Arată ceasul rusesc pe care il porti.
-
valentin1234
Re: Arată ceasul rusesc pe care il porti.
Frumos Raketa, da! Eu azi...un emigrant .....repatriat din UK
.....

"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
-
freeforsound
Valentin, frumos emigrantul !
A fost ceasul lui Abramovici !?

A fost ceasul lui Abramovici !?

“Buzunarele goale nu au tinut pe nimeni sarac, gandirea saraca a facut asta”
Robert Kiyosaki
Robert Kiyosaki
Reclamele vremii pentru ceasurile Sekonda erau foarte amuzante.
Cateva exemple aici:
https://www.youtube.com/watch?v=DvZiTe9 ... l1qKC2WBfS
Cateva exemple aici:
https://www.youtube.com/watch?v=DvZiTe9 ... l1qKC2WBfS
Bine a venit ... în România. Şi ceasul Dumneavoastră este foarte frumos. Să vă bucurați de el!valentin1234 scrie: Eu azi...un emigrant .....repatriat din UK.....
Clipă rămâi eşti atât de frumoasă !
-
valentin1234
Multumesc!
Intr-adevar, super haioase reclamele la Sekonda. Multumim heimdalg!
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
- zvonacfirst
Un Slava, calibru 2428, l-am tot bibilit pana a iesit ce vedeti. Mie imi place cum sta pe mana.
Are in schimb o problema la care eu nu am cum sa-i dau de cap: merge foarte neregulat, o ia inainte dar nu constant. Probabil probleme la balans sau este magnetizat. Gresesc?
L-am dus la un meserias (pe firma scrie ceasornicarie, dar domnul din interior nu stiu ce meserie are!) care l-a pus pe vibrograf si a zis ca nu are ce sa-i faca desi i-am oferit alte doua mecanisme complete de la care ar fi putut sa imprumute orice piesa. Dupa ce i-am platit pentru aproape nimica, am observat ca mi-a pierdut si gaica de la cureaua ceasului, curea nou-nouta. Am plecat dezamagit si suparat si m-am abtinut sa nu-l bat desi sunt calm de felul meu.

Are in schimb o problema la care eu nu am cum sa-i dau de cap: merge foarte neregulat, o ia inainte dar nu constant. Probabil probleme la balans sau este magnetizat. Gresesc?
L-am dus la un meserias (pe firma scrie ceasornicarie, dar domnul din interior nu stiu ce meserie are!) care l-a pus pe vibrograf si a zis ca nu are ce sa-i faca desi i-am oferit alte doua mecanisme complete de la care ar fi putut sa imprumute orice piesa. Dupa ce i-am platit pentru aproape nimica, am observat ca mi-a pierdut si gaica de la cureaua ceasului, curea nou-nouta. Am plecat dezamagit si suparat si m-am abtinut sa nu-l bat desi sunt calm de felul meu.

-
ares_gabriel
Buna seara tuturor! Am avut o zi incarcata, abia acum am reusit sa postez. Astazi l-am avut la mana toata ziua si mi-a incantat privirile, un Poljot 17 jewels, editie speciala pt Olimpiada de la Moscova din 1980, cu preabine cunoscutul mecanism 2614.2N

Homo sapiens non urinat in ventum. (saggezza popolare...)
-
ares_gabriel
Foarte frumos acest Sekonda, felicitari! Am observat ca in UK, inca se mai pot gasi ceasuri rusesti (sovietice) in stare impecabila, in special cele cu carcasa aurita. Cauza ar fi ca au fost facute mai cu simt de raspundere, fiind pentru export sau fiindca britanicii le pastreaza mai bine si nu le "muncesc"?valentin1234 scrie:Frumos Raketa, da! Eu azi...un emigrant .....repatriat din UK.....
-
valentin1234
Multumesc, si Poljot-ul e interesant.
Cu siguranta controlul calitatii se facea mai atent, fiind vorba de ceasuri destinate exportului...
desi...daca vorbim strict de modele....asa cum spune si heimdalg, rusii au pastrat ce era mai special/interesant
pentru piata interna.
In privinta starii in general bune/foarte bune a celor din UK, presupun ca modelele vandute in anii 70-80
si-au gasit repede adapost prin sertare, fiind inlocuite cu variante quartz...de indata ce acestea au devenit
foarte accesibile/comparabile ca pret.
Ceasul meu cred ca e placat cu 20 de microni - desi intre anse e marcat "W" (nu stiu ce inseamna) - pentru
ca e mai purtat decat pare in poza (totusi....putin - se vede dupa starea coronitei), insa a rezistat excelent...
Cu siguranta controlul calitatii se facea mai atent, fiind vorba de ceasuri destinate exportului...
desi...daca vorbim strict de modele....asa cum spune si heimdalg, rusii au pastrat ce era mai special/interesant
pentru piata interna.
In privinta starii in general bune/foarte bune a celor din UK, presupun ca modelele vandute in anii 70-80
si-au gasit repede adapost prin sertare, fiind inlocuite cu variante quartz...de indata ce acestea au devenit
foarte accesibile/comparabile ca pret.
Ceasul meu cred ca e placat cu 20 de microni - desi intre anse e marcat "W" (nu stiu ce inseamna) - pentru
ca e mai purtat decat pare in poza (totusi....putin - se vede dupa starea coronitei), insa a rezistat excelent...
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
POLJOT DE LUXE cu 23 de rubine.
Ceasul al fost al unui unchi care a murit in 1979 si a carui sotie m-a crescut si care a fost pentru mine mai mult decat o bunica.

Ceasul al fost al unui unchi care a murit in 1979 si a carui sotie m-a crescut si care a fost pentru mine mai mult decat o bunica.

- calin gabi
Frumos, merita o curea de piele, da jos porcaria aia de bratara!
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
O curea neagra cusuta cu ata galbena si un mic polish la geam si o sa ai cu totul alt ceas. Frumos si mai rar cu cadran negrucalin gabi scrie:Frumos, merita o curea de piele, da jos porcaria aia de bratara!

Rusescul meu! O sa urmez eu sugestia facuta de colegul si o sa-i pun o curea neagra,cred ca o sa arate bine.
-
ares_gabriel
Foarte frumos ceasul, subscriu la cele scrise de domnul calin gabi: acest ceas merita o curea eleganta de piele!calin gabi scrie:Frumos, merita o curea de piele, da jos porcaria aia de bratara!
Bine ati venit.adiyo scrie:Rusescul meu! O sa urmez eu sugestia facuta de colegul si o sa-i pun o curea neagra,cred ca o sa arate bine.
Cunoasteti povestea acestui model Raketa?
Daca nu cu un mic efort de cautare veti descoperi lucruri foarte interesante despre ceaul pe care il detineti.
Daca da promit sa spun eu o alta poveste ce implica un alt model Raketa si e oarecum legata de cea a faimosului model Big Zero.