bogdan_iasi scrie:1. anul de referinta pt marca, ce in cazul Tissot este mai tanar (1853)
2.acei 200m (acum e acum.. 200 metri pt WR, scufundari sau pot considera si 200+0 metri altitudine sa nu fie influentat?)
3. il pot considera cu cronograf, si dupa ce am citit intr-un numar mai
1.Tissot este mai batran (1853), Certina e mai tanar (1888). :wink:
2.WR 200M este indicativ pt. rezistenta la apa, nu este influentat de altitudine poti sa urci cu el pana la ce inaltime vrei tu.
3.Nu le poti doar considera, ambele chiar sunt modele chronograph. :)
AR1070-56E
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Lasind la o parte diferentele estetice,cele doua mecanisme sunt identice-G10-,deci mecanisme fara pretentii prea mari.Din acest punct de vedere ,e totuna pe care-l iei.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Andrei34

Mesaj de Andrei34 »

...Eu as merge pe Certina dintre acestea doua.
I just love basketball
gligo

Mesaj de gligo »

am inteles ca tissot-ul se zgirie mai usor la carcasa fiind un otel mai moale
un om amarit
Zar

Mesaj de Zar »

La Certina este otel chirurgical (316L) cel mai bun care se gaseste la ceasuri medii, inox superior (940L) se foloseste doar la marci de varf elvetiene : Rolex, Vacheron Constantin etc... :wink:
AR1070-56E
danf

Mesaj de danf »

otzelul 316L raspunde tuturor exigentzelor; stiu pe piele proprie si azi o sa vada si Claudiu; potzi sa ma crezi... Titan ??????????????? Never
Pe vremuri aveam mai mult timp; logic - atunci inca nu era prea tarziu...
Zar

Mesaj de Zar »

Titanul are avantajul ca este mai usor (senzatia este ca aproape nu are masa), e mai dur si se zgarie mai greu dar estetic arata ca un metal oxidat.Acum e si kestie de gust, unora le place metal mai inchis la culoare si matuit, personal prefer culoare mai deschisa si sa luceasca precum inoxul. :)
AR1070-56E
bogdan_iasi

Mesaj de bogdan_iasi »

trebuie sa recunosc ca uneori este cel mai indicat sa asculti si parerile altora, fara sa te arunci asupra unui obiect si sa il cumperi. Multumesc pentru informatii, pe baza a ceea ce am citit aici cred ca o sa mai strang o luna niste bani si promit ca revin cu ceva intrebari pentru ul alt ceas pe care o sa merite banii.
Zar

Mesaj de Zar »

Daca vrei un ceas peste cele 2 ca nivel este indicat asa cum intentionezi sa mai strangi ceva bani.La 300 euro si cronograf nu gasesti nou mai bun, poate doar folosit.
AR1070-56E
Scrie răspuns