Arată ceasul rusesc pe care il porti.
Re: Arată ceasul rusesc pe care il porti.
Sa sune Poljot-urile! - amadeus (feat. heimdalg)
Un sfarsit de saptamana cat mai frumos tuturor!
Un sfarsit de saptamana cat mai frumos tuturor!
Astazi la tenis.
Frumoase ! Rezistente la soc ?
Eu nu as avea curaj sa joc cu ele pe mana
Eu nu as avea curaj sa joc cu ele pe mana
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
Amfibia rezista.
Raketa nu stiu deoarece sotia nu joaca cu ceas la mana pentru ca foloseste un bandaj elastic.
Raketa nu stiu deoarece sotia nu joaca cu ceas la mana pentru ca foloseste un bandaj elastic.
Dar interesant si Poljot-ul prezentat.
Un ceas mecanic facut in perioada de glorie a ceasurilor cu cuart ca sa imite un astfel de ceas.
Iar Radio Room cu siguranta o sa mai gasiti pentru ca inca se produc.
Un ceas mecanic facut in perioada de glorie a ceasurilor cu cuart ca sa imite un astfel de ceas.
Iar Radio Room cu siguranta o sa mai gasiti pentru ca inca se produc.
Nu vreau sa va contrazic dar dupa parerea mea si cele produse actual pot fi interesante in aceeasi masura.
In opinia mea diferetele constau in faptul ca acestea produse actual sunt automatice iar cele mai vechi erau mecanice Vostok 2409 v. 2415.
Probabil ca diferenta o face si forma carcasei.
Trebuie sa avem in vedere si faptul ca acelea prezentate de mine si dumneavoastra anterior (Albatros) au fost facute tot in scop pur estetic si comercial in perioada 1989 - 1991 inscriindu-se la fel ca si actualele in categoria ceasurilor cu tematica militara. Eu nu stiu sa aiba alta semnificatie.
Dar in definitiv frumusetea sta in ochii privitorului.
Va urez sa il aveti pe cel pe care il doriti.
In opinia mea diferetele constau in faptul ca acestea produse actual sunt automatice iar cele mai vechi erau mecanice Vostok 2409 v. 2415.
Probabil ca diferenta o face si forma carcasei.
Trebuie sa avem in vedere si faptul ca acelea prezentate de mine si dumneavoastra anterior (Albatros) au fost facute tot in scop pur estetic si comercial in perioada 1989 - 1991 inscriindu-se la fel ca si actualele in categoria ceasurilor cu tematica militara. Eu nu stiu sa aiba alta semnificatie.
Dar in definitiv frumusetea sta in ochii privitorului.
Va urez sa il aveti pe cel pe care il doriti.
Recunosc ca mie imi plac si cele vintage dar si cele moderne.
Mai sus un Komandirskie modern pe care l-am purtat azi. Pot spune ca a fost dragoste la prima vedere.
Mai sus un Komandirskie modern pe care l-am purtat azi. Pot spune ca a fost dragoste la prima vedere.
- benedekvictor
foarte frumos big zero. am si eu unul dar cu carcasa din alama cromata cred. Pe al meu scrie cu R, raketa, nu cu p. asta ce inseamna?
Sent from the dark side of the moon using radiowave transmission
Observ ca fiecare dintre noi avem cate unul
.
Chiar sunt apreciate ceasurile astea pentru design-ul lor.
Asa e in orologeria rusa. Cand vrei sa faci un ceas pentru oamenii cu probleme de vedere rezulta un ceas apreciat pentru design si mesaj simbolic, iar cand vrei sa faci un ceas militar sigur va rezulta unul elegant
.
Asta asa ca sa ne placa noua.
Diferenta dintre scrierea cu P sau cu R este data de alfabetul in care e scisa marca cu R in latin (teoretic pentru ceasurile destinate exportului) si cu P (de fapt tot R) in chirilic (pentru ceasurile destinate pietei interne).
In ciuda mitului ca erau mai de calitate cele destinate pietei exterene, cu cateva exceptii remarcabile (mai ales pentru ceasurile Poljot de prin anii '60, de pilda Poljot 2409 in carcasa de otel) eu diferente sub acest aspect nu am remarcat intre cele doua categorii. Restul e o optiune care tine de gustul fiecaruia. Eu de pilda prefer ceasurile cu grafie chirilica.
Chiar sunt apreciate ceasurile astea pentru design-ul lor.
Asa e in orologeria rusa. Cand vrei sa faci un ceas pentru oamenii cu probleme de vedere rezulta un ceas apreciat pentru design si mesaj simbolic, iar cand vrei sa faci un ceas militar sigur va rezulta unul elegant
Asta asa ca sa ne placa noua.
Diferenta dintre scrierea cu P sau cu R este data de alfabetul in care e scisa marca cu R in latin (teoretic pentru ceasurile destinate exportului) si cu P (de fapt tot R) in chirilic (pentru ceasurile destinate pietei interne).
In ciuda mitului ca erau mai de calitate cele destinate pietei exterene, cu cateva exceptii remarcabile (mai ales pentru ceasurile Poljot de prin anii '60, de pilda Poljot 2409 in carcasa de otel) eu diferente sub acest aspect nu am remarcat intre cele doua categorii. Restul e o optiune care tine de gustul fiecaruia. Eu de pilda prefer ceasurile cu grafie chirilica.
ракета=raketa (translatat din chirilica, P=R; s-a crezut, o vreme, ca ce era marcat cu R = export si ce era marcat cu P = intern, insa nu avea nicio noima/legatura).
Big Zero a fost considerat un ceas emblematic pentru sovietici (0 simboliza inceputul politicilor sovietice). La Petrodvorets s-au realizat calibre proprii - 2609 H este considerat unul dintre cele mai fiabile construite vreodata (mecanisme cu 21 si 23 de rubine).
Big Zero a fost considerat un ceas emblematic pentru sovietici (0 simboliza inceputul politicilor sovietice). La Petrodvorets s-au realizat calibre proprii - 2609 H este considerat unul dintre cele mai fiabile construite vreodata (mecanisme cu 21 si 23 de rubine).
Cu permisiunea dumneavoastra o singura precizare.
Mecanismul Raketa 2609.HA nu a avut niciodata 21/23 rubine ci 17/19 rubine.
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... ta_2609_HA
Cred ca va referiti la Raketa 2609 (un mecanism dintr-o generatie anterioara) care in varianta initiala (Baltica) si in cea 2609.B avea 21 de rubine.
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... aketa_2609
Iar O la Big Zero simboliza politica reformista initiata de Mihail Gorbaciov.
Mecanismul Raketa 2609.HA nu a avut niciodata 21/23 rubine ci 17/19 rubine.
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... ta_2609_HA
Cred ca va referiti la Raketa 2609 (un mecanism dintr-o generatie anterioara) care in varianta initiala (Baltica) si in cea 2609.B avea 21 de rubine.
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... aketa_2609
Iar O la Big Zero simboliza politica reformista initiata de Mihail Gorbaciov.
Corect. Va multumesc!