Atlantic - Un must have al oricarui colectionar

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Scrie răspuns
doilei1901

Re: Atlantic - Un must have al oricarui colectionar

Mesaj de doilei1901 »

Am intrat si eu in rand cu lumea, am si eu in colectie acum un ceas Atlantic ca doar e " un must have al oricarui colectionar " :D . Am reusit sa gasesc unul care sa aiba totul original la el si sa fie intr-o stare foarte buna. Aici ma refer in special la carcasa, cadran si limbi care daca au fost inlocuite cu altele "noi" de productie "incerta" ceasul dupa parerea mea isi pierde din farmec si valoare.
Rog cunoscatorii sa-mi spuna aproximativ in ce an a fost fabricat ceasul, din cate am inteles daca mecanismul nu e semnat atlantic trebuie sa fie dupa 1980?
http://postimg.org/image/atrrerp3t/
http://postimg.org/image/771r1jav3/
http://postimg.org/image/fmheaw9vv/
http://postimg.org/image/czw1n16in/
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nu am cunostinta ca Atlanticurile nesemnate pe mecanism sa fie dupa 80. Si nici nu prea cred acest lucru. Daca se poate veni cu info suplimentare?
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Mawkish

Mesaj de Mawkish »

Buna ziua,

In primul rand vreau sa va spun ca inregistrarea in site este "un adevarat chin" , la inregistrare pe langa Captcha cod, mai trebuie trecut si anul(in cifre),
problema este ca trebuie sa ghicesti anul, noi suntem in 2014 si saracul merge cu 2013, un update poate domnilor admini ?
Ca sa nu zic ca dupa cateva incercari esuate trebuie sa incerci mai tarziu.
Reusesc sa ma inregistrez si zic sa citesc mai itai regulamentele de postare si ce sa vezi iau si eu de pe prima pagina ANUNT IMPORTANT PENTRU UTILIZATORII NOU INREGISTRATI, click pe el si ce sa vezi:Nu aveţi permisiunile necesare pentru a citi subiectele din cadrul acestui forum. super :)

Acum ca am trecut peste toate aceste mici neajunsuri sa va spun si de ce am vrut sa intru aici.

Am un Atlantic si as dori sa stiu daca e original si unde in Bucuresti imi recomandati sa ii fac o revizie generala.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Mecanic functioneaza perfect.

Va multumesc
clau1317

Mesaj de clau1317 »

Buna ziua! Astazi am cumparat un ceas atlantic 21 jewels pe cadran negru, l-am si dus la ceasornicar pentru servisare si schimb de geam ca era crapat. M-a si sunat asa ca m-am dus sa il iau, problema intampinata a fost ca inelul interior de tine mecanismul s-a crapat sau era crapat, de unde asi putea lua asa ceva? Multumesc anticipat!
mariusfwe

Mesaj de mariusfwe »

Salutare!Cate-va detalii despre modelul respectiv daca se poate?A fost al bunicului meu si vreau sa il "restaurez" daca se poate,sa il aduc la starea originala! Astept raspunsurile dvs! multumesc muult! Imagine Imagine
revolt

Mesaj de revolt »

Buna seara, in primul rand vreau sa multumesc userului Mawkish fara de care nu reuseam sa-mi fac cont aici (referitor la faza cu anul), si in al doilea rand vreau sa stiu daca exista cineva pe forum care sa-mi recromeze si mie carcasa la Worldmaster, + coronita, deoarece ceasul este original si nu vreau sa montez kit pe el.
revolt

Mesaj de revolt »

Ma intereseaza de fapt o servisare completa a acestui ceas deoarece se si opreste cateodata. Carcasa cred ca este originala, nu pot sa-mi dau seama, geamul crec ca este schimbat. Daca se pricepe careva pe baza pozelor (scuze dar sunt facute cu telefonul) daca este carcasa originala, as vrea sa o recromez.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

carcasa se poate recroma doar daca nu este uzata peste masura.
Din poze nu-mi dau seama de nivelul de uzura.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
revolt

Mesaj de revolt »

Cromul este uzat in partea de jos, iar pe langa capac a ajuns la stratul cuprat.
IMD

Mesaj de IMD »

L-am primit de la bunicul meu intr-o stare nu prea buna.

Imagine

In acel moment aveam la mana un TIMEX. L-a privit si mi-a zis: E frumos dar e jucarie d-aia cu baterie, nu e un ceas adevarat.

Am zambit dar n-am putut sa-l contrazic. A trait alte vremuri, in care putine lucruri erau consumabile.
I-a fost schimbata carcasa, geamul si coronita.
Asa arata inainte:

Imagine

Acum cred ca are forta pentru inca vreo 40 de ani.

Probabil nu mai are precizia de alta data, nu i-am masurat-o, dar oricum Einstein zicea ca timpul e relativ. Asa ca ma bucur sa-l port pe acest batranel si sa-i ascult sfaturile.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Atlantic cu Venus 220 , model mai rar:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Incognito82

Mesaj de Incognito82 »

Astazi am pus mana pe cel mai frumos Atlantic Worldmaster din cate exemplare am avut ..un model extram de rar in aceasta conditie aproape new old stock.
...este o placere sa-l privesti...si nu sunt un mare fan Atlantic...dar cand l am vazut nu puteam sa nu "pun" mana pe el :)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Felicitari pentru achizitie, este intr-o conditie mare, superb lucrat cadranul !
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

O poza cu mecanismul ne aratati ?
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Incognito82 scrie:Astazi am pus mana pe cel mai frumos Atlantic Worldmaster din cate exemplare am avut ..un model extram de rar in aceasta conditie aproape new old stock.
...este o placere sa-l privesti...si nu sunt un mare fan Atlantic...dar cand l am vazut nu puteam sa nu "pun" mana pe el :)

Imagine
Da, acest Atlantic este un model deosebit (cadranul) ... Daca l-as fi avut in colectie, cred ca ar fi fost ultimul (din cele vreo 20) pe care l-as fi vandut ... Pacat ca n-are o carcasa de otel ...

Drept pentru care, in ceea ce ma priveste, titlul topicului pentru mine este la trecut!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Scrie răspuns