Il am de ceva timp.La un moment dat am vrut sa renunt la el.Dar e prea frumos mecanismul,asa ca i-am dat o sansa.
Dupa o revizie generala,inclusiv rodierea carcasei,sant multumit ce a iesit.Scuzati calitatea curelei.Va primi una pe masura.
Inainte:
Dupa:
Precizia,poate greu de crezut pt varsta lui:4 sec. in urma la 24ore.
Alea 4 secunde cred că se pot regla , după cum văd poziția avance-retard al indicatorului de la balans.
Frumos Cyma și în stare bună !
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
foarte frumos. ia-ti insa o camera mai buna ca sa putem aprecia mai mult frumusetea ceasurilor pe care le pozezi.
cei care ti-au facut placarea au umplut si golurile unde carcasa era corodata? daca da, se poate te rog sa imi spui si mie unde ai facut placarea?
sa-l stapanesti sanatos
Petre Tutea: Am dorit întotdeauna să fac o teză de doctorat cu tema "Aflarea în treabă ca metodă de lucru la Români”.
Nea Dorin, mi-a placut ceasul si cand l-am vazut "live" are un ticait ce m-a fermecat si ma bucur ca i-ati redat frumusetea din "tinerete".
Vreau sa va intreb (fiind din judete vecine) unde ati facut placarea (banuiesc ca Italia) si eventual daca nu puteti zice aici,astept pe privat sa-mi spuneti si la cat s-au ridicat costurile.
Multumesc incaodata pentru ca mi-ati dat ocazia sa-i mai revad mecanismul si va doresc sa-l stapaniti sanatos si sa ne revedem cu cat mai multe ceasuri.
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv Nu aduce anul ce aduce clipa Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Un Cyma deosebit, cu un mecanism foarte frumos decorat si precis... stiu fiindca am si eu doua 586k . Daca poti posta informatii despre placare, cred ca ar fi utile si pentru alti membri ai forumului.
Multumesc pt aprecieri,
Dumcatalin,aveti dreptate in ce priveste calitatea pozelor.Nu aparatul e de vina,ci subsemnatul.Nu prea am timp sa exersez,dar ma
voi stradui sa iasa mai bine pozele.
In ce priveste placarea,nu e executata in tara.E o firma mica,cu traditie de peste o suta de ani in acoperiri cu metale pretioase.
Eu am dus carcasa,ei au facut slefuirea,care este foarte importanta.Acoperiri am inteles ca au fost doua,probabil una pentru umplerea golurilor.Am inteles ca urmeaza un tratament cu paladiu,pentru aderenta,pe urma placarea cu rodiu 10microni.
Practic,la aspect e ca aurul alb.Garantia este 5 ani..
Langa ceasurile de buzunar,s-a alaturat si acest Mido.Functionarea foarte buna(dupa 48 ore,grabeste 20-25sec).Ceasornicarul mi-a
explicat ca-i foarte dificil sa-l aduca la o precizie mai buna.Pt mine e mai mult decat bine.
La achizitie(l-am salvat de pe o taraba din targ):
Dupa revizie(am renuntat momentan la rescrierea cadranului si la acoperirea cu aur roz a ramei geamului)
Rodierea este o optiune foarte buna, are un aspect de aur alb , asa cum ati spus.Din pacate la noi nu se face o asemenea rodiere, dura.Dupa descrierea dvs rodierea facuta este una de calitate, dura, si care presupune mai multe etape. Mi-ati ridicat "mingea la fileu" pentru a reitera ideea ca la noi in tara nu se practica placari cu metale pretioase de calitate si durabile.
Singura placare, pe care o fac si eu, este cromarea dura. Nu est3 la fel de frumoasa ca si rodierea , dar este ok.
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Printre ultimele achizitii,si acest mecanism.Aflat intr-o stare foarte buna,m-a determinat in ciuda tuturor sfaturilor sa incerc sa-l
aduc cu adevarat la viata si sa poata fi purtat.