Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Foarte posibil. Daca e asa, cu siguranta designul cel putin este inspirat din vechile mecanisme Longines, dar intr-adevar sunt diferente vizibile in comparatie cu ce am gasit eu de la Longiness. Designul cadranului este identic cu modele Longines de la inceputul secolului dowr ca in cazul de fata nu exista emblema Longines in partea de sus, ceea ce n-am mai vazut pana acum.
Designul cadranelor e tributar modei momentului fiind comun la practic toti producatorii din acea perioada.
Cat priveste "asemanarile" cu mecanismele Longines, asteptam poze edificatoare.
Ai dreptate, sunt foarte asemanatoare cu multe din acea perioada. Mie mi-au ramas in minte 2 Longines de prin perioada aia care erau extrem de asemanatoare, in special cadranul era identic, aceleasi cifre, secundar mic, cadranul mic taie identic cifrele 5 si 7. Dar acum am mai cautat si vad ca si alti producatori avea fix acelasi design.
Este greu de gasit ce ebauche a fost folosit la foarte multe ceasuri din acea perioada,atata timp cat nu exista marcaje.
In aceea vreme,asa cum s-a mai spus,Ebauche-urile au fost folosite pe scara larga,au fost livrate catre o multime de branduri si ceasornicari independenti,care fiecare si-au pus sau nu amprenta pe acestea.
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people