Despre accesoriile ceasurilor.

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

Imagine

Fotografii mai recente sau mai vechi. Un double in acesta.Demn de remarcat e ca conservatorismul britanic se face simtit si prin asta. Sunt domni de varsta venerabila care inca mai poarta la buzunarel cesucu su lantuc. ;)[/list]
macris1977
Membru Special

Mesaj de macris1977 »

Achizitie recenta, din colectia personala:

Imagine
Imagine[/img]

Imagine
Imagine[/img]

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Marcat, clar, cu "lion" pe fiecare zala. Zala centrala mai prezinta si alte marcaje
Greutate totala: 79.4 gr. Lungime: 36 cm
Fobul mic este din argint cu aur(cca 0.5 mm grosime aur 9 ct)
Sa fiu intr-un ceas bun!
AC NineFingers
Moderator

Foarte misto cu cateva observatii: 1) Din pacate carabina nu e cea originala a fost inlocuita cu una contemprana ( 925 stanta relativ noua) 2) unu din foburi e de prisos. Cauta pe ebay capede te lanturi care sa aiba si o carabina- ai sansa sa iei cu cateva lirute 3-4-5 o carabina iar inlocuirea o poti face chiar tu. In rest e misto. Uzura aproape 0 , pastrat , de curatat cred ca l`ai curatat tu si ti`a iesit de minune ( vezi nu excela cu curatatu`- daca nu`l porti si`l pastrezi undeva pe o panoplie sau mai stiu eu ... are destul o curatare la un 3 luni - nu de alta da sa nu`i acorzi imbatranirea prematura de care el a fost scutit cel putin 80 ani ) pret de achizitie ? (asta pa sa fie si in pm sau sti tu unde )
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Frumos lantul, si mare! Eu nu le curat, doar le sterg cu o bucata de material din bumbac. Imi plac mai mult lanturile cu patina. Si doar unele carcase patate le curat. Am o surpriza pentru voi, in curand...
Cristian imi pare rau ca nu te-am contactat pana acum.
Pana o fi sa ajunga la mine ceasul, poate pui cateva poze cu el aici, sa ne delectam... :D
Dus cu CEASUL!
AC NineFingers
Moderator

Grabeste`te incet spunea cineva undeva ... dealtfel o s a ramai cu buza uda in sensul in care ramai fara.Pentru acel fusee voi scoate in urmatoarele 10 minute intr`un topic nou poze.Nu vreau sa mestec topicurile.Asta e dedicat exclusiv accesoriilor.
Costache Ioan

accesoriu

Mesaj de Costache Ioan »

Poate sa ma ajute cineva spunandu-mi ce ar putea reprezenta acest accesoriu. Ca o remarca : aproape fiecare za are marcaj

Imagine

Imagine
AC NineFingers
Moderator

Foarte frumos si foarte simplu.Modelul e nemaiintalnit de mine. E un lant cu totul si cu totul original fara indoiala inclusiv carabina tipica lanturilor ceva mai tarzii. Anul inscris pe fob este cu aproximatie anul producerii bijuteriei si sunt aproape convins ca cineva la castigat la un concurs - cred ca e vorba de un raliu de masini ( de epoca evident) 204 mile si jumatate asta insemna 204,5x 1600m = 328 km strabatuti in 12 ore.Pentru 1929 cu siguranta e o performanta . Castigatorul raliului a primit aceasta bijuterie cu insemne pe medalion sau a primit doar medalionul ( ca medalie) si el a fost atasat ulterior lantului ( dar nu la o distanta foarte mare de eveniment) . Cred ca pe ebay ati putea obtine pe acest accesoriu peste 60-70 lire sterline - pentru spatiul britanic ( interesant ar fi de stiut greutatea ) . E piesa de colectie pentru un iubitor si d`le Ion o recomanddare gratis :wink: - 10 minute de clabuci de pasta de dinti apoi calatit cu apa calduta si sapun de maini i`ar schimba infatisarea.
macris1977
Membru Special

Mesaj de macris1977 »

Adevarat Cristian, un model rar?!. Nu am vazut asa ceva pe siteurile de licitatii.
Referitor la pretul de achizitie al lantului expus de mine, iti voi spune cand ne vom "vedea". Cert e ca au fost destui licitatori care au aruncat multi bani in joc, cel de pe locul II fiind un pasionat de ceasuri de buzunar si lanturi.
De carabina:lantul e de la 1920; stiu ca am mai avut aceasta discutie, am intrebat sellerul iar el insista ca in acesta perioada se intalneau stante
cu marca "925" fara marca bijutierului sau tarii de origine, dar recunoaste ca e posibil sa nu fie carabina originala a lantului.

Nu ma deranjeaza deloc cele 2 foburi, chiar erau binevenite mai multe, prinse ca in salba :D

L-am curatat intai cu un "coctail" folosit mai ales in arheologie si la sfarsit cu o solutie ptr ai reda luciul.
Cam atat.
Sa fiu intr-un ceas bun!
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Intr-adevar, e mai special prin forma zalelor (profil patrat si nu rotund) lantul prezentat de dl. Costache. Cred ca e din perioada fob-ului - 1929 in plin stil Art Deco. Si uzura, si patina e uniforma. Cred ca au fost pereche dintotdeauna. :D

Eu va prezint alt lant, ceva mai vechi. E cel mai masiv pe care il am. Birmingham 1899. Pentru comparatie, l-am atasat si pe cel anterior in a doua poza.
Imagine
Imagine
Dus cu CEASUL!
bbcbbc

Re: Despre accesoriile ceasurilor.

Mesaj de bbcbbc »

Stimati iubitori ai ceasurilor de buzunar si ai accesoriilor acestora.
Am marea bucurie si onoare de a fi printre primii care au vazut,atins si fotografiat aceste minunatii.Deocamdata o fotografie de grup,dar cu acordul proprietarului,in curand poze cu detalii la fiecare.Toate sunt din aur si majoritatea au marcaj 56(Rusia).Probabil vor fi postate si la sectiunea vanzari.EnjoyImagine
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Sunt foarte frumoase,astept postarea la vinzari,sa vad si preturile. :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
AC NineFingers
Moderator

Vin lanturi noi ... deocamdata doar pe anunt ... poate se scufunda cargoul sub pavilion mongolez cu care urmeaza sa`mi soseasca ... :) Glumesc... la rugamintea unui cititor inf0cat care are doar un ceas si ar vrea sa`l completeze m`am apucat sa scotocesc prin sursele binestiute de unii dintre noi cei care ne citim regulat si am purces in promisiunea de a`i etala o "biju" care sa se lege strans de ceasul sau ... deocamdata doar promisiuni ...
priam

Mesaj de priam »

180 grame, 40 cm lungime fara accesorii!
Am o singura intrebare-care este ceasul potrivit pentru un astfel de lant???? (vechime, marime, conditie etc)
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
everything around me, but me, is changing
priam

Mesaj de priam »

...continuare! :D
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
everything around me, but me, is changing
AC NineFingers
Moderator

:)) O fi din plumb ! :)) Gluemsc evident ! Daca intradevar cantaru nu minte atunci "goliatu" britanic pe care`l vad in poze ar putea urca intr-o licitatie deschisa , postat pe sectiunea pe care trebuie "ceasuri de buzunar" pe ebay.co.uk ... cel putin la 150 lire sterline dar tot asa de bine ar putea sui pentru o piesa pe care o consider rara si peste 200 lire sterline .Credeti`ma in perindarile mele pe ebay.co.uk am vazut piese grele dar niciodata mai grele de un 130-14o grame cu tot cu fob, t-bar si carabina. Fara indoiala e o piesa frumoasa pe care eu ma straduiesc sa o datez ( daca fobul apartine lantului atunci el pare a avea anul 1902 dar cum se pare pe Tbar apare alt atelier decat cel de pe fob raman in ceata ) Fara indoiala piesa este autentica( recunosc carabina fixa , T-barul , lucrarea graduala - ar fi trebuit sa aiba si stanta de atelier pe cea mai larga veriga (???) )nimeni nu ar avea rabdarea sa bata atatia "lei " in miscare pe atatea verigi ...
In principiu lantul este de tinut - nu recomand a se purta - e incomod ! :)) Daca acineva l-a purtat vreaodata mai mult de cateva zile la vestuta ma indoiesc.Probabil a fost vreo comanda speciala a vre`unui excentric milionar englez la inceput de secol 20 - pentru asi etala gradul de inavutire ... sa nu uitam ca in epoca argintul avea o valoare cu mult mai mare decat astazi (poate de 5x)...
Ar fi interesant de aflat sursa lui ( Romania ? - ma indoiesc) si ar fi din nou interesant de vazut unde s-ar duce "namila" ca valoare pe e.co.uk !! Felicitarile mele, o achizitie de exceptie !
Scrie răspuns