Orient Mako vs. Vostok Europe K3

Ceasuri care se preteaza activitatilor dure, unde o rezistenta sporita este necesara.
Scrie răspuns
rubin

Re: Orient Mako vs. Vostok Europe K3

Mesaj de rubin »

Usor. Ma ofer eu azi sau cel tarziu maine ! :D
Sau bongiorno....
rubin

Mesaj de rubin »

Ca sa lamurim problema preciziei la Orient Mako voi pune imaginea graitoare a unui mecanism simplu, fiabil si mai ales precis !
Masurat in cele 6 pozitii a rezultat un onorabil +7/-4 sec cu un avans zilnic de 1.3 sec/zi :shock: . Daca cineva poate sa faca un test si la un Wostok nou si automatic pentru ca rezultatele ar fi de un real interes ! :D

Imagine
Sau bongiorno....
Balux_tm

Mesaj de Balux_tm »

Pana la urma mi-am cumparat (deocamdata) un Orient Mako negru. Am zis "deocamdata", pentru ca am trecut pe wishlist si un Vostok Europe si un Seiko Monster (eventual cu un calibru mai nou si mai performant). Orient-ul e in luna de proba, adica il port zilnic pana "se lasa", pentru ca in prezent se grabeste aprox. 15 secunde pe zi. Intentionez sa fac un mic review la Orient Mako, daca exista un topic dedicat, va rog sa-mi spuneti, sa-mi scriu acolo parerile. Multumesc tuturor pentru sfaturi si indicii.
rubin

Mesaj de rubin »

Vostok Europe nu este Wostok ci o replica mai lucioasa si stilizata dar nu mai performanta ! :wink: :idea:
Sau bongiorno....
Balux_tm

Mesaj de Balux_tm »

rubin scrie:Vostok Europe nu este Wostok ci o replica mai lucioasa si stilizata dar nu mai performanta ! :wink: :idea:
Prin "calibru mai nou si performant" am facut referite la Seiko Monster, nu la VE.
Zar

Mesaj de Zar »

Vostok Europe - K3 merita luat numai daca il gasesti la pret mic - ieftin.
Repet : E scump pt. ce ofera chiar si la pret de producator - fara alte taxe adaugate.
(parerea mea) :wink:
AR1070-56E
ate14

Mesaj de ate14 »

Felicitari pentru Mako si asteptam review-ul! Eu zic ca ai facut o alegere inteleapta.
Ca o paranteza, cred ca fiecare ceas care apare la ultima achizitie si nu numai ar merita un review, din pacate nu sunt foarte multe review-uri si eu cred ca ar ajuta foarte mult parerile mai detaliate ale posesorilor.Sunt foarte multi forumisti care detin multe ceasuri si care au si foarte multe cunostinte in acest domeniu fascinant, prezentarile ar fi extrem de interesante.
scuze pentru off-topic!
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
rubin

Mesaj de rubin »

Asa ca si constatare va spun ca un Mako al uni prieten este in a treia luna in care merge la secunda, aproape ca un quartz ! :shock:
Sa fiu mai clar spun ca nu a fost potrivit de trei luni !
Sau bongiorno....
Zar

Mesaj de Zar »

ate14 scrie:cred ca fiecare ceas care apare la ultima achizitie si nu numai ar merita un review, din pacate nu sunt foarte multe review-uri si eu cred ca ar ajuta foarte mult parerile mai detaliate ale posesorilor.
Off-Topic :
De acord. Eu as face un review detaliat la toate ceasurile mele dar numai la cerere daca e cineva interesat, altfel nu are rost sa scriu degeaba. :|
AR1070-56E
ate14

Mesaj de ate14 »

Eu sunt interesat :mrgreen:
Citesc cu mare placere orice review al unui ceas. N-am scapat niciun topic de pe acest site!
Time is on my side!
Zar

Mesaj de Zar »

OK. In curand review la Certina - DS First : http://www.certina.com/Collection/Gents ... .aspx?pi=1 :arrow:
Este ceasul care il port (aproape) zilnic din cele 5 ale mele si la care am cel mai mult de scris.
Ultima oară modificat 24 Mar 2009, 16:48 de către Zar, modificat 1 dată în total.
AR1070-56E
Balux_tm

Mesaj de Balux_tm »

Dupa umila mea parere exista cel 2 tipuri de review-uri:
1. review facut de utilizatorului ceasului care se axeaza mai mult pe impresia (mai mult sau mai putin subiectiva) asupra respectivului ceas (precizie, aspect, confort, defecte vizibile, etc);
2. review facut de un profesionist sau impatimit al ceasurilor, care "diseca" ceasul, si descrie mecanismul acestuia, materialele si solutiile folosite de producator pentru anumite probleme (etansarea carcasei, setarea ceasului, ungerea acestuia, bratara, cadran, aratatoare, etc); de regula, acest tip de review este mai putin obiectiv si din cauza orizontului mai larg al persoanei care-l face.
Zar

Mesaj de Zar »

Corect. Eu ma incadrez mai mult la 1. dar voi puncta si cate ceva din 2. :)
AR1070-56E
Balux_tm

Mesaj de Balux_tm »

Apropo de faptul ca nu prea ii sta bine unui ceas(diver) facut pentru folosirea pe submarin (varianta originala cel putin), sa aibe curea de piele (vorbesc despre Vostok Europe K3 Submariner, bineinteles), am de facut 2 precizari:
1. in specificatii scrie ca rezista doar la 100 m sub apa - deci nu prea s-ar incadra in categoria "diver", cel putin nu dupa standardele actuale de rezistenta la apa;
2. am citit pe un forum strain un review al unui proprietar care zicea ca l-a bagat in apa si a constatat ca aceea curea de piele nu a patit nimic, fiind cumva tratata cu un strat fin de material plastic care o protejeaza la umezeala.....cool, nu?
ate14

Mesaj de ate14 »

Astept cu mare interes review-ul tau ZAR pentru ca este un ceas la care ma tot gandesc de ceva timp!
Eu zic ca sunt bine venite ambele tipuri de review.
Legat de curele, am vazut si eu curele de piele rezistente la apa, chiar si de la Hirsch, dar durabilitatea lor este net inferioara celor de silicon sau a unei bratari.
Time is on my side!
Scrie răspuns