In ultimele doua luni, m-am simtit inspirat de un articol pe care l-am revazut dupa multa vreme, mai exact de 3 poze pe care la voi posta mai jos. Dupa 5 ani de cand am facut cunostinta cu acesta pasiune frumoasa si oarecum consumatoare de timp, am ajuns la o concluzie la care sper ca din ce in ce mai multi pasionati si nu neaparat colectionari, vor rezona cu mine - cu cat cutia de ceasuri are mai putine locuri, cu atat posesorul va fi mai implinit. Sau cum ar spune englezul less is more, am ajuns sa apreciez aceasta abordare din mai multe motive. Oarecum trebuie sa treci prin mai multe achizitii, sau sa te informezi mai mult ca sa ajungi la concluzia asta. O vad ca desavarsire a gusturilor si ca un drum care se incheie dar in acelasi timp deschide noi orizonturi.
Din momentul in care ai pus mana pe un grail, este de ajuns si poti sa mergi sa faci toate lucrurile frumoase din viata asta cu el la mana, sa strangeti amintiri impreuna si sa devina o extensie a stilului de viata, in fond, ai o singura incheietura care poate fi folosita ca putratoare de ceas. Daca ai ajuns aici esti fericit este perfect, las-o asa, numai ca majoritatea nu reuseste sa faca asta, cel putin nu din prima. Ceasurile achizitionate prima sau a doua oara sau a treia oara nu sunt neaparat de pastrat, si aici intervine o rascruce. Cumperi o caseta de minim 6 ceasuri, te apuci de adunat sau vinzi din ele? Oricare va fi abordarea, sper sa mergeti pe calea fericirii si sa alegeti sa pastrati doar piesele care va plac cu adevarat si care va aduc foarte multa bucurie si incantare si care vor avea parte de foarte mult timp petrecut pe incheietura.
Eu am cumparat 5 divere pana sa ajung sa vreau si ceasuri fara bezel rotativ si acum unele ma incurca in aceasta cautare a combinatiei fericite. Mai mult, de doua din ele se leaga amintiri importante si chiar nu mai pot sa le vand. Vorba multa saracia omului, am sa postez o poza cu 3 ceasuri pe care le am, si care consider ca pot fi folosite cu succes urmatorii 20 de ani, fara sa intervina modificari.Ar putea si imbunatatita? absolut. numai ca o singura piesa poate sa plece- Raketa ruseasca de care nu ma leaga nici o amintire. Seiko SRP l-am cumparat dupa ce am oficiat starea civila iar Certina dupa ce s-a nascut baiatul meu. Puteam sa am macar un cadran negru in colectie dar asa a fost sa fie si e ok.
O sa postez poza cu colectia mea de 3 ceasuri (nu sunt toate dar asta consider a fi miezul si echilibrul in momentul de fata), dupa care o multitudine de poze pentru inspiratie, primele 3 din articolul mentionat mai sus, urmate de multe alte poze adunate cu minicolectii de 3 ceasuri.
Multumesc pentru timpul acordat citirii textului si astept din partea voastra fie colectia core sau miez de 3 ceasuri pe care le aveti ori poze gasite pe net, chiar si linkuri.
Colectia mea actuala -3 din 6

Pozele care m-au inspirat:

Apoi poze culese de pe internet, pentru inspiratie.Contin piese precum daily/dress/chrono sau alte combinatii in functie de stilul de viata al fiecaruia, in orice caz, cred ca oricare din colectiile de mai jos acopera toate momentele din viata unui homoceasornicarus.