Ultima achizitie
Re: Ultima achizitie

Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
-
impala2328
Ceasuri Moderne si Vintage pe YT
https://www.youtube.com/channel/UCMHYof ... 76g/videos
https://www.youtube.com/channel/UCMHYof ... 76g/videos
#mususk266, in primul rand, felicitari pentru achizitie! Indiferent de model, este un Speedy.
Personal, stiu cat de greu este sa ajungi sa achizitionezi un astfel de ceas, eu am avut 3 tentative pana acum, una la editia veche, una la cea noua, ambele din Cellini, si una cu modelul nou dar fara acte… De fiecare data ariciul era prezent in buzunar si striga: “Niet! Mai intai calculator pentru copil, apoi bicicleta, apoi adidasii vietii, concediul, etc…”
In tot acest timp am studiat modele, caracteristici, ce elemente cauta colectionarii… adica ceva pierdere de timp, pentru ca intre timp a ajuns sa coste nou cam 7500€, si ariciul striga ca fi-miu face 18 ani si ii trebuie masina…
Asa ca, chiar daca este un model vechi cu hesalit si cu sigla desenata si nu aplicata, cu punctul gradatiei la 90 in dreapta, si nu deasupra, cu doua paliere ale cadranului, si nu cu 3, etc., eu tot apreciez acest ceas, si ma bucur sincer pentru colegii care au reusit sa-l achizitioneze, pentru ca stiu ca este un efort financiar pentru oricine.
P.S.: #mususk266, la Postimage selecteaza “Legatura rapida pentru forumuri”, ca sa apara pozele ok.
Spor, si sa-l porti cu placere!
Personal, stiu cat de greu este sa ajungi sa achizitionezi un astfel de ceas, eu am avut 3 tentative pana acum, una la editia veche, una la cea noua, ambele din Cellini, si una cu modelul nou dar fara acte… De fiecare data ariciul era prezent in buzunar si striga: “Niet! Mai intai calculator pentru copil, apoi bicicleta, apoi adidasii vietii, concediul, etc…”
In tot acest timp am studiat modele, caracteristici, ce elemente cauta colectionarii… adica ceva pierdere de timp, pentru ca intre timp a ajuns sa coste nou cam 7500€, si ariciul striga ca fi-miu face 18 ani si ii trebuie masina…
Asa ca, chiar daca este un model vechi cu hesalit si cu sigla desenata si nu aplicata, cu punctul gradatiei la 90 in dreapta, si nu deasupra, cu doua paliere ale cadranului, si nu cu 3, etc., eu tot apreciez acest ceas, si ma bucur sincer pentru colegii care au reusit sa-l achizitioneze, pentru ca stiu ca este un efort financiar pentru oricine.
P.S.: #mususk266, la Postimage selecteaza “Legatura rapida pentru forumuri”, ca sa apara pozele ok.
Spor, si sa-l porti cu placere!
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
-
valentin1234
Buna treaba...de buzunar! Felicitari...
Foarte interesant regulatorul....
Incet dar sigur te transformi intr-un mini-impala. Bravo Catalin!
Foarte interesant regulatorul....
Incet dar sigur te transformi intr-un mini-impala. Bravo Catalin!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Multumesc, domn Valentin.
Nu am sanse sa ajung la nivelul dragului nostru coleg.
Sau cel putin "E-o cale-atat de lunga/ Ca mii de ani...".
Dar vreau sa spun ca este primul american care mi-a ajuns in palma, este o bijuterie sa vezi mecanismul asta reflectat in capacul de argint. Ca o mica divagatie, daca un brand si-ar decora mecanismul asa, oare ce pret ar pune pe capul ceasului, in ziua de azi? Ca ii da cu freza un du-te-vino ca brazda plugului, si gata! Stripes cote de Geneve si sare mia de euro lejer...
Spre incheiere, ceasurile de buzunar au farmecul lor.
Nu am sanse sa ajung la nivelul dragului nostru coleg.
Sau cel putin "E-o cale-atat de lunga/ Ca mii de ani...".
Dar vreau sa spun ca este primul american care mi-a ajuns in palma, este o bijuterie sa vezi mecanismul asta reflectat in capacul de argint. Ca o mica divagatie, daca un brand si-ar decora mecanismul asa, oare ce pret ar pune pe capul ceasului, in ziua de azi? Ca ii da cu freza un du-te-vino ca brazda plugului, si gata! Stripes cote de Geneve si sare mia de euro lejer...
Spre incheiere, ceasurile de buzunar au farmecul lor.
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
-
impala2328
salut Catalin,
frumos Waltham ul, felicitari !
Sunt piese americane (de buzunar) foarte bune, cu nivel calitativ foarte inalt.
In anumite sectoare (de ex.sectorul feroviar) pietele lor (atat USA cat si cea canadiana) au fost extrem de exigente. Dupa unele incidente si-au dat seama ca au nevoie doar de piese cu nivel de cronometrie foarte inalt. Pe cale de consecinta, multi constructori locali au ridicat stacheta. Exista si producatori europeni care au exportat calibre fabuloase peste ocean...
Cat despre subsemnatul, nivelul este in continuare mediu...s-ar putea creste, dar cu cheltuieli (mult) mai mari
deocamdata, usurel ca-s vremuri nesigure...
Oricum, te incurajez dar te si avertizez
microbul pocket urilor e rezistent si nu prea s-a gasit vaccin 
frumos Waltham ul, felicitari !
Sunt piese americane (de buzunar) foarte bune, cu nivel calitativ foarte inalt.
In anumite sectoare (de ex.sectorul feroviar) pietele lor (atat USA cat si cea canadiana) au fost extrem de exigente. Dupa unele incidente si-au dat seama ca au nevoie doar de piese cu nivel de cronometrie foarte inalt. Pe cale de consecinta, multi constructori locali au ridicat stacheta. Exista si producatori europeni care au exportat calibre fabuloase peste ocean...
Cat despre subsemnatul, nivelul este in continuare mediu...s-ar putea creste, dar cu cheltuieli (mult) mai mari
Oricum, te incurajez dar te si avertizez
-
valentin1234
Frumusel foc! Felicitari!
Sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el!
Sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
Da da!
Dragut acest Oris! Retro!
Dar de ce simt producatorii nevoia sa incarce cadranul cu numarul de rubine, cu atat mai mult cu cat este un selitos cu 26 si nu un etos cu 25?
Eu militez pentru simplitate si ma enervez cand vad rezistenta la apa scrisa in metri si pasi de parca trebuie sa iasa caracterele la compunere ...
Dragut acest Oris! Retro!
Dar de ce simt producatorii nevoia sa incarce cadranul cu numarul de rubine, cu atat mai mult cu cat este un selitos cu 26 si nu un etos cu 25?
Eu militez pentru simplitate si ma enervez cand vad rezistenta la apa scrisa in metri si pasi de parca trebuie sa iasa caracterele la compunere ...
-
Hidralazina
Frumos ceas, era la un moment dat si pe lista mea scurta dar nu m-am putut impaca cu faptul ca are 19mm la anse.
@bongiorno De cadranul de la Pelagos ce parere aveti?
@bongiorno De cadranul de la Pelagos ce parere aveti?