Orient Mako vs. Vostok Europe K3
-
Balux_tm
Re: Orient Mako vs. Vostok Europe K3
Dupa aproximativ o luna de folosire, incerc un mini-review la Orient Mako din punctul de vedere al utilizatorului. Ceasul l-am cumparat nou de la un coleg de forum si l-am purtat zilnic aproximativ 12-14 ore, peste noapte stand pe birou cu cadranul in sus. N-am acordat o foarte mare atentie acuratetii acestuia, ceasul de la oricare telefon/calculator fiind de o suta de ori mai precis decat un ceas mecanic; totusi, daca la inceput aceasta era in zona a +15-20 secunde/zi, in prezent aceasta rata s-a stabilizat undeva in zona a +10 secunde/zi (probabil ca precizia sa mai creasca odata cu trecerea timpului), precizie cu care ma declar mai mult decat multumit pentru un automatic.
Nu vreau sa insist prea mult pe punctele tari ale acestui model (mecanism reusit, carcasa si bratara solida, etc, etc), ci, mai degraba, pe punctele slabe pe care le-am constatat la acesta. Deci, sa incep cu inceputul:
Sticla - foarte usor de zgaraiat, adica cel mai usor dintre toate ceasurile cu sticla pe care le detin (16 la numar, dintre care nici unul cu safir sau macar hardlex). De exemplu am un Casio Edifice pe care am dat jumatate din pretul Mako-ului, si pe care nu l-am iertat, dar se prezinta foarte bine la capitolul asta; mai am un ceas cumparat de la TCM cu 50 lei si vreau sa spun ca am primit foarte mult "ceas"pentru banii astia (the most bang for the buck): stainless steel, water resistant, lumina aratatoarelor chiar tine pana dimineata, data, este ceasul "de sacrificiu" care a trecut prin multe (inclusiv multe ore de lucru la extinderea unei case), si totusi, nu are nici o zgaraietura. Orient Mako l-am purtat doar la birou si are niste zgaraieturi pe el de toata frumusetea, de parca l-as avea de 5 ani, nu doar de o luna; ma intreb cum ar fi aratat daca-l purtam si dupa-amiaza, cand mai trebaluiesc pe acasa.
Bratara:
1. se zgaraie usor, lucru care nu este foarte deranjant, dar totusi....
2. nu se inchide prea precis, adica in momentul in care il pun pe mana trebuie sa fiu atent sa aliniez cele doua lamele ale incuietorii, altfel nu-l pot inchide (joc prea mare in balamaua acestora).
3. bucatile de metal dintre telescop si carcasa s-au largit foarte repede, iar acum ori de cate ori misc mana se aude un sunet de pleu (tabla ieftina), generat de lovirea dintre acestea si carcasa.
Nu m-ar fi deranjat o coroana cu 1 mm mai mare in diametru (gasesc ca e relativ incomod de utilizat, poate si din cauza grosimii umerilor iesiti din carcasa care o protejeaza).
L-am purtat si noaptea dar lumina aratatoarelor nu tine pana dimineata.
In concluzie nu pot sa ma declar foarte incantat de acest ceas dar nici nu pot afirma ca este un esec. Poate ca, odata cu trecerea timpului, imi voi schimba/revizui impresiile, dar, pana in prezent ...cam astea ar fi.
Nu vreau sa insist prea mult pe punctele tari ale acestui model (mecanism reusit, carcasa si bratara solida, etc, etc), ci, mai degraba, pe punctele slabe pe care le-am constatat la acesta. Deci, sa incep cu inceputul:
Sticla - foarte usor de zgaraiat, adica cel mai usor dintre toate ceasurile cu sticla pe care le detin (16 la numar, dintre care nici unul cu safir sau macar hardlex). De exemplu am un Casio Edifice pe care am dat jumatate din pretul Mako-ului, si pe care nu l-am iertat, dar se prezinta foarte bine la capitolul asta; mai am un ceas cumparat de la TCM cu 50 lei si vreau sa spun ca am primit foarte mult "ceas"pentru banii astia (the most bang for the buck): stainless steel, water resistant, lumina aratatoarelor chiar tine pana dimineata, data, este ceasul "de sacrificiu" care a trecut prin multe (inclusiv multe ore de lucru la extinderea unei case), si totusi, nu are nici o zgaraietura. Orient Mako l-am purtat doar la birou si are niste zgaraieturi pe el de toata frumusetea, de parca l-as avea de 5 ani, nu doar de o luna; ma intreb cum ar fi aratat daca-l purtam si dupa-amiaza, cand mai trebaluiesc pe acasa.
Bratara:
1. se zgaraie usor, lucru care nu este foarte deranjant, dar totusi....
2. nu se inchide prea precis, adica in momentul in care il pun pe mana trebuie sa fiu atent sa aliniez cele doua lamele ale incuietorii, altfel nu-l pot inchide (joc prea mare in balamaua acestora).
3. bucatile de metal dintre telescop si carcasa s-au largit foarte repede, iar acum ori de cate ori misc mana se aude un sunet de pleu (tabla ieftina), generat de lovirea dintre acestea si carcasa.
Nu m-ar fi deranjat o coroana cu 1 mm mai mare in diametru (gasesc ca e relativ incomod de utilizat, poate si din cauza grosimii umerilor iesiti din carcasa care o protejeaza).
L-am purtat si noaptea dar lumina aratatoarelor nu tine pana dimineata.
In concluzie nu pot sa ma declar foarte incantat de acest ceas dar nici nu pot afirma ca este un esec. Poate ca, odata cu trecerea timpului, imi voi schimba/revizui impresiile, dar, pana in prezent ...cam astea ar fi.
Prietene ai dreptate la balamaua ceasului dar cu un pic de atentie nu e nici o problema !
La geam pot spune ca nu l-am zgariat pe al meu iar munca ta de birou e cam dura !
Precizia se poate ajusta !
A pomeni de esec la 100 eur cand ai atatea calitati este chiar o rautate pe care Mako nu o merita !
Pentru munca ta de birou recomand un Rado cu ceramica rezistenta la zgariere !
In ceea ce priveste lumina indicatoarelor spui ca un TCM tine pana la zi in timp ce Mako nu !
Am avut si Tcm si stiu si cum se zgarie pe metal si pe geam si cum tine fosforul !
Recomand un control la oftalmo si dupa mai vorbim ! Pentru stiinta ta mentionez ca am constatat, purtand ceasurile mele si desfacandu-le, faptul ca Orient foloseste un otel mai dur decat Seiko ceea ce spune multe !
Am facut aceasta completare usor ironica deoarece poate unii ar crede ce ai scris si nu e adevarat!
La geam pot spune ca nu l-am zgariat pe al meu iar munca ta de birou e cam dura !
Precizia se poate ajusta !
A pomeni de esec la 100 eur cand ai atatea calitati este chiar o rautate pe care Mako nu o merita !
In ceea ce priveste lumina indicatoarelor spui ca un TCM tine pana la zi in timp ce Mako nu !
Recomand un control la oftalmo si dupa mai vorbim ! Pentru stiinta ta mentionez ca am constatat, purtand ceasurile mele si desfacandu-le, faptul ca Orient foloseste un otel mai dur decat Seiko ceea ce spune multe !
Am facut aceasta completare usor ironica deoarece poate unii ar crede ce ai scris si nu e adevarat!
Sau bongiorno....
Trebuie ca Mako sa placa tuturor?
Este parerea unui utilizator si trebuie sa o respectam.
Rog decenta in exprimare.
Multumesc
Este parerea unui utilizator si trebuie sa o respectam.
Rog decenta in exprimare.
Multumesc
Prietene rubin,
ti-ai cumparat marca Orient si noi nu stim?
Colegul nostru si-a exprimat parerile, si bune si rele, despre un ceas. Atit.
Ti-a adus atingere intereselor personale de ai sarit asa in sus?
Am mai spus-o si o repet:
Imi permit sa va atrag atentia ca traim intr-o lume libera, unde nu functioneaza formula "cine nu e cu noi e impotriva noastra".
Ati fi surprins sa aflati ca lumea e mult mai diversa decit cea pe care ati cunoscut-o pina acum si ca exista o multitudine de tonuri de gri, nu numai alb si negru.
Si nu cred ca ca sunteti dvs in masura in care sa va impuneti propriile gusturi, pareri si principii ca etaloane aici pe forum.
ti-ai cumparat marca Orient si noi nu stim?
Colegul nostru si-a exprimat parerile, si bune si rele, despre un ceas. Atit.
Ti-a adus atingere intereselor personale de ai sarit asa in sus?
Am mai spus-o si o repet:
Imi permit sa va atrag atentia ca traim intr-o lume libera, unde nu functioneaza formula "cine nu e cu noi e impotriva noastra".
Ati fi surprins sa aflati ca lumea e mult mai diversa decit cea pe care ati cunoscut-o pina acum si ca exista o multitudine de tonuri de gri, nu numai alb si negru.
Si nu cred ca ca sunteti dvs in masura in care sa va impuneti propriile gusturi, pareri si principii ca etaloane aici pe forum.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Este absolut clar ca la un nivel de pret de 100 EUR se fac anumite compromisuri privind calitatea. Ca Mako are un raport calitate-pret foarte bun, nu contesta nimeni, dar nu cred ca putem spune ca nu are minusuri. Poate de aici ne dam seama un pic unde se duc banii la un ceas de peste 1000 eur sa spunem. Toate aceste elemente, bratara, catarama, telescoape, imbinari, cristal, etc, pentru a fi de calitate costa bani. La un ceas scump suntem tentati sa nu le bagam de seama, dar atunci cand la un ceas ieftin le constatam, deranjeaza. Asta apropos de topicul despre costul de productie al unui ceas.
A normal sa apara anumite minusuri la un asemenea pret. Singurul care ma uimeste este cel legat de geam, pentru ca sunt foarte multi posesori de Mako si nu am auzit la nimeni sa-l zgarie asa usor!
In rest...fiecare dintre noi avem dreptul la o parere...fara jigniri ar fi superb!
In rest...fiecare dintre noi avem dreptul la o parere...fara jigniri ar fi superb!
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
Born an original, don`t die a copy!
MAKO E CEL MAI PROST CEAS.rubin scrie:Prietene ai dreptate la balamaua ceasului dar cu un pic de atentie nu e nici o problema !
La geam pot spune ca nu l-am zgariat pe al meu iar munca ta de birou e cam dura !![]()
![]()
Precizia se poate ajusta !![]()
In ceea ce priveste lumina indicatoarelor spui ca un TCM tine pana la zi in timp ce Mako nu !![]()
Am avut si Tcm si stiu si cum se zgarie pe metal si pe geam si cum tine fosforul !
![]()
Poate ne explici putin.
Eu sincer am Mako pe lista de cumparaturi....bine lista e lunga dar am fost foarte aproape sa il cumpar.
Eu sincer am Mako pe lista de cumparaturi....bine lista e lunga dar am fost foarte aproape sa il cumpar.
Astept sa vad ce zice rubin dupa care iti explic.Lucian Marcu scrie:Poate ne explici putin.
Din cate am inteles eu Mako este un ceas care justifica pretul.
Eu oricum as renunta la bratara metalica si la acest pret este firesc ca Orient sa faca rabat la calitate .
Un alt minus ,pentru mine, este bezelul ,nu imi place acest tip de bezel indiferent de brandul la care se regaseste.
In rest il consider un ceas reusit,mecanismul este fiabil si testat de timp .
Eu oricum as renunta la bratara metalica si la acest pret este firesc ca Orient sa faca rabat la calitate .
Un alt minus ,pentru mine, este bezelul ,nu imi place acest tip de bezel indiferent de brandul la care se regaseste.
Si eu am un Orient Mako. si am preferat bratara de cauciuc, deoarece am considerat ca i se potriveste mai bine, ca se intretine mai usor bratara. Doar e diver.
Ce sa zic...e un ceas reusit, la banii pe care ii dai. Dar nu rupe gura targului. Ce e drept, mai am si ghinionul, ca atunci cand imi vizitez parintii, al meu Orient, sa se "odihneasca" langa un Longines HydroConquest. Atunci vad ce in mod obisnuit nu vad...diferenta.
Una peste alta, merita banii, caci nu gasesti altceva mai bun, si mecanic. Dar nici nu poti avea pretentii, comparativ....cu alte brand-uri mai costisitoare.
Sunt convins ca in categoria lui de pret, de pana in 200 USD, nu gasesti un diver mai bun, sau alt ceas sport.
Am tinut si K3 pe mana...bine ca nu l-am cumparat. Am ramas cu impresia ca arata mai bine in poze.
Si tind sa-l cred si pe Claudiu, cand spune ca, K3 este supraevaluat.
In rest, numai de bine.
Ce sa zic...e un ceas reusit, la banii pe care ii dai. Dar nu rupe gura targului. Ce e drept, mai am si ghinionul, ca atunci cand imi vizitez parintii, al meu Orient, sa se "odihneasca" langa un Longines HydroConquest. Atunci vad ce in mod obisnuit nu vad...diferenta.
Una peste alta, merita banii, caci nu gasesti altceva mai bun, si mecanic. Dar nici nu poti avea pretentii, comparativ....cu alte brand-uri mai costisitoare.
Sunt convins ca in categoria lui de pret, de pana in 200 USD, nu gasesti un diver mai bun, sau alt ceas sport.
Am tinut si K3 pe mana...bine ca nu l-am cumparat. Am ramas cu impresia ca arata mai bine in poze.
Si tind sa-l cred si pe Claudiu, cand spune ca, K3 este supraevaluat.
In rest, numai de bine.
E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca.
A.De Saint-Exupery
A.De Saint-Exupery
Asa e lucian, pt 100$ NU EXISTA ceas mai bun decat mako......dar de aici pana la a trimite un coleg forumist la oftalmolog doar pt ca NU II PLACE, sau nu are aceeasi parere cu mine cu tine sau cu oricine altcineva e cale prea lunga.Lucian Marcu scrie:Din cate am inteles eu Mako este un ceas care justifica pretul.
Pur si simplu NU II PLACE....pe langa asta a si argumentat.
Rubin de cand are acest mako il ridica in slavi si se simte jignit si personal vizat cand cineva are o parere proasta despre mako.Observ ca l-a uimit prexizia, care e intradevar extraordinara, dar e decat noroc, al meu mergea 20sec/zi.
E un ceas slab calitativ, dar pt banii aia n-ai ce comenta.Dar parerile si gusturile trebuie respectate.
Spre exemplu eu nu suport ceasurile vintage, nu imi plac, nu imi place sa le colectionez, nu imi place sa le port, bineinteles asta e parerea mea pe care evit sa mi-o explim atunci cand cineva isi expune o noua achizitie de acest gen si ma bucur de enziasmul acelei persoane pt ca stiu cum e sa te bucuri de un nou ceas.
Eu daca am facut un topic despre un ceas cu safir de 1cm, 250grame desi e titan, valjoux COSC, editie limitata, 3000 euro, pe care nu mi l-as cumpara si nu imi place, rapid s-au gasit cativa colegi, colectionari de vintage care sa il critice, sa il injoseasca, sa il considere penibil, printre care si tu.....
Lucian....si eu sunt moderator pe un forum, trebuie sa fii 100% obiectiv si impartial, pe forumul meu insa nu pot iavea orice parere fiind un forum de culturism si fitness, unde o parerea proasta luata ca sfat poate face mai mult rau decat bine celui care aplica.Dar aici, daca nu imi place ce ii place lui rubin sunt prost.
Imi cer scuze pt off-topic, dar lucrurile astea ma deranjeaza si acest forum nu va fi niciodata unul adevarat decat atunci cand se for respecta parerile si gusturile celor care au alta parere decat voi, membrii marcanti ai forumului.
Intrebare de baraj:
De ce pe watchuseek.com un topic despre o achizitie, sa zicem un Rolex DeepSea, atrage dupa sine laude si urari de bine,etc....si aici, ba ca ma laud, ba ca ceasul poate nu e original, ba ca nu stiu ce si nu stiu cum.De ce?DeepSea e cam $10.000, deci f scump si pt americani, nemti,etc....Ce spui Lucian?
Sper sa inteleaga toata lumea mesajul pe care am incercat sa-l trimit si sa nu se creada ca ma dau lovit sau altceva.
Rugam, de data asta in spiritul Sarbatorii Sfinte a Pastelui, sa folosim limbaj, idei, recomandari mai temperate.
Si fara spiritul Sarbatorii Sfinte : sa recomanzi un oftalmolog e egal cu a-i spune omului ca e chior, sa recomanzi un psihiatru, inseamna a-i spune ca e nebun... Asa ceva nu va mai fi tolerat ! Nu pe acest forum ! Multumesc de intelegere.
Si fara spiritul Sarbatorii Sfinte : sa recomanzi un oftalmolog e egal cu a-i spune omului ca e chior, sa recomanzi un psihiatru, inseamna a-i spune ca e nebun... Asa ceva nu va mai fi tolerat ! Nu pe acest forum ! Multumesc de intelegere.
the path of the true warrior is peace
Status : every sound is magic ... just listen ...
Status : every sound is magic ... just listen ...
Pentru Gilu: Regret faptul ca a intalnit un Mako dereglat ! Oamenii pe care ii cunosc si au Mako sunt foarte multumiti de el si nu au 2 ceasuri !
De ce am replicat ?
Pentru ca se spun acolo niste neadevaruri flagrante ! Eu personal, dimineata cand fac ochi vad foarte bine cat e ora la Mako ! Daca prietenul nostru nu vede inseamna fie ca are o problema serioasa de vedere fie ca minte ! Eu vad si asta e adevarat ! Spune colegul nostru ca se zgarie geamul la o munca de birou ! Bun ! de ce la mine si la alte persoane nu s-a intamplat acelasi lucru ?????? Inoxul se zgarie la oricare ceas ! I-am recomadat in acest caz sa poarte la birou un Rado
desi cred ca ar reusi si pe acela sa-l zgarie ! referitor la mersul ceasului meu am prezentat dovada si pot sa afirm ca si OrientStar-ul pe care il am merge chiar mai precis adica -3/+3 sec in toate pozitiile !!!
Colegul nostru spune ca ii joaca tare tabla de la bratara ! Telescoapele au si ele o limita in utilizare Daca tragi tare si nu porti ceasul cu putina grija atunci e firesc sa se indoaie si sa apara probleme. la mine de ce nu joaca ?
poate ar trebui sa explice mai bine conditiile de utilizare !
Vreti sa va spun ca am avut ieri pe mana un coaxial care stiti si voi cat costa si exceptand designul nu m-a lasat cu gura cascata de finisat ce era ! Era ceas adevarat, nu copie !
Daca Mako avea geam safir atunci .... ?
Slab finisat ? Mai priviti si in alte vitrine dar cu atentie si lupa ! Si uitati-va pana pe la 1500 ron.
Nu zic ca nu sunt si alte ceasuri bune in segment dar atentie la pret ! dati si voi exemple !
Nu ma consider jignit dar ma irita lucrurile ce sunt in mod vadit exagerate !
Lucian, daca vei investi 100 eur intr-un Mako nu vei regreta nici macar un cent !
Cu acestea inchei si spun ca cine nu isi ia Mako nu stie ce pierde !
De ce am replicat ?
Pentru ca se spun acolo niste neadevaruri flagrante ! Eu personal, dimineata cand fac ochi vad foarte bine cat e ora la Mako ! Daca prietenul nostru nu vede inseamna fie ca are o problema serioasa de vedere fie ca minte ! Eu vad si asta e adevarat ! Spune colegul nostru ca se zgarie geamul la o munca de birou ! Bun ! de ce la mine si la alte persoane nu s-a intamplat acelasi lucru ?????? Inoxul se zgarie la oricare ceas ! I-am recomadat in acest caz sa poarte la birou un Rado
Colegul nostru spune ca ii joaca tare tabla de la bratara ! Telescoapele au si ele o limita in utilizare Daca tragi tare si nu porti ceasul cu putina grija atunci e firesc sa se indoaie si sa apara probleme. la mine de ce nu joaca ?
poate ar trebui sa explice mai bine conditiile de utilizare !
Vreti sa va spun ca am avut ieri pe mana un coaxial care stiti si voi cat costa si exceptand designul nu m-a lasat cu gura cascata de finisat ce era ! Era ceas adevarat, nu copie !
Daca Mako avea geam safir atunci .... ?
Slab finisat ? Mai priviti si in alte vitrine dar cu atentie si lupa ! Si uitati-va pana pe la 1500 ron.
Nu zic ca nu sunt si alte ceasuri bune in segment dar atentie la pret ! dati si voi exemple !
Nu ma consider jignit dar ma irita lucrurile ce sunt in mod vadit exagerate !
Lucian, daca vei investi 100 eur intr-un Mako nu vei regreta nici macar un cent !
Cu acestea inchei si spun ca cine nu isi ia Mako nu stie ce pierde !
Sau bongiorno....
rubin,
un proverb neaos spune ca atunci cind doi oameni iti spun ca esti beat e bine sa te duci si sa te culci.
Ce nu intelegi?
Omul a expus parerile despre ceasul LUI. Nu despre ceasurile Orient.
Nu s-a adresat posesorilor de Orient si nici tie personal.
Dar tu ai facut-o, si nu e prima data. Ai jignit direct un membru al forumului si nici macar nu ai decenta sa iti ceri scuze.
Daca nu pricepi unde e greseala ta, e grav. Dovedeste o lipsa reala de intelegere a notiunii de comunicare.
Daca pricepi si te faci ca ploua, e si mai grav. Pentru ca asta denota nesimtire.
Pina acum, din punctul meu de vedere, tonul tau atoatestiutor si pozitia de decretant "oficial" a ceea ce e bine si ce e rau, faptul ca practic nu exista topic pe acest forum in care sa nu iti exprimi si tu o parere, fie ca ai de spus ceva sau doar emiti un comentariu, era contrabalansat, dupa mintea mea, de pasiunea ta pentru ceasuri, pasiune care se simte si se vede.
Nu iti cunosc virsta. Poate ca aceasta impetuozitate se datoreaza tineretii tale. Insa trebuie sa inveti ca fiecare are dreptul la opinie. Si daca opinia mea e contrara celei pe care tu o impartasesti, asta nu imi da dreptul sa te trimit, mai ales in public, sa te controlezi la doctor.
Din punctul meu de vedere asta se numeste, ma repet, nesimtire.
un proverb neaos spune ca atunci cind doi oameni iti spun ca esti beat e bine sa te duci si sa te culci.
Ce nu intelegi?
Omul a expus parerile despre ceasul LUI. Nu despre ceasurile Orient.
Nu s-a adresat posesorilor de Orient si nici tie personal.
Dar tu ai facut-o, si nu e prima data. Ai jignit direct un membru al forumului si nici macar nu ai decenta sa iti ceri scuze.
Daca nu pricepi unde e greseala ta, e grav. Dovedeste o lipsa reala de intelegere a notiunii de comunicare.
Daca pricepi si te faci ca ploua, e si mai grav. Pentru ca asta denota nesimtire.
Pina acum, din punctul meu de vedere, tonul tau atoatestiutor si pozitia de decretant "oficial" a ceea ce e bine si ce e rau, faptul ca practic nu exista topic pe acest forum in care sa nu iti exprimi si tu o parere, fie ca ai de spus ceva sau doar emiti un comentariu, era contrabalansat, dupa mintea mea, de pasiunea ta pentru ceasuri, pasiune care se simte si se vede.
Nu iti cunosc virsta. Poate ca aceasta impetuozitate se datoreaza tineretii tale. Insa trebuie sa inveti ca fiecare are dreptul la opinie. Si daca opinia mea e contrara celei pe care tu o impartasesti, asta nu imi da dreptul sa te trimit, mai ales in public, sa te controlezi la doctor.
Din punctul meu de vedere asta se numeste, ma repet, nesimtire.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.