Acum ramane sa identificam in masura posibilitatilor ce masinarie are...asa ne am putea da seama (aproximativ) cand a fost faurit si in ce scopuri se putea utiliza acel "Hectometru"
Rog o identificare chronograph
Moderator: Achraf
-
Incognito82
Re: Rog o identificare chronograph
Mersi Raul ...totul este sa cauti..sa intrebi si sa te "agiti"
as putea spune.. pana la urma gasesti lucruri la care nici nu "visai" ...lucruri interesante nu numai pentru mine ci si pentru voi uneori cum este acest "dubios" chronograph destul de vechi si intr-o stare de zile mari.
Acum ramane sa identificam in masura posibilitatilor ce masinarie are...asa ne am putea da seama (aproximativ) cand a fost faurit si in ce scopuri se putea utiliza acel "Hectometru"
Naval-maritim ?
-
Incognito82
Si in marina ce puteau calcula cu el? Perioada de ruliu/tangaj a navei... ca la altceva nu ma duce gandul.
-
Alexvintage
Probabil nimic. Unitatea de masura a distantei folosita in marina este (de cateva sute de ani) mila marina.Incognito82 scrie:Si in marina ce puteau calcula cu el?...
Productia de pe vaporIncognito82 scrie:Si in marina ce puteau calcula cu el? Perioada de ruliu/tangaj a navei... ca la altceva nu ma duce gandul.
Se pare ca este scara hectometrica ar fi folosita in productia de masa:

http://www.wempe.com/service/expert-kno ... con/h.html
-
Incognito82
Interesant
...cine stie..posibil sa fi fost folosit in vreo fabrica unde se producea in masa...
-
Incognito82
Alexvintage stiu ca experienta este de partea ta
... nu ne mai tine in suspans cu functia hectometrica si lumineaza-ne la ce era utilizata 
-
Alexvintage
Nu e vorba de o "functie" ci de gradatiile de pe cadran.Incognito82 scrie:...nu ne mai tine in suspans cu functia hectometrica ..
Ca domeniu de intrebuintare putea sa fie orice, de la procese industriale la curse hipo/moto.
-
Incognito82
Astăzi am dat rama jos și am curățat ușor emailul de impuritățile de praf depuse de-a lungul vremii...rezultatul imediat 
-
Incognito82
Dupa multe cautari facute de niste colegi al unui forum cunoscut in afara Romaniei dedicat pasionatilor de ceasuri, un coleg a identificat mecanismul: "the movement was built by Grosjean & Cie La Chaux De Fonds in the years 1891".
Un mecanism asemanator numai ca nu are rubinele la platoul acel mic:

http://www.uhrenpaul.eu/Uhrenseite/eig_ ... unbek1.php
Un mecanism asemanator numai ca nu are rubinele la platoul acel mic:

http://www.uhrenpaul.eu/Uhrenseite/eig_ ... unbek1.php
-
Incognito82
aveți idee cum pot identifica acea ștanță de pe interiorul primului capac?
- timetwister
Este o marca de producator, poate chiar una Grosjean.
Din pacate, nu este prea clara reprezentarea iar in literatura nu am gasit nimic consemnat despre acest ciudat simbol asociat companiei Grosjean & Cie.
Insa intr-o nota din buletintinul NAWCC din August 1980 este mentionat ca logo-ul casei Grosjean contine simboluri masonice, asadar nu vad exclusa posibilitatea ca acel simbol sa fie un alt trademark Grosjean.
Din pacate, nu este prea clara reprezentarea iar in literatura nu am gasit nimic consemnat despre acest ciudat simbol asociat companiei Grosjean & Cie.
Insa intr-o nota din buletintinul NAWCC din August 1980 este mentionat ca logo-ul casei Grosjean contine simboluri masonice, asadar nu vad exclusa posibilitatea ca acel simbol sa fie un alt trademark Grosjean.
-
Incognito82
simboluri "masonice" ...la asta chiar nu mă așteptam
. Poți posta link-ul? Am să încerc o fotografie în detaliu poate se observă mai bine...
- timetwister
Sursa citata nu este de pe internet ci din propria biblioteca.