Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
mihaib78

Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Mesaj de mihaib78 »

Buna ziua!
As avea si eu o intrebare in calitate de pasionat de ceasuri aflat la inceputuri: oare prin ce ani a inceput sa fie folosit cristalul saphir in orologie? calitatile acestuia dupa cum stim sunt incontestabile; presupun ca brandurile cunoscute (brandurile de lux) au fost primele care l-au adoptat:)
Va mutumesc!
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

Prin anii 70 parca.oysterquarz in 75. Cred ca si ref 5100 la.aparitie
mihaib78

Mesaj de mihaib78 »

Multumesc pentru raspunsul domnului Marian!
flexibil29

Mesaj de flexibil29 »

Hristos a inviat ! Ce parere aveti despre un mecanism german cal. PUW 361 ? Am incercat sa gasesc mai multe ceasuri pe net echipate cu calibrul asta dar nu prea am gasit. Se pare ca este un mecanism relativ rar , dar intrebarea este .............., cat de rar este si cat de fiabil . Ce parere aveti ?
nihilx

Mesaj de nihilx »

marian_sro scrie:Prin anii 70 parca.oysterquarz in 75. Cred ca si ref 5100 la.aparitie
Chiar inainte; Jaeger LeCoultre a experimentat in anii 30, si stiu sigur ca Omega a folosit cristalul safir in seria Sapphette (doar ceasuri de dama) inca din 1954-1955, exemplul fiind pare-mi-se urmat si de alte marci (Omega A Journey Through Time, pag. 160).

Safirul sintetic a fost introdus in anii 70, Audemars Piguet RO si Rolex Oysterquartz fiind cam primele ceasuri.
Mircea

Mesaj de Mircea »

Geamul din safir la ceasuri e ca si aerul conditionat la masini. A existat destul de vreme la cateva modele/marci, insa raspindirea in masa la multe marci/modele a fost in anii '90.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

flexibil29 scrie:Hristos a inviat ! Ce parere aveti despre un mecanism german cal. PUW 361 ? Am incercat sa gasesc mai multe ceasuri pe net echipate cu calibrul asta dar nu prea am gasit. Se pare ca este un mecanism relativ rar , dar intrebarea este .............., cat de rar este si cat de fiabil . Ce parere aveti ?
PUW 361 e un mecanism bun si raspandit fara a avea ceva deosebit.
Daca doriti un mecanism german de care sa va bucurati cu adevarat atunci cautati PUW 166x. E 100% compatibil cu ETA 2824 dar ceva mai robust, se serviseaza muuuuuuult mai usor si s-a fabricat in doar 80 000 buc.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

mihaib78 scrie: prin ce ani a inceput sa fie folosit cristalul saphir in orologie?
Mult inainte de inceputul secolului XX. Colorat rosu se numeste rubin iar in varianta incolora safir.
Daca va referiti la sticla de safir atunci vi s-a raspuns deja.
flexibil29

Mesaj de flexibil29 »

Va multumesc pt respuns d-le Alex . Nu caut in mod expres mecanismul , intrebam doar fiindca din intamplare am cumparat la un pret modic un ceas echipat cu calibrul mentionat . Curios a fost faptul ca daca de bine de rau pe net am mai gasit cate un ceas cu acel mecanism, un ceas relativ similar cu al meu nu am gasit sub nici o forma. Acesta este ceasul :
Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Daca tot va aflati in UK orientati-va spre ceasuri cu mecanisme Smiths 27 cs sau 0104. Nu veti regreta.
flexibil29

Mesaj de flexibil29 »

Alexvintage scrie:Daca tot va aflati in UK orientati-va spre ceasuri cu mecanisme Smiths 27 cs sau 0104. Nu veti regreta.
Multumesc pentru sfat . Stima si numai bine
flexibil29

Mesaj de flexibil29 »

Ce parere aveti despre acest ceas ? Informatiile gasite pe net sunt relativ restranse . Ceva pareri si despre calitatea mecanismului ? Multumesc anticipat .

Imagine

Imagine
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nici eu nu am gasit prea multe detalii despre brand,dar pare a fi un coin watch.cu un mecanism onorabil.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
flexibil29

Mesaj de flexibil29 »

Multumesc
Luca

Mesaj de Luca »

Ce parere aveti dl. Claudiu despre mecanismele ETA C07.111 ?
In special despre asa zisul esapament HIGH-TECH din plastic :roll: :roll:

Imagine
Scrie răspuns