IWC - calibrul 89

Ceasuri Diverse
Scrie răspuns
montana

IWC - calibrul 89

Mesaj de montana »

Deschid aici un topic dedicat calibrului 89 de la IWC (International Watch Company)!
In asteptarea mai multor imagini si informatii incep cu prezentarea facuta de iona la ceasornicar.ro | Sanpetru-Brasov | februarie 2009.
Asteptam completarile, comentariile si intrebarile voastre! Cu multumiri!

* * *

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Alfie

Re: IWC - calibrul 89

Mesaj de Alfie »

Iona...Iona :twisted: :twisted:
Asteptam minunea ta
Eu am vazut ....dar sa orbeasca si altii :twisted: :twisted: :twisted:
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Excelent topicul, excelenta initiativa! Cine nu-si doreste un IWC in colectie? Un clasic precum Cal. 89 sau un automatic precum 8541?

Informatiile excelent prezentate de Montana se regasesc si in articolul "The Best Years of Our Lives" (http://www.timezone.com/library/comarti ... 4786093750)
O coincidenta interesanta: "The Best Years of Our Lives" este un film din 1946 regizat de William Wyler si este pe locul 189 in topul IMDB!
Cred ca oricand Cal. 89 poate intra in top 100 al celor mai reusite mecanisme ever!

Ma mandresc si eu cu un 89, iar vanitatea mea de colectionar cere sa fie satisfacuta, astfel incat postez ceasul din colectia personala ... pentru eventuale aprecieri! :wink:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Ce informatii am despre ceas:
dimensiuni:
36.0 mm x 44.0 mm x 8.9 mm
precizie: aprox. + 3 sec/ zi

din baza de date IWC:
IWC: The movement is produced in 1962. The case was most probably produced around 1964 and delivered up to 1966. Years of production: 1946-1974. Total production: 220.200 ex; 1962 production: 4.800 ex.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
montana

Mesaj de montana »

Multumiri Achraf!
Doar o mica dar importanta corectura - prezentarea cu care s-a deschis topicul ii apartine colegului - iona!
Eu doar ajut ca prezentarile facute la Brasov sa ajunga pe forum!
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Imi cer scuze pt neatentie - am fost entuziasmat de topic si am atribuit paternitatea acestuia lui Montana in locul lui Iona.

Ceva info interesante gasim si aici:
http://www.watch-wiki.de/index.php?title=IWC_89

Oare de ce preturile pt un IWC 89 ajung la cateva sute de euro? Poate doar pt ca este un mecanism extrem de robust, fiabil, bine finisat? :?:
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Scrie răspuns