Rog o identificare chronograph

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Incognito82

Re: Rog o identificare chronograph

Mesaj de Incognito82 »

Am facut cateva foto in detaliu la acea stanta...cuvintele de langa stanta sunt "acier" si "garanti"

Imagine

Imagine

In perceptia mea observ 2 ochi de bufnita..
Incognito82

Mesaj de Incognito82 »

din "investigațiile" pe www am găsit un singlepusher chronograph inscripționat pe cadran cu "hectometre"..cred că din anii '30 ..ceea ce mă duce cu gândul că această unitate de măsură s-a folosit atât în WW1 cât și în WW2..
mașina cred că este un Landeron-Hahn

Imagine
Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Perseverand analogiile ad absurdum veti gasi cu siguranta asemanari cu milioane de cronografe cu secundar central, numarator de 30 de minute si 18ooo bph. Succes
Incognito82

Mesaj de Incognito82 »

nu stiu daca milioane sau nu...dar l-am gasit pe asta pe care scrie "hectometre"...si e singurul de pe tot www-ul.
Ideea era ca acesta unitate de masura s-a utilizat si in anii interbelici..si in timpul ww2...eu crezand ca doar inainte de ww1.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Incognito82 scrie: Ideea era ca acesta unitate de masura s-a utilizat si in anii interbelici..si in timpul ww2...
...si se utilizeaza si azi.
Perseverand in ritmul asta veti intelege (in urmatorii cativa ani), ca e vorba de un cronograf vechi, destul de bine pastrat pentru varsta lui si cam atat.
Incognito82

Mesaj de Incognito82 »

pentru mine nu e doar un "chronograph vechi in stare destul de buna"...e mai mult decat atat...este o bucata de istorie...este un "martor acular" pe care unele persoane de mult trecute in nefiinta l-au purtat in diferite ipostaze ...un obiect "incarcat" cu amintiri si evenimente pe care incerc sa le deslusesc ...facandu-mi placere sa caut diferite informatii si sa le prezint tuturor...chiar daca insist uneori...si las impresia ca "nu inteleg"..
Poate ca "privim" aceste instrumente de masurare a trecerii timpului din unghiuri diferite...mie placandu-mi sa cercetez in profunzime... de exemplu scrijeliturile ceasornicarilor care au consemnat diverse date cu ocazia unelor interventii, anumite insemne sau stante de pe capace...perioade, ceasuri asemanatoare sau cu aceleasi functii...etc
Cu stima!
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Felicitari pentru abordarea constructiva. Feriti-va insa de redundanta. Cand e lipsita de substanta devine plictisitoare.
viorel

Mesaj de viorel »

Se pare ca fratii grosjean si-au inceput activitatea prin1881,pe la 1890 societatea a devenit ,,Grosjean & Cie" .Intreprinderea pare sa-si fi sfarsit activitatea la sfarsitul sec.xx.Respectivul cronograf este depus ca brevet la 1891 la Grosjean & Cie Chaux de Fonds Desi este de finete destul de primara masina dispune de un reglaj fin cu excentric.Sper sa nu fi gresit la traducere.
viorel

Mesaj de viorel »

N-am stiut ca l-ati identificat altfel nu mai postam istorioara asta arhivistica dar oricum ma bucur pentru cautare si reusita.Felicitari posesorului,conditia este de exceptie nu mai vorbesc de raritate,eu l-am cautat si pe la zenith.
Incognito82

Mesaj de Incognito82 »

Mersi Viorel...ai idee ce numar de brevet are? Daca ai linkul sa-l postezi te rog.
viorel

Mesaj de viorel »

viorel

Mesaj de viorel »

s1378.photobucket.com/user/Suciu_Viorel/media/Ceasuri/mihai%20004_zpsjamy7ja3.jpg.html?sort=3&o=0
Acelasi tip de microregulator aceiasi perioada din zorii REVUE ,Cronovictrix. Nu reusesc sa pun pza poate ma ajuta cineva.
viorel

Mesaj de viorel »

Imagine
viorel

Mesaj de viorel »

lfred Grosjean

Publicité de 1893

Ce fabricant de compteurs, chronographes et autres montres compliquées est surtout connu pour son Hippomètre, compteur destiné à mesurer les distances parcourues à cheval et l'une des premières montres à disposer d'une lunette tournante.
Incognito82

Mesaj de Incognito82 »

L’HYPPOMETRE

A la fin du XIXème siècle, le capitaine Buisson du 5ème chasseur de Rambouillet a eu l'idée de calculer la distance parcourue par un cheval aux allures de route-l'hyppomètre était inventé (ou réinventé...).

Imagine

Dar nu cred ca are legatura cu Hectometrul intrucat abrevierea acestuia din urma (de pe cadran) este "hm"

Din dex Hipometrul :
1. HIPOMÉTRU, hipometre, s.n. Aparat pentru masurat dimensiunile părtilor corpului la animale (mai ales la cai). - Din germ. Hippometer.
Scrie răspuns