Targuri de antichitati

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Zar

Mesaj de Zar »

-Cateva imagini de la ultimul targ Obor:
http://www.adevarul.ro/articole/obiecte ... pul/369001
-Targ la Sutu : 6-7 septembrie '08 :)
AR1070-56E
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Am fost pe la Sutu duminica. Marfa putina, eu cu dureri de cap dupa sambata seara :twisted: , fara aparat foto, dintre forumisti - nimeni, mi s-a facut frica si am plecat :)

Din vagile mele cunostinte - Targ la Brasov 13-14.09. Cine are mai multe info rugam sa ne spuna ce stie.

Poate ne vedem mai multi, poate planificam ceva in rubrica destinata.
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
iona

Mesaj de iona »

Eu as veni la Brasov dar numai duminica
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Targul la BV este doar sambata 13.09. (doar o zi) Eu e posibil sa merg.
Dus cu CEASUL!
montana

Mesaj de montana »

Salutare tuturor!
tocmai ce am obtinut si eu confirmarea!
TARGUL COLECTIONARILOR - BRASOV / ITC Brasov / 13.septembrie.2008 / orele: 08:00-18:00
Asa este! A devenit o obijnuinta ca targul de la Brasov sa fie doar o singura zi! Astept vestile voastre daca sunt persoane interesate sa vina!
spritzane

Tirguri.

Mesaj de spritzane »

Cum incercam sa explic multora. MARFA CAM DELOC . de la tirg la tirg dispar cei care asa cum necum mai veneau.Iar acum un Omega a ajuns sa fie o chestie deosebita.Nu mai vorbesc de altele. Eu as fi incintat sa mai pot achizitiona chestii mai deosebite. Personal am dat de un domn cu o colectie socanta de JUVENIA. Pe cel de la mina automatic cu bratara lui, impecabil, cu data si secundar la 5 mm in grosime cu carcasa cu tot mi-a spus ca poate il va da la 1500 euro.Eu sunt dispus sa ii dau ca m-a socat acel ceas. Extrem. Banuiesc ca daca l-as lua si pune aici la 600 ar fi iar un adevarat razboi. Dar pe linga un ceas german la milioane de bucati cu 2824 in el si simplu la 1200 euro sa zicem.....nu poate trece. Sper sa il iau si sa vi-l prezint.Rar m-a impresionat un ceas astfel.
Ziua buna tuturor.
Alfie

Mesaj de Alfie »

Astept cu nerabdare Juvenia
Sunt curios ce automatic este,probabil un tatic ETA.
Cele mai "tari "mecanisme utilizate de Juvenia au fost Audemars Piquet,Jaeger,Aurore Villeret si Zenith
Eu am doar Aurore Villeret,Zenith si Peseux.
La modelul cu Piquet inca visez
spritzane

L-am sunat sa sa il rog doar sa ii fac o poza.

Mesaj de spritzane »

Sper sa nu fiu apoi acuzat de...plagiat.

Deunazi o poveste simpla de genul....un prieten il roaga pe al prieten sa ii vinda un ceas....s-a transformat shakesperian in....scenarii ca am fii aceeasi persoana, ca l-am postat fara acordul lui ba chiar ca i l-as fi furat. Sincer mi s-a parut Kafka.Repet, am acces la multe ceasuri si omaeni pe care in masura in care merita si pot sa le fac poze decente am sa incerc sa le arat si altora.O parte infima din ceea ce vad sau gasesc la vinzare insa pot achizitiona.Limitat de criterii pur financiare.De aceea periodic fac curat si scot la vinzare ca sa pot lua altele.
spritzane

Nu stiam ca au avut asemenea mecanisme

Mesaj de spritzane »

Deci in nestiinta mea, nasul meu a mirosit ca un ceas ca ala, trebuie sa fie absolut special.La mina m-a socat cum dadea.Multe Pathek-uri am vazut mai urite ca el.Era superb.Sper sa vi-l prezint curind.
Alfie

Mesaj de Alfie »

Of, of
Daca postezi ceasul pe vintage fara mentiunea "de vanzare" nu cred ca te acuza nimeni de nimic.
Povestea cu Zenith-ul este foarte alambicata si din aceste motive am avut acuzatii si discutii .
Sunt sigur ca intelegi ...
Daca nu postai ceasurile pe vintage si mai ales nu faceai remarca subtila de genul"totul este de vanzare" ...
Intelegi?
Din cate vezi urmarim cu interes si mai mult discutam cu pasiune pe tema ceasurilor interesante postate de tine.
Nu neg ca esti pasionat dar din pacate iti doresti prea mult sa faci comert si gresesti cand faci asta in locuri destinate exclusiv pasiunii.
Daca respectam impreuna regulamentu asa bun/rau cum este si punem si o picatura de respect in asta vom avea pace cu siguranta.
Loc este pentru toti .
In concluzie imi doresc sa vad imagini cu Juvenia dar daca este de vanzare atunci pe "Vand Cumpar iar daca este pentru suflet si doar atunci pe Vintage care este sectiunea mea favorita aici pe forum.
Multumesc pentru intelegere
spritzane

Cu siguranta pe vintage....sper sa vi-l pot prezenta.

Mesaj de spritzane »

Pt ca omul a dorit 1500.Realizezi ce scandal si acuze ar iesi daca as cere sa zic 1000. Ca sunt escroc si ca pe ebay sau nu stiu unde e la nu stiu cit. Pt mine banul e ceva relativ in sensul ca daca imi place ceva il arunc fara sa tin cont de piata. Desigur, asta cind sunt in posesia acelor bani... iar expresia ca , orice de vinzare, cred ca e corecta.Ca daca pe acel Juvenia vine cineva si imi da 3000 normal ca i-l dau.Si sincer eu care cam sparg tabu-uri pe unde trec, in sens ca am curaj sa spun direct ceea ce gindesc eu si poate si multi altii ,dar nu prea o spun din anume rationamente, pot sa afirm ca orice lucru e de vinzare cumva.Eu nu merg pe principiul ca aia sau aia sau chiar oamenii...sunt de nepretuit.Fiecare avem un pret, fiecare ceas are un pret, dar mai ales pt oameni ,trebuie sa veghezi tu insuti cum ajungi sa te pretaluiesti si sa fii pretaluit de cei din jurul tau, care conteaza pt tine. Asa ca da tin la unele ceasuri, chiar mult, dar fiecare are un pret imbinat din componenta strict de valoare, una de cit am platit si una afectiva care combinate ii pot da un pret la care eu sunt dispus sa il instrainez.Dupa parerea mea cine nu recunoaste asta e un pic ipocrit sau poate fi un pic....simplu NEBUN sau CATIR. Caci la o propunere fantastica de pret pt un ceas ,sa refuzii banii.....nu cred ca ar fi logic. Poate sa fii in TOP 300 in primii 10. Dar cred ca mai ales aia au o valoare foarte exacta a banilor si a obiectelor materiale. Ca nu intimplator au ajuns acolo. Deci afirmatia mea comporta o oarecare coerenta si nu smecherie.Pe scurt, la orice ceas al meu exista un pret la care pot gindi serios sa ma despart de el si unul la care l-as da imediat.....Pot fi acuzat de mercantilism.Eu zic altceva.E realitatea faptului ca mereu sacrificam cite ceva pt a ne indeplini alte dorinte si de multe ori paritatea nu este nici avantajoasa si nici exacta...daca ne gindim ca uneori sacrificam timp, viata, sanatate, nervi, stress si multe altele pt aia, aia...sau chiar un ceas. Iar banii iti aduc posibilitatea sa iti oferi tie si alor tai lucruri frumoase. Si la orice ceas de il cumpar vad cit ma costa ca....efort si sacrificiu in timp ca sa il achizitionez.Daca am banii in buzunar ma cam arunc usor dar daca stiu ca 3 luni nu imi intra bani, nu ma arunc ca apoi sa nu mai am somn cum scot banii , nu?
Cu respect tuturor.
PS Stiu ca multi de aici au si pasiuni adiacente...numismatica , filatelie. Cumplit sa iti imparti fiantele intre citeva asemenea pasiuni si mai ales sa poti fi inteles si de familie. Dar poate ca asta e si tot farmecul.Cred ca daca miine ti-ai putea permite orice ai fi cumva secat de pasiune si dorinta. Deh, pirdalnica natura umana...De aia il admir pe Aschraf, colectionar mie in suta care nu vinde nimic si e in stare sa dea bani si pt o uritenie numai pt frumusetea si perfectiunea a doar.....2 rotite pricajite. Si ii mai admir si pe multi altii de aici de la carea ma inspir si eu cum pot....
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

montana scrie:Salutare tuturor!
tocmai ce am obtinut si eu confirmarea!
TARGUL COLECTIONARILOR - BRASOV / ITC Brasov / 13.septembrie.2008 / orele: 08:00-18:00
Asa este! A devenit o obijnuinta ca targul de la Brasov sa fie doar o singura zi! Astept vestile voastre daca sunt persoane interesate sa vina
Eu sper sa ajung sambata dimineata. Vin de la Fagaras. Alti amatori? :D
Dus cu CEASUL!
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Sambata voi fi si eu acolo. Vorbim la telefon.

Pentru cei care nu il stiu, nr. meu este 0724 877 591 - Edi
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
constantin

Mesaj de constantin »

Poze, povestiri, ceasuri noi ?
Pentru cei care n-au reusit sa ajunga la Brasov.
less is more
montana

Mesaj de montana »

Din pacate aceasta editie a Targului Colectionarilor - Brasov (septembrie 2008) a fost dupa umila mea parere cea mai slaba dintre cele 3 la care am fost pana acum. Doar doua "standuri" serioase cu ceasuri (unul al colegului spritzane) in rest piese intamplatoare printre alte "antichitati", de fapt majoritatea "vechituri", ceasuri in conditii departe de minimul decentei: de pastrare, de stare tehnica si de pret!
Cum imaginea nu a diferit de cea a targului anterior nu am considerat de cuviinta sa fac fotografii!
Convins ca am sa dau "lovitura" am ajuns la targ la 07:00 si am stat pana pe la 12:00 ratand astfel o mica "reuniune" cu galaxy si iEdi!
Intamplator am facut o singura achizitie - ceasul Arctos prezentat in sectiunea de militare, ceas asupra caruia urmeaza sa verific in ce masura respecta si un adevar istoric ca fiind marcat RLM sa fi fost in dotarea Luftwaffe WW2. Alte achizitii au inclus mici "nimicuri" din zona efectelor postale (unde prezentarea este consistenta) cu subiect ceasuri si aviatie!
In concluzie daca n-ati reusit sa ajungeti n-aveti mare lucru de regretat mai ales ca si vremea in Brasov a fost cam "catranita"!
Scrie răspuns