Ceas din targ

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Încuiat
catalin68

Ceas din targ

Mesaj de catalin68 »

http://www.yogile.com/ofhneg6x#41m

Daca ar putea cineva sa ma ajute cu ceva informatii despre acest ceas as fi foarte recunoscator.Nu vad nici o stanta de nici un fel pe el,dar totusi am o presimtire ca e argint,nu e metal suflat,nu e magnetic,o sa il verific chimic cu o solutie de apa regala cand o sa am ocazia,insa pana atunci daca credeti ca gresesc,sau imi puteti da vreun indiciu ce ceas e,poate perioada si din ce material ar fi extraordinat.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Alexvintage

Re: Ceas din targ

Mesaj de Alexvintage »

Si cam cum va imaginati d-vs ca am putea noi, in baza unor poze chinuite, sa identificam metalul carcasei ?
E chiar atat de greu sa mergeti la o bijuterie?
catalin68

Mesaj de catalin68 »

Imi pare rau ca pozele mele sunt chinuite.Am specificat ca il voi testa,insa am presupus ca poate cunosc alte persoane mai culte decat mine alte metode mai convenabile.Am avut "nesimtirea" sa intreb 3 lucruri in postul meu,iar dumneavoastra ati reusit sa raspundeti cu un aer rautacios la cea mai putin importanta dintre ele.Multumesc oricum pentru timpul acordat.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Pare a fi un English lever, dar sincer tind sa cred ca este o copie a unui english lever realizata intr-o perioada mai recenta, poate in jurul anului 1900.
Sustin acest punct de vedere datorita lipsei marcajelor, prezentei rubinelor cat si conformatiei balansului, care aper a fi unul de data mai recenta.
Nu vad alte detalii din mecanism din pacate ca sa pot fi mai exact.
Carcasa pare argint dar fara o testare ramane doar o presupunere.
Nici poza cu cadranul nu este, in cazul in care scrie ceva pe el.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
catalin68

Mesaj de catalin68 »

Va multumesc mult pentru ca ati acordat timp intrebarilor mele.Imi pare foarte vechi , insa m-a derutat total faptul ca nu are NICI o stanta si nici un "nume" pe el.
Voi pune o poza si cu cadranul , nu imi vine sa cred ca am uitat .Este oricum fara nici un fel de inscriptie,

edit poza: http://postimg.org/image/3wk4hmr79/
ion66

Mesaj de ion66 »

Posibil sa fie din argentan, un fel de alpaca.
catalin68

Mesaj de catalin68 »

Multumesc pentru raspuns.
Am presupus si eu ca s-ar putea sa fie ceva de genul,am tras o dunga adanca sa vad daca e placat si nu e...altfel nu stiu..oricum il voi duce sa il verific daca nu ma descurc cu testarea chimica..
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

In general aproape toate carcasele ceasurilor din argint sint marcate.
Exista vre-un marcaj , simbol ceva pe interiorul carcasei ?
Daca nu exista , nu mai incercati sa zgiriati capacele sau rama ceasului. Produceti/pricinuiti daune uneori ireparabile si e pacat.Mai ales avind in vedere vechimea mecanismului...pentru ca are totusi in jur de 100-150 de ani .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
xplosiveme

Mesaj de xplosiveme »

I-am facut o zgarietura in necunostinta de cauza...fiind achizitionat din targ cu 20 de lei si nestiind ce e , am vrut sa vad daca imi scot banii din ...metal.
O sa il duc sa ii verific compozitia(nu are nici un marcaj,100% ).Dupa parerea dumneavoastra are vreo valoare cat de cat(nu cer evaluare,doar un da sau nu) sau doar pasionala in ideea ca e un ceas vechi si frumos?Totusi nu functioneaza.
Va multumesc frumos pentru timpul acordat pentru a ma ajuta.Stima.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Daca tot ati ajuns pe acest forum, cititi vreo cateva saptamani si pe urma, cu putin noroc, veti putea sa va dati singur seama in ce masura un ceas are sau nu "valoare". Asta va va face plimbarile prin talcioc MULT mai atractive.
Fantomas

Mesaj de Fantomas »

Fantomas: avertisment pentru mesaj "off topic"
Fantomas

Mesaj de Fantomas »

Fantomas: avertisment pentru repetate mesaje "off topic". Urmeaza punctele de penalizare
Încuiat