OREX - Made in Romania

Ceasuri Romanesti si pentru Romania
Scrie răspuns
montana

Mesaj de montana »

Foarte interesant! Multumiri!
Personal nu stiu nimic despre aceste ceasuri.
Pana la mesajul lui mihai33 si acum fotografiile Dvs. nici n-auzisem de acest model.
Interesante marcajele de pe capacul spate!
stefand600

Mesaj de stefand600 »

Pe capac, incadrat intr-un V sunt 2 litere MF, oare este sigla MECANICII FINE ?
Oricum pentru un ceas LCD este interesant ca are capac pe filet, cu garnitura si butoanele au o-ring-uri de etansare. Cred ca erau water proof dar eu nu am curaj cu al meu sa fac "ghidusii" pentru ca eu cred ca e fabricat undeva prin anii '80. Cred ca la aceea epoca putea sa stea linistit langa marci consacrate ca Seiko sau Sanio, Citizen, Omax etc.
Stefan
gligo

Mesaj de gligo »

un astfel de ceas a avut fratele meu in anii 80 cred ,daca informatia e corecta a costat 800 de lei si a sfirsit stricat de mine :D
un om amarit
montana

Mesaj de montana »

Asa este! Sigla Mecanica Fina - Bucuresti in doua variante (insigna si capac spate) in continuare:
- - - - - - - - -
Imagine Imagine
spritzane

Stiu ca s-au facut in Rominia

Mesaj de spritzane »

In Bucuresti au fost la vinzare in 82-84 si costau cam 500 lei la vremea aia. Un amic bun a purtat unul asemenea pina prin 94-95.
teodoruc

Mesaj de teodoruc »

Am fost de curind la Budapesta si am vazut o multime de magazine cu denumirea OREX. De altfel e marca inregistrata de prin anii 1950-60.

http://www.orex.hu/
teodoruc

Mesaj de teodoruc »

OREX Ora-Ekszer Kereskedohaz Zrt

Ora-Ekszer (Ceasuri-Bijuterii)

International Private company
Peterdy u 15, Budapest, , Hungary
()36 06 1 413 3740, 36 06 1 413 3741 fax, http://www.orex.hu
Primary SIC: Jewelry, Watches & Precious Stones, Primary NAICS: Jewelry, Watch , Precious Stone, and Precious Metal Merchant Wholesalers
Description: Wholesale: Wholesale and retail trade in clocks, watches and jewellery; repair of timepieces.
montana

Mesaj de montana »

teodoruc,
multe multumiri pentru informatiile postate!
Personal cunosc detaliile OREX / Budapesta si pun pe seama lor (pana la proba contarie) un ceas de genul celui prezentat de colegul zaytsuca:
- - - - - - - - -
Imagine
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Si eu cand am fost la Budapesta am vazut firma OREX si chiar am uitat sa va spun si sa va intreb ce stiti despre subiect...
Inseamna ca daca e sa ne luam dupa vechime, numele e inregistrat la maghiari? Si numele OREX nu va mai putea fi folosit in UE pentru ceasuri romanesti? :(
Dus cu CEASUL!
teodoruc

Mesaj de teodoruc »

Marca e inregistrata din 1950 la unguri. E o marca regionala, probabil si la noi o fi inregistrata de MF si o foloseste fiecare in tara lui.
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Da, dar fiind si unii si altii membri UE, nu cred ca se mai accepta 1 singur nume pentru doua firme diferite, care nu au nici o legatura sau istorie comuna. Un "brand" va disparea. (cel mai nou) Discutii de genul acesta erau si inaintea aderarii la UE, despre alte nume pe care noi le stiam romanesti si care de fapt sunt inregistrate de altii in UE.
Dus cu CEASUL!
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

ultima achizitie..pacat ca o sa ma despart de el...este un ceas extraordinar de frumos...format mare, barvatesc, sta la mana extraordinar...am ramas foarte impresionat de el, printre putinele care imi plac atat de mult.
enjoy:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

mai multe detalii o sa va dea viitorul proprietar cand o sa intre in posesia lui!
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
Mihai P.

orex

Mesaj de Mihai P. »

De ce sa te desparti de o asa piesa?Am avut tot felul de Orex-uri,am contribuit si la frumoasa colectie expusa de montana aici,dar daca as fi avut un ceas ca acesta,doar o poza i-as fi trimis,(sper sa nu se supere,dar e adevarul pur)nu un ceas.Dar fiecare poate dispune cum vrea de lucrul lui.Totusi am avea obligatia morala,noi cei care colectionam ceasuri,sa pastram macar cate un exemplar ptr.a putea sa ne laudam candva cu ceasurile facute de Romania.Felicitari ptr.colectie,montana!!!
Mihai P.
teodoruc

Mesaj de teodoruc »

Are mecanism de Slava cumva?

( vezi aici )
montana

Mesaj de montana »

pentru Mihai P.:
...multumesc pentru urari si nu numai!
De multe ori ma multumesc si doar cu poze!
Din fericire al meu Orex 26j e demult in colectie.
Viitorului posesor al celui mai sus prezentat in spun "Bun venit in Club!"
Scrie răspuns