Roata balans

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
benedekvictor

Roata balans

Mesaj de benedekvictor »

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=wc4gG3f ... e=youtu.be

E rau daca roata balans face asa ca si cum ar fi descentrata? Am observat ca in ultimul timp face mai tare... saracul ceas a suferit un soc ieri si mi se pare ca de atunci face mai tare, dar precizia nu a fost afectata (zic eu). Il pot lasa asa sau se uzeaza lagarele plus alte piese? vreau sa ma mai tina ca imi place mult acest ceas :D
Sent from the dark side of the moon using radiowave transmission
benedekvictor

Re: Roata balans

Mesaj de benedekvictor »

nimeni?
Sent from the dark side of the moon using radiowave transmission
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Nu pare o miscare fireasca. E posibil sa aiba un ax indoit care poate sa cedeze in orice moment. Recomand o vizita la ceasornicar.
ceasul

Mesaj de ceasul »

benedekvictor scrie:Video:
https://www.youtube.com/watch?v=wc4gG3f ... e=youtu.be

E rau daca roata balans face asa ca si cum ar fi descentrata? Am observat ca in ultimul timp face mai tare... saracul ceas a suferit un soc ieri si mi se pare ca de atunci face mai tare, dar precizia nu a fost afectata (zic eu). Il pot lasa asa sau se uzeaza lagarele plus alte piese? vreau sa ma mai tina ca imi place mult acest ceas :D
Va rog sa ascultati ceasul slab cat si armat bine: auziti pe langa tic-tac un usor sunet metalic cu reverberatie? Ca exemplu cum ciupesti usor o sarma foarte subtire si bine intinsa, prin vibratie se aude un sunet asemanator.
Stima,
@ceasul
***I LOVE MY OLD AND STUPID WATCH***
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Daca mersul ceasului nu este afectat,pe ambele parti mergand la fel fara modificari ale amplitudinii,atunci probabil axul sau obada sunt putin indoite.
In cazul in care nu merge corect,iar roata are un joc mare,atunci axul este rupt. Se poate schimba roata balans,fiind vorba de un Slava nu cred ca este prea complicat de gasit.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Scrie răspuns