Bună ziua!
Îmi place foarte mult Omega Constellation, automatic, cu cadran alb, fără dată/zi, cu indecșii argintii și carcasă de oțel, cred că mecanismul are calibrul 551, dar nu sunt sigur.
Am văzut, de-a lungul timpului, mai multe oferte, fie pe Chrono24, fie pe alte site-uri ori grupuri de iubitori de ceasuri de pe Facebook.
Pe Chrono24 prețurile mi s-au părut cam mari.
Unele dintre ceasuri erau arătoase.
M-a reținut posibilitatea ca acestea să aibă mecanismul defect, făcut din bucăți ori uzat.
Mă gândeam că o primă variantă ar fi să îl iau și să găsesc pe cineva care să poată să îl repare, să înlăture ce este defect sau uzat cu piese noi sau vechi, care se află în condiții foarte bune, originale ori de la alte ceasuri, sau în cel mai rău caz manufacturate, .
O a doua variantă ar fi să vedem dacă nu s-ar putea comanda astfel de piese chiar la Omega, poate au piese în stoc în depozitul lor, ori să le cerem să le manufactureze chiar Omega, dacă acest lucru este posibil. Deși mă gândesc că această a doua variantă poate să fie prohibitivă din punct de vedere financiar.
Cunosc pe cineva care a comandat un mecanism întreg nou nouț pentru un ceas vintage de la producător, numai că a plătit o căciuloaie de bani.
Care sunt piesele care se uzează/defectează cel mai ușor la un astfel de Omega Constellation?
Pentru ceasuri vechi, de 50-60 de ani, ce șanse am să găsesc piese originale în condiții foarte bune?
Pot fi reparate piesele defecte/uzate, astfel încât să fie aduse în stare foarte bună de funcționare?
Pot fi aceste piese defecte/uzate manufacturate, astfel încât piesa nouă să fie în parametrii celei vechi?
Pot fi înlocuite piesele vechi/uzate cu unele identice/asemănătoare de la alte ceasuri, astfel încât mecanismul să funcționeze în parametrii normali, fără să fie afectate celelalte piese?
Credeți că ceea ce îmi doresc este o nebunie, fiind vorba de ceva irealizabil tehnologic ori de neatins din punct de vedere financiar?
Mulțumesc!
Omega Constellation vintage
Omega Constellation vintage
Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱέ τοῦ Θεοῦ, ἐλέησόν με τὸν ἁμαρτωλόν!
Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον Ημάς!
Re: Omega Constellation vintage
La omega,fie el vintage,se gasesc piese originale,si le pot comanda direct de la producator.
Dar preturile sunt pe masura.
Dar preturile sunt pe masura.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Vă mulțumesc, domnule Claudiu. Mă voi sfătui cu dumneavoastră când găsesc un astfel de ceas, astfel încât să găsim cea mai bună soluție. Voi veni la Arad. Mă bucur că sunteți de acord să vă ocupați de un astfel de proiect, oricum îmi făceam probleme pentru că sunt mulți cârpaci care se dau cunoscători și care strică ceasurile în loc să le repare, fără să punem la socoteală faptul că sunt mulți care iau din piese sau înlocuiesc piesele bune cu piese stricate, uzate sau de proastă calitate ori care nu se potrivesc, de la alte ceasuri. Cunosc destule persoane care au pățit așa ceva. Acum câțiva ani, tatăl unui coleg s-a dus cu un ceas la un așa-zis ceasornicar. Am înțeles că era o piesă de valoare. L-a dat pentru a fi reparat fără a primi niciun fel de chitanță. Peste vreo câteva săptămâni, când s-a dus să întrebe de ceas, care este stadiul reparațiilor, pseudo-ceasornicarul a refuzat să recunoască faptul că a primit ceva de la acea persoană, ba chiar l-a amenințat cu bătaia. Pentru că nu avea niciun fel de act și niciun martor care să susțină afirmațiile, a rămas cu buza umflată și fără ceas. 
- flexibil29
Mă gândeam la cele care au calibrul 551. Am găsit o poza a mecanismului acestui tip de ceas pe acest site:
https://calibercorner.com/omega-caliber-551/
Îmi cer scuze, nu am mai intrat pe blog și nu am văzut postarea dumneavoastră, de aceea am răspuns cu întârziere.
https://calibercorner.com/omega-caliber-551/
Îmi cer scuze, nu am mai intrat pe blog și nu am văzut postarea dumneavoastră, de aceea am răspuns cu întârziere.
Este un mecanism bun,nu am intalnit defecte recurente la aceasta serie...

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Mulțumesc!