Lange Zeitwerk....Simplu?

Ceasuri Germane - Made in Germany
Scrie răspuns
Alfie

Lange Zeitwerk....Simplu?

Mesaj de Alfie »

Data sheet LANGE ZEITWERK

Movement
Lange manufacture calibre L043.1, manually wound, crafted to the most exacting Lange quality standards, decorated and assembled by hand; precision-adjusted in five positions; threequarter plate made of untreated German silver; balance cock engraved by hand; jumping minutes; constant-force escapement

Number of movement parts
388

Jewels
66

Screwed gold chatons
2

Escapement
Lever escapement

Oscillation system
Shock-resistant glucydur balance with eccentric poising weights; superior-quality balance spring manufactured in-house with patent-pending attachment system (balance spring clamp), frequency 18,000 semi-oscillations per hour, precision beat adjustment system with lateral setscrew and whiplash spring

Power reserve
36 hours when fully wound

Functions
Jumping hours and minutes, small seconds hand with stop seconds, power-reserve indicator

Operating elements
Crown for winding the watch and setting the time

Case dimensions
Diameter: 41.9 millimetres
Height: 12.6 millimetres

Movement dimensions
Diameter: 33.6 millimetres
Height: 9.3 millimetres

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Simplu???
NU
Imagine
Imagine

Si este nou nout.
http://www.watchtime.com/2009/05/zeitwe ... -new-face/
T-man

Re: Lange Zeitwerk....Simplu?

Mesaj de T-man »

:shock: ...fara cuvinte!
catralin

Mesaj de catralin »

de vis :shock:
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Este intr-adevar o lucratura superba!

Dar nu mai bine ne luam un Quartz!! :? :D :D :D :D :mrgreen:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
catalinus

Mesaj de catalinus »

Claudiu scrie:Este intr-adevar o lucratura superba!

Dar nu mai bine ne luam un Quartz!! :? :D :D :D :D :mrgreen:

De banii aia cred ca se cumpara lejer vreo 5-10 Chronomaster-e :twisted:

Ce imi este mie usor neclar este de ce nu au facut totusi nici un efort sa plaseze cele doua cifre pentru minute perfect in acelasi plan - cum de ex. face UN la modelele lor cu 'big date' ... probabil tot un patent ne omoara :(
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

catalinus scrie: Ce imi este mie usor neclar este de ce nu au facut totusi nici un efort sa plaseze cele doua cifre pentru minute perfect in acelasi plan - cum de ex. face UN la modelele lor cu 'big date' ... probabil tot un patent ne omoara :(
Daca Lange nu a putut face asta, sigur nu se poate.
Explicatia mea este ca acest lucru nu a fost posibil deoarece ar fi compromis cumva reglarea ceasului. Pun pariu ca daca e ora 12:15 si ceasul arata 12:23 putem da inapoi. Se poate asta si la data de la UN ?

O alta explicatie ar fi ca unul e un disc rotund si unul e un disc hexagonal (daca imi e permisa exprimarea). Si de aici alta intrebare care se ridica : puteau sa faca cerc in loc de hexagon ?

Chestiunea e interesanta si propun sa ramana in discutie ...

Indiscutabil ramane un singur lucru : Lange par de pe alta planeta si intr-un fel sau in altul continua sa uimeasca cu capodoperele pe care le produc !
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
rubin

Mesaj de rubin »

Nemtii astia sunt nebuni !!!! :D
Nebunie pura !!! Cu totul deosebit ! Concurenta puternica la ciocolata elvetiana ! :wink: :idea:
Sau bongiorno....
catalinus

Mesaj de catalinus »

iEdi scrie:
catalinus scrie: Ce imi este mie usor neclar este de ce nu au facut totusi nici un efort sa plaseze cele doua cifre pentru minute perfect in acelasi plan - cum de ex. face UN la modelele lor cu 'big date' ... probabil tot un patent ne omoara :(
Daca Lange nu a putut face asta, sigur nu se poate.
Explicatia mea este ca acest lucru nu a fost posibil deoarece ar fi compromis cumva reglarea ceasului. Pun pariu ca daca e ora 12:15 si ceasul arata 12:23 putem da inapoi. Se poate asta si la data de la UN ?

O alta explicatie ar fi ca unul e un disc rotund si unul e un disc hexagonal (daca imi e permisa exprimarea). Si de aici alta intrebare care se ridica : puteau sa faca cerc in loc de hexagon ?

Chestiunea e interesanta si propun sa ramana in discutie ...

Indiscutabil ramane un singur lucru : Lange par de pe alta planeta si intr-un fel sau in altul continua sa uimeasca cu capodoperele pe care le produc !

La UN nu avem desenul stil CAD dar avem
http://www.timezone.com/library/comarti ... 8872656250
si mai ales
http://www.timezone.com/library/comarti ... 7367968750
si din cate stiu eu UN era foarte mandru ca aveau unul din putinele modele la care intreaga parte de calendar mergea perfect in ambele sensuri (si atunci cand dai de butonul de minus o ora calendarul merge in directia in care trebuie) - celalalt model de perpetual aparut intre timp la care parca exista asa ceva am impresia ca este Shabaka (http://www.youtube.com/watch?v=GFEHPCzgtVo) dar acela este cu inca un ordin de marime mai scump decat UN - asta ca sa nu vi se mai para UN scump :P

UPDATE
Avem si http://www.ulysse-nardin.com/colldetail ... 011_100001
unde din start se vad vreo doua patente ...
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Corect, sa presupunem ca ceea ce zic ei e corect, merge data si inainte si inapoi, dar daca este 1 mai si dai inapoi la 30 aprilie, merge si luna inapoi ? Dar daca e 1 ianuarie si dam inapoi ? Sunt foarte curios si cum voi prinde asa ceva in mana o sa incerc sa vad. Voi comunica rezultatul.

Tin sa mentionez ca imi dau numai cu presupusul si nu vreau sa iau apararea celor de la Lange...

catalinus

Mesaj de catalinus »

iEdi scrie:Corect, sa presupunem ca ceea ce zic ei e corect, merge data si inainte si inapoi, dar daca este 1 mai si dai inapoi la 30 aprilie, merge si luna inapoi ? Dar daca e 1 ianuarie si dam inapoi ? Sunt foarte curios si cum voi prinde asa ceva in mana o sa incerc sa vad. Voi comunica rezultatul.

Tin sa mentionez ca imi dau numai cu presupusul si nu vreau sa iau apararea celor de la Lange...
1. Zilele au mereu 24 de ore si orele mereu 60 de minute, deci chiar daca ar fi o problema la UN la anii bisecti nu cred ca ar exista si la ore/minute ...

2. Parerea mea este ca UN merge si inapoi chiar si pe 1 Martie 2008 - toata partea de calendar pare a fi in principal bazata pe elemente reversibile gen zimti normali si cruci malteze; exista chiar undeva un paragraf in http://www.timezone.com/library/comarti ... 7367968750 unde descrie cum avanseaza data (timp de 4 ore, cate o data la fiecare ora, in mod normal 1 singur dinte din 4 mai lungi de la rotita de 24 de zimti/ore prinde data, 2 zimti daca e ultima zi la luna de 30, 4 pentru februarie dar daca e februarie an bisect 1 pe 28 si 3 pe 29 ... culmea e ca am avut unul in mana vreo 3-4 minute dar realmente nu am avut curajul sa ma joc cu el :)

3. Pai daca UN are patent pe dispunerea discurilor in acelasi plan nu e vina lui Lange, e vina sistemului de patente ...
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

catalinus scrie: ... culmea e ca am avut unul in mana vreo 3-4 minute dar realmente nu am avut curajul sa ma joc cu el :)
Eu o sa am :D

Oricum interesanta discutie, dar ne mai trebuie date si Dumnezeu stie cand o sa am timp sa caut.

Scrie răspuns