Sfat achizitie
Sfat achizitie
Buna ziua
Vreau sa cumpar un diver Seiko si nu reusesc sa ma decid intre 3 modele:
SBCD001
SRP773K1
SUN019
Toate cele 3 le-am gasit in aceeasi gama de pret, aprox 2000 ron.
Deocamdata inclin spre Sumo.
Stiu ca 6R15 fata de 4R36 e o idee mai precis si mai fiabil, dar in rest sunt similare.
As lua in considerare si valoarea de revanzare.
Sunt sigur ca printre dumneavoastra sunt posesori/fosti posesori ale acestor modele
care pot mentiona si alte puncte de vedere/aspecte care merita luate in considerare.
Multumesc,
Filip
Vreau sa cumpar un diver Seiko si nu reusesc sa ma decid intre 3 modele:
SBCD001
SRP773K1
SUN019
Toate cele 3 le-am gasit in aceeasi gama de pret, aprox 2000 ron.
Deocamdata inclin spre Sumo.
Stiu ca 6R15 fata de 4R36 e o idee mai precis si mai fiabil, dar in rest sunt similare.
As lua in considerare si valoarea de revanzare.
Sunt sigur ca printre dumneavoastra sunt posesori/fosti posesori ale acestor modele
care pot mentiona si alte puncte de vedere/aspecte care merita luate in considerare.
Multumesc,
Filip
Re: Sfat achizitie
Scuze, acum am vazut ca nu am postat in sectiunea potrivita. Rog un moderator, daca poate, sa mute topicul in forumul de discutii.
Multumesc,
Filip
Multumesc,
Filip
- satiriadis
Salut Filip.
Eu am avut in trecut SBDC001, 003 si SUN019.
Daca nu ai multe ceasuri si stilul tau de viata este mai activ, recomand Kineticul diver. Carcasa este foarte bine lucrata, iar cadranul cu indecsii ridicati dau un efect 3D interesant. Mecanismul este insa pretentios, exista un indicator de putere (6luni), dar e mai mult orientativ (am si un Velatura Moonphase kinetic cu DirectDrive care arata in timp real rezerva de putere), de aceea ceasul trebuie purtat.
Sumo insa este foarte fin lucrat (in comparatie cu Kineticul) si exista o fluiditate a designului la nivelul carcasei (vezi ingroparea bezelului pe lateralul carcasei). Din cate tin eu minte, mecanismul 6R15 este defapt un 7S36 cu hack si wind si ajustat dpdv al acuratetii.
Turtle am avut modelul original (anii '60), asa ca nu ma pot pronunta in materie de reeditare.
Dintre toate cel mai mult mi-a placut Sumo, dar este un ceas mare (nu mai mare decat Kineticul de 47mm fara coronita).
Daca nu ai multe ceasuri si stilul tau de viata este mai activ, recomand Kineticul diver. Carcasa este foarte bine lucrata, iar cadranul cu indecsii ridicati dau un efect 3D interesant. Mecanismul este insa pretentios, exista un indicator de putere (6luni), dar e mai mult orientativ (am si un Velatura Moonphase kinetic cu DirectDrive care arata in timp real rezerva de putere), de aceea ceasul trebuie purtat.
Sumo insa este foarte fin lucrat (in comparatie cu Kineticul) si exista o fluiditate a designului la nivelul carcasei (vezi ingroparea bezelului pe lateralul carcasei). Din cate tin eu minte, mecanismul 6R15 este defapt un 7S36 cu hack si wind si ajustat dpdv al acuratetii.
Turtle am avut modelul original (anii '60), asa ca nu ma pot pronunta in materie de reeditare.
Dintre toate cel mai mult mi-a placut Sumo, dar este un ceas mare (nu mai mare decat Kineticul de 47mm fara coronita).
SBLA047
Multumesc pentru raspuns!satiriadis scrie:Salut Filip.
Referitor la kinetic, citisem despre incarcare, inclusiv anumite hack-uri cu incarcatore pe inductie de la periutele Braun sau de la candele Philips, care pot fi folosite pentru a incarca ceasul atunci cand nu este purtat.
Nu am vazut pana acum "pe viu" un Sumo, iar ceea ce-mi spui despre el imi intareste hotararea de a-l lua. Practic am probat doar Kinetic-ul la Splendor (SUN045P1 varianta pe negru cu curea de silicon), Sumo si new Turtle le-am vazut doar in poze.
Am ar mai fi si aspectul safir vs Hardlex intre kinetic si Sumo. Mai am cateva ceasuri, dar sunt toate cu safir. Poti sa-mi spui te rog din experienta proprie cat de usor se zgarie un Hardlex? Pe net vad pareri pozitive despre hardlex, cica nu se sparge, eventual se crapa, si la o adica poate fi polishat.
Filip
- satiriadis
Nu am zgariat niciodata un cristal Hardlex, in schimb am facut-o cu un safir
.
SBLA047
-
valentin1234
Si eu recomand Sumo sau....preferatul meu, Turtle, cu nimic mai prejos:
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... iko+turtle
Spor!
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... iko+turtle
Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Tokoloshe ... snobletea obliga.
Eu recomand 4s15 7000 second hand dar pentru el trebuie rabdare. Noul "Turtle" nu il recomand, am vazut ceasul si e prea scump pentru ce ofera. Bezelul este cel putin ieftin la infatisare, la nivel Mako.
Tokoloshe ... snobletea obliga.
4s15 7000 arata foarte bine, dar din cate am citit s-a produs doar intre 1995 si 1997, deci sunt sanse mici sa gasesc unul nou. Din ce vad in poze noul Turtle imi place foarte mult. Am o promisiune de la userul stylus pentru un voucer de 10% discount pe watchshop, si sper ca pana il obtine sa reusesc sa vad macar un model din seria SRP77x pe viu. Daca nu, o sa iau Sumo, despre care vad ca toata lumea a zis de bine. La Turtle vad ca sunt pareri si pro si contra.Blowup scrie:Eu recomand 4s15 7000 second hand dar pentru el trebuie rabdare. Noul "Turtle" nu il recomand, am vazut ceasul si e prea scump pentru ce ofera. Bezelul este cel putin ieftin la infatisare, la nivel Mako.
Multumesc pentru parerile si sfaturile date.
-
valentin1234
Parerea "contra" Turtle exprimata de Blowup vine dintr-o disperata nevoie de atentieLa Turtle vad ca sunt pareri si pro si contra
Ca si insinuarea mizerabila ca as avea unul de vanzare - am avut intr-adevar, dar s-a vandut
aceea as face recomandarea.....
seriosi si mascotele forumului
Deci...da-i o sansa - lui Turtle - s-ar putea sa fii surprins overall de calitatile acestui Diver
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
-
marian_sro
Si eu as merge pe turtle.sumo e prea masiv.turtle il pui pe curea si il poti purta si la o tinuta casual.
Imi cautam si eu un diver acum o luna. Am ales Steinhart nou pana la urma.mi s-a parut scump turtle pt ce ofera.
Imi cautam si eu un diver acum o luna. Am ales Steinhart nou pana la urma.mi s-a parut scump turtle pt ce ofera.
Turtle mi-am dorit si eu sa imi placa, chiar m-am straduit, m-am uitat la nenumarate poze, videouri, l-am vazut de mai multe ori in toate magazinele in care am avut sansa, dar cu parere de rau, nu bate sub nicio forma cu ideea la care m-as astepta de la un Seiko de 2000 de lei. Carcasa este decenta, dar bezelul si tot ce tine el sub nicio forma nu mi-a placut, la fel si bratara; lipsa geamului safir pune capac practic.
Parerea mea e ca daca nu iti place ceva 100% fara alte explicatii si amendamente, nu iti faci niciun serviciu cu o asa achizitie.
Parerea mea e ca daca nu iti place ceva 100% fara alte explicatii si amendamente, nu iti faci niciun serviciu cu o asa achizitie.
Cand in sfarsit am reusit sa vad toate cele 3 modele, am vazut un alt model si a fost dragoste la prima vedere. Nu e chiar un diver ci mai mult un tool watch. Are ceva din stilul Panerai si Omega, un mecanism 28k, si un albastru bestial. Multumesc inca o data pentru sfaturi, si revin cu poze.
Poze:
https://drive.google.com/file/d/1natXxT ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/15bMWf8 ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1FH5Tsd ... sp=sharing
PS: Poate ma ajuta un moderator sa sterg mesajul anterior.
https://drive.google.com/file/d/1natXxT ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/15bMWf8 ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1FH5Tsd ... sp=sharing
PS: Poate ma ajuta un moderator sa sterg mesajul anterior.