Ultima achizitie: Ceasuri de Buzunar
Moderator: Achraf
Re: Ultima achizitie: Ceasuri de Buzunar
Da. Am observat si eu ca aratatoarele sunt din alta perioada.
Mai am o achizitie( din pacate e defect). Ce calibru este oare?( am cautat si nu am gasit absolut nimic identic). E un mecanism de calitate sau nu? Merita sa-l repar?

Nu merita ...
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Ba merita.
Dupa culoarea carcasei (brunata, inca neagra, neruginita si fara prea multe zgarieturi) si aspectul mecanismului si al capetelor suruburilor, acesta nu e un ceas abuzat. Mecanism nota 9+ pentru stare.
Cred ca si cadranul arata destul de bine. O poza?
Problema e ca aproape toti ceasornicarii care au mai ramas evita sa-si bata capul reparand ceasuri cu esapament CILINDRU. Nici nu au piese de schimb daca e ceva rupt.
Dupa culoarea carcasei (brunata, inca neagra, neruginita si fara prea multe zgarieturi) si aspectul mecanismului si al capetelor suruburilor, acesta nu e un ceas abuzat. Mecanism nota 9+ pentru stare.
Cred ca si cadranul arata destul de bine. O poza?
Problema e ca aproape toti ceasornicarii care au mai ramas evita sa-si bata capul reparand ceasuri cu esapament CILINDRU. Nici nu au piese de schimb daca e ceva rupt.
Dus cu CEASUL!
- timetwister
Si totusi nu merita. Reparatia, in cazul in care are axul rupt, ar fi mai scumpa decat piesa in sine. Este un mecanism slabut, intr-o stare buna. Este un mecanism tranzitional.
Defectul, cel mai probabil, reprezinta motivul pentru care s-a pastrat asa de bine.
Defectul, cel mai probabil, reprezinta motivul pentru care s-a pastrat asa de bine.
-
impala2328
Da,este Lemania.
Horus, cal. UT 6431-6445.

Proaspat sosit in club:

Marcaje:
Pe cadran - UNIC si Fab. Swiss
Pe mecanism - ARSA, swiss, 16 rubine si undeva mai jos, cred ca este un "U" dar poate fi si sigla celor de la FHF si o cifra pe care insa nu reusesc sa o disting.
De asemenea, pe capacul exterior (mentionez ca are doua capace) este acea gravura "FS".
Rezerva de mers ajunge undeva la peste 40 de ore.
Cateva informatii despre ARSA (Auguste Raymond) am gasit aici:
http://www.augustereymond.ch/the-brand/history/
Ceea ce nu resusesc sa identific este mecanismul - pe ranfft am gasit cateva mecanisme care seamana dar sunt din categoria Unitas si atunci apare contradictia cu marcajul mentionat mai sus - asa cum am precizat, pare ca este sigla celor de la FHF.
Daca ma poate ajuta cineva sa-l identific, multumesc anticipat.

Marcaje:
Pe cadran - UNIC si Fab. Swiss
Pe mecanism - ARSA, swiss, 16 rubine si undeva mai jos, cred ca este un "U" dar poate fi si sigla celor de la FHF si o cifra pe care insa nu reusesc sa o disting.
De asemenea, pe capacul exterior (mentionez ca are doua capace) este acea gravura "FS".
Rezerva de mers ajunge undeva la peste 40 de ore.
Cateva informatii despre ARSA (Auguste Raymond) am gasit aici:
http://www.augustereymond.ch/the-brand/history/
Ceea ce nu resusesc sa identific este mecanismul - pe ranfft am gasit cateva mecanisme care seamana dar sunt din categoria Unitas si atunci apare contradictia cu marcajul mentionat mai sus - asa cum am precizat, pare ca este sigla celor de la FHF.
Daca ma poate ajuta cineva sa-l identific, multumesc anticipat.
Învață repede din greșelile altora, pentru ca nu ai timp sa le faci tu singur pe toate.
-
Incognito82
Cules din targ acum cateva ore, iar dupa o cosmetizare de primavara arata super
Ma intreb ce treaba are ceasul cu inscriptia de pe capac (agricultura si taranii )

Ma intreb ce treaba are ceasul cu inscriptia de pe capac (agricultura si taranii )

.
Proletarian Watch (Prototipe), Georges Frédéric ROSKOPF:
.
.

.

.

.
Proletarian Watch (Prototipe), Georges Frédéric ROSKOPF:
.
.

.