Automatic sau Quartz ?

Discutii intre pasionati.
freeforsound

Re: Automatic sau Quartz ?

Mesaj de freeforsound »

ceasul, prezentat de colegul viorelgn este cu mecanism quartz, mult mai frumos este cel cu cadranul albastru.
“Buzunarele goale nu au tinut pe nimeni sarac, gandirea saraca a facut asta”
Robert Kiyosaki
viorelgn

Mesaj de viorelgn »

Da pe quartz ma indrept. Si intradevar cel cu cadranul albastru este mai frumos.
GEO

Mesaj de GEO »

Automatic! Orologerie pura si arta mecanica!
benedekvictor

Mesaj de benedekvictor »

Marius tic-tac scrie:viorelgn, eu am mecanica in sange, asa in general, eu prefer ceasurile mecanice, dar nu le exclud pe cele quart, electromecanice (le prefer mai elaborate, sa nu aiba in carcasa mai mult aer sau plastic, decat mecanism). Intre cele doua categorii nu alegi dupa precizie, ci dupa noblete, "substanta", puritatea stilului daca vrei, faptul ca il simti "mai" aproape, trebuie sa-ti placa mecanismul, faptul ca are autonomie fara a necesita baterie, iar miscarea, viata, practic i-o dai tu, este o relatie pe care numai cu un mecanic poti s-o ai. Si ca o gluma, in caz de EMP cum spunea dayryad...goodbye quart.
Nu este atat de importanta precizia extrema, extrema...face chiar parte din flavour-ul de a utiliza un mecanic, faptul de a te uita la ceas doar pt. a-l verifica la precizie sau a vedea daca s-a oprit :), a-l asculta, urmarirea miscarii elegante a secundarului, "atingandu-l" de fiecare data cand il potrivesti. Un ceas mecanic nu se alege pt. precizie obsedanta, el este asemenea unei femei frumoase, o preferi pe ea, nu pe campioana la 100 m viteza, doar pt. ca este mai iute, o iubesti pe ea, in defavoarea campioanei la aruncarea ciocanului, cu toate ca are doar o fractiune din puterea ei... si la soc este mai sensibila, dar nu conteaza...o tii tu in brate...
Ce este un EMP?
Sent from the dark side of the moon using radiowave transmission
GEO

Mesaj de GEO »

Nuclear Electromagnetic Pulse cred ca inseamna.
new_marian

Mesaj de new_marian »

viorelgn scrie:Da pe quartz ma indrept. Si intradevar cel cu cadranul albastru este mai frumos.
Eu as reconsidera aceasta decizie..........iti dau un mic sfat.......cauta pe net poze cu mecanisme quartz si poze cu mecanice-automatice.......
Daca cele mecanice nu trezesc nimic.........inseamna ca ceasurile quartz sunt pt dumneavoastra.
Numai bine,
Marian
benedekvictor

Mesaj de benedekvictor »

Multumesc. Si ce vroia utilizatorul X sa spuna aici:
Totusi, fereasca Dumnezeu de un EMP , ca raman doar mecanicele pe lume .
???

o fi asta: https://www.youtube.com/watch?v=vn6OVLK0MBI ??
Sent from the dark side of the moon using radiowave transmission
new_marian

Mesaj de new_marian »

benedekvictor scrie:
Multumesc. Si ce vroia utilizatorul X sa spuna aici:
Totusi, fereasca Dumnezeu de un EMP , ca raman doar mecanicele pe lume .
???

o fi asta: https://www.youtube.com/watch?v=vn6OVLK0MBI ??
Yep.......asta e. Pe cat este de avansata tehnologia pe atat de sensibila este........
Numai bine,
Marian
GEO

Mesaj de GEO »

Nimic nu se compara cu placerea de a privi un sistem pur mecanic in miscare. Pana si la ceasurile cuart elvetiene partea mecanica este mai dezvoltata decat cea electronica :)
florinake

Mesaj de florinake »

viorelgn scrie:Sunt nou in aceste taine alea ceasornicariei si as dori sa aflu niste pareri ce mecansim este mai exact la un ceas : automatic sau quartz, care este mai precis, avantaje sau dezavantaje.
Depinde ce activitati zilnice ai. Daca stai la birou 10-12 ore ar trebui sa cumperi ceva macanic. Un ceas mecanic este mult mai mult decat un instrument care arata timpul. Daca mergi zilnic cu motocicleta sau cu bicicleta, daca sari , muncesti, te agiti , ai nevoie de un guartz. Daca se poate unul bun. Alte ratiuni ... sa nu fie prea mare, sa fie facut din materiale bune, cristal safir ceva, sa fie usor. Eu personal cred ca ar trebui sa ai un ceas mecanic - automatic si unul qz de uzura.
Gara a vazut mai multe saruturi sincere decat starea civila
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

florinake scrie:
viorelgn scrie:Sunt nou in aceste taine alea ceasornicariei si as dori sa aflu niste pareri ce mecansim este mai exact la un ceas : automatic sau quartz, care este mai precis, avantaje sau dezavantaje.
Depinde ce activitati zilnice ai. Daca stai la birou 10-12 ore ar trebui sa cumperi ceva macanic. Un ceas mecanic este mult mai mult decat un instrument care arata timpul. Daca mergi zilnic cu motocicleta sau cu bicicleta, daca sari , muncesti, te agiti , ai nevoie de un guartz. Daca se poate unul bun. Alte ratiuni ... sa nu fie prea mare, sa fie facut din materiale bune, cristal safir ceva, sa fie usor. Eu personal cred ca ar trebui sa ai un ceas mecanic - automatic si unul qz de uzura.
Parerea mea personala e ca aici sunt doua posibilitati:
1.Isi cumpara un automatic-mecanic gen diver, rezistent,frumos,la un pret rezonabil,pe care sa-l poata folosi zilnic,fara a avea prea multa grija de el si un automatic scump pt evenimente.

2.Isi cumpara un quartz rezistent,gen Casio G-Shock,de care "poate sa uite" ca il are pe mana si cand iese la un suc/bere ceva,sa isi ia acel automatic scump.
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
Zar

Mesaj de Zar »

D.p.m.d.v. sunt necesare doar 2 ceasuri. Unul pt. tinuta eleganta pt. a fi purtat la ocazii speciale si altul sport pt. purtare zilnica. In varianta ca serviciul/activitatea zilnica iti impune tinuta eleganta evident se poarta ceasul adecvat. Iar celalalt in timpul liber. Nu conteaza mecanismul la ele - tine de preferinta. Bineinteles la categoria asta nu intra colectionarii. Restul de ceasuri sunt ''mofturi'' (sau eventual tin de necesitatile practice ale fiecaruia - dupa caz).
AR1070-56E
Scrie răspuns