Citizen, reglare data, nedumerire !

Ceasuri Japoneze - Japan Made
Scrie răspuns
MRM

Citizen, reglare data, nedumerire !

Mesaj de MRM »

Am un ceas Citizen calibrul 8200, automatic si mecanic, cu data si zi. Remontorul are 2 pozitii, prima pentru reglarea datei si a zilei si a doua pentru reglarea orei. Data este in doua limbi araba si engleza, cum fac ca atunci cand se schimba data la 24 h sa imi apara numai in engleza. Am observat ca daca trec 24 h se schimba ziua iar data se schimba in araba, iar daca mai trec 24 h se schimba ziua si data in engleza. La 24 h cand se schimba data si ziua nu trebuia sa vina ziua in araba si la cateva ore cea in engleza ? Cum pot seta ceasul ca sa imi apara ziua si in engleza dupa cea araba ?
Gabi
Site Admin

Re: Citizen, reglare data, nedumerire !

Mesaj de Gabi »

Nu sunt sigur ca am inteles. In ce limba ai ziua saptamanii pe parcursul zilei? E in engleza sau in araba? Sa fie astazi in araba si maine in engleza si apoi iar araba nu prea are sens. Nu ar trebui sa jongleze asa intre limbi de la o zi la alta. :?

Ai urmat procedura de setare a datei descrisa in manual? : https://citizenshop.me/caliber/8200.pdf
MRM

Mesaj de MRM »

Salut, ceva de genul, ceasul l-am luat ieri si nu am avut timp de el. L-am testat jucandu-ma la el. Daca intorc ceasul manual din cheita 24 h se schimba ziua si sa zicem data in araba, in mod normal dupa schimbarea datei si a zilei in araba imediat dupa ziua araba ar trebui sa vina si ziua in engleza dar nu vine. Daca il mai intorc 24 h se schimba iara data si vine si ziua in engleza fara sa vina dupa ea ziua in araba. Nu stiu ce sa mai zic. Cred ca si daca l-as lasa sa mearga el singur 24 h tot la fel ar face....
Inspiron

Mesaj de Inspiron »

Vad ca in manual scrie sa eviti setarea calendarului intre anumite ore:

Avoid performing the calendar quick setting operation between the below listed times:
For watches equipped with date display
9:00 PM 10:00 AM
For watches equipped with both date and day display
9:00 PM 4:30 AM

If the calendar quick setting operations is performed between these times the calendar could be incorrectly set to the date of the previous day.
MRM

Mesaj de MRM »

Asa am facut si degeaba. Daca setez ziua pe engleza, urmatoarea zi e in araba, iar urmatoarea zi e tot in engleza. O avea ceva ceasul ?
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

N-are nimic ceasul.
Fixeaza-l noaptea ...sau roteste 12 ore
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
MRM

Mesaj de MRM »

Puteti sa imi spune-ti mai multe detalii ? Noaptea la ce ora va referiti, sau cum sa il intorc 12 h. Acum e potrivit ca atunci cand se face ora 24 00 sa se schimbe data. Acum ziua am setat-o pe araba ca maine sa fie in engleza dar poimaine iara e pe araba. Va multumesc pentru rabdare.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Am scris . 12 ore rotit si e gata .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
flexibil29

Mesaj de flexibil29 »

MRM scrie:Puteti sa imi spune-ti mai multe detalii ? Noaptea la ce ora va referiti, sau cum sa il intorc 12 h. Acum e potrivit ca atunci cand se face ora 24 00 sa se schimbe data. Acum ziua am setat-o pe araba ca maine sa fie in engleza dar poimaine iara e pe araba. Va multumesc pentru rabdare.
Ca sa te lamuresti uita-te aici https://www.youtube.com/watch?v=0S9UqQZ3cXs
Scrie răspuns