Colectii si colectionari ceasuri rusesti ,motivatie
Re: Colectii si colectionari ceasuri rusesti ,motivatie
Lord Matic a functionat azi dimineata dupa o noapte la -13 grade(probabil in masina au fost vreo - 10)
Tot pentru Claudiu:
La ce temperatura negativa se opreste din functionare un ceas mecanic?????
Tot pentru Claudiu:
La ce temperatura negativa se opreste din functionare un ceas mecanic?????
Dupa -20 deg. C cauciucul garniturilor se duce...(se intareste). La -40 cat de siliconic sau sintetic ar fi cauciucul garniturilor...nu va mai asigura etansheitatea prescrisa initial in specificatiile unui ceas normal.
Restul materialelor...otel , alama , compozite etc. cedeaza mai repede sau mai tarziu daca nu sunt elaborate pt conditii criogenice...
Restul materialelor...otel , alama , compozite etc. cedeaza mai repede sau mai tarziu daca nu sunt elaborate pt conditii criogenice...
Homo suus fortuna faber est.
Sunt si exceptii notabile-Sinn "Arktis", ce foloseste uleiul 66-228, fapt ce permite utilizarea ceasului la temperaturi de pana la -45 grade (!), iar lista sunt sigur ca poate continua, de ex. Kobold Polar Surveyor !mnm scrie:Dupa -20 deg. C cauciucul garniturilor se duce...(se intareste). La -40 cat de siliconic sau sintetic ar fi cauciucul garniturilor...nu va mai asigura etansheitatea prescrisa initial in specificatiile unui ceas normal.
everything around me, but me, is changing
Domnul priam,
Vorbeam de ceasuri uzuale facute sa stea la mana...."wrist-watches" , in conditii normale...In rest este fudulie , ca sa nu zic filozofie..... daca nu va suparati.....Incercati sa stati la o temperatura < -10 deg. C timp de 10 minute fara manusi....Nu veti mai reusi sa manipulati un ceas apoi....in conditiile respective de temperatura.....
Daca sunt sub -25 deg. C si nu aveti manusi cu 1 deget si incercati cu mana goala sa manevrati o cheie sau alt obiect metalic.....riscati ca epiderma de la mana sa ramana lipita de scula respectiva....
Dar apropo....ne pregatim de vreo era glaciara....stitzi ceva ???
Vorbeam de ceasuri uzuale facute sa stea la mana...."wrist-watches" , in conditii normale...In rest este fudulie , ca sa nu zic filozofie..... daca nu va suparati.....Incercati sa stati la o temperatura < -10 deg. C timp de 10 minute fara manusi....Nu veti mai reusi sa manipulati un ceas apoi....in conditiile respective de temperatura.....
Daca sunt sub -25 deg. C si nu aveti manusi cu 1 deget si incercati cu mana goala sa manevrati o cheie sau alt obiect metalic.....riscati ca epiderma de la mana sa ramana lipita de scula respectiva....
Dar apropo....ne pregatim de vreo era glaciara....stitzi ceva ???
Daca tot s-a deviat partial de la subiectul initial (''ceasuri rusesti'') pun si eu o intrebare :
Citizen - Mission Antarctica (Duratect) si Seiko - Landmaster (Transpolar Adventure) se pot incadra la ceasuri concepute pt. temperaturi scazute, sau denumirea lor e strict comerciala si vine de la misiunile respective
http://www.larrybiggs.net/scwf/index.ph ... 1190912752
http://www.gmtplusnine.com/2008/08/23/t ... chlist-11/
Citizen - Mission Antarctica (Duratect) si Seiko - Landmaster (Transpolar Adventure) se pot incadra la ceasuri concepute pt. temperaturi scazute, sau denumirea lor e strict comerciala si vine de la misiunile respective
http://www.larrybiggs.net/scwf/index.ph ... 1190912752
http://www.gmtplusnine.com/2008/08/23/t ... chlist-11/
AR1070-56E
Si de ce ma domniti?!?!
PS personal, chiar iubesc frigul, pot sa stau afara mult timp! Poate ma ajuta si constitutia!
everything around me, but me, is changing
1 De acord si tot respectul pentru creatorii lor si iubitorii de asemenea minunatzii..priam scrie:hehe, vorbeam de exceptii si de tehnologie special dezvoltata pentru conditii extreme! Iar ceasurile rusesti chiar au functionat in conditii extreme!1
Si de ce ma domniti?!?!2
PS personal, chiar iubesc frigul, pot sa stau afara mult timp! Poate ma ajuta si constitutia! 3:roll:
2 Din reflex....sa spunem...
3 Eu la ski mi-am rupt ligamentele incrucishate dreapta fata si din cauza ca erau sub minus 20 deg. C si nu port izmene (indispensabili) pe sub pantalonii de ski din principiu....
sa fiu in ton cu USER:
cred ca este acelasi mecanism ca la sekonda lui..

cred ca este acelasi mecanism ca la sekonda lui..

Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

Ca Sekonda nu, deoarece nu are si data, dar identic cu mecanismul Poljotulului De Luxe care l-am prezentat in alt topic si pe blogul meu.
Ca sa raspund la intrebarea legata de uleiuri!
La ora actuala se folosesc uleiuri sintetice,acestea fiind impartite intr-o gama larga de tipuri,inclusiv dupa comportamentul la temperaturi extreme.
Astfel,sunt uleiuri care se preteaza pentru temperaturi ridicate,normale,sau joase.Pastrarea calitatiilor uleiului la diverse temperaturi este f.importanta,si poate influenta mersul corect al ceasului.De aceea ,in functie de angrenaj,se folosesc tipuri diferite de ulei,si bineinteles de mediul in care se foloseste ceasul.
Pe de alta parte sunt uleiurile vegetale,a caror viscozitate se pastreaza pe plaje mai largi de temperaturi,dar avind perioada mult mai scurta de "exploatare,datorita compozitiei acestora,tinzind sa se "sapuneasca" mult mai repede-adica isi pierd proprietatile de lubrifiere-deasemenea coeficientul de "imprastiere"-tinde sa nu ramina in locul in care a fost aplicat si sa se raspindeasca in jur-este mai mare.
La ora actuala se folosesc uleiuri sintetice,acestea fiind impartite intr-o gama larga de tipuri,inclusiv dupa comportamentul la temperaturi extreme.
Astfel,sunt uleiuri care se preteaza pentru temperaturi ridicate,normale,sau joase.Pastrarea calitatiilor uleiului la diverse temperaturi este f.importanta,si poate influenta mersul corect al ceasului.De aceea ,in functie de angrenaj,se folosesc tipuri diferite de ulei,si bineinteles de mediul in care se foloseste ceasul.
Pe de alta parte sunt uleiurile vegetale,a caror viscozitate se pastreaza pe plaje mai largi de temperaturi,dar avind perioada mult mai scurta de "exploatare,datorita compozitiei acestora,tinzind sa se "sapuneasca" mult mai repede-adica isi pierd proprietatile de lubrifiere-deasemenea coeficientul de "imprastiere"-tinde sa nu ramina in locul in care a fost aplicat si sa se raspindeasca in jur-este mai mare.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Raketa cadran auriu
Am pus niste argumente mai inainte. Raketa , carcasa format mare si cadran auriu cu cifre negre merge cu fix +2 sec pe 24h.
Nu este singurul Raketa care face asemenea isprava !

Apropo de cele discutate mai inainte eu cred ca
nu este un topic ce se numeste Rusesti versus elvetiene
Cred ca pe acest topic nu-si au locul comentarii cu aere superioare ale fratilor care au mai multe elvetiene pe acasa si nu inteleg de ce mai exista si colectionari de conserve rusesti cum le-a numit un frate ce mai demult a etalat denumirile din colectia sa elvetiana si apoi a disparut cand i-a jignit pe toti colectionarii de conserve
. Cine vrea sa demonstreze superioritatea altor natii in ceasuri sa deschida alte topicuri !
Mai am o intrebare referitoare la cele spuse inainte : dupa ce calibru este copiat
2609HA, ca sunt curios !
Nu este singurul Raketa care face asemenea isprava !
Apropo de cele discutate mai inainte eu cred ca
Cred ca pe acest topic nu-si au locul comentarii cu aere superioare ale fratilor care au mai multe elvetiene pe acasa si nu inteleg de ce mai exista si colectionari de conserve rusesti cum le-a numit un frate ce mai demult a etalat denumirile din colectia sa elvetiana si apoi a disparut cand i-a jignit pe toti colectionarii de conserve
Mai am o intrebare referitoare la cele spuse inainte : dupa ce calibru este copiat
Sau bongiorno....
- constantin
Poate cunoasteti site-ul.
Cred ca domnul Mark Gordon are multe argumente pro sovietice :
http://www.ussrtime.com/
Cred ca domnul Mark Gordon are multe argumente pro sovietice :
http://www.ussrtime.com/
less is more
Da, el colectioneaza ceasuri rusesti pentru istoria din spatele acestora.
Domnule rubin, consider ca o minima decenta ar trebui sa va opreasca de la atacuri la adresa unor persoane care, prin retragerea de pe forum, nu mai sunt in masura sa va raspunda!
Multumesc pentru intelegere.
Multumesc pentru intelegere.