Tissot PRC 200 - cu cronograf sau fara ?
Tissot PRC 200 - cu cronograf sau fara ?
Ma gandesc candva pe viitor sa-mi cumpar un ceas pentru inotat (nu sunt mare inotator, dar in concediile la mare de exemplu nu-mi iau ceasul cu mine, ca nu vreau sa-l tot las in camera sau pe plaja). Probabil va fi un Tissor PRC 200, pe quartz si cu bratara metalica.
Intrebarea care se pune este urmatoarea: imi place mai mult cum arata cel cronograf, desi nu am nevoie de astfel de functii. Nici diferenta de pret nu e foarte mare, deci as putea sa merg pe el. Pot fi insa butoanele pentru actionarea lui un punct pe unde sa intre apa? Daca creste semnificativ riscul, nu mi-as lua in nici un caz asa ceva doar pentru cum arata.
Intrebarea care se pune este urmatoarea: imi place mai mult cum arata cel cronograf, desi nu am nevoie de astfel de functii. Nici diferenta de pret nu e foarte mare, deci as putea sa merg pe el. Pot fi insa butoanele pentru actionarea lui un punct pe unde sa intre apa? Daca creste semnificativ riscul, nu mi-as lua in nici un caz asa ceva doar pentru cum arata.
Re: Tissot PRC 200 chrono sau nu?
Ambele modele sunt WR 200m.
Deci teoretic nu ar fi nicio diferenta, atata timp cat butoanele cronografului nu sunt apasate sub apa (total nerecomandat).
Deci teoretic nu ar fi nicio diferenta, atata timp cat butoanele cronografului nu sunt apasate sub apa (total nerecomandat).
Da, am notat ca nu e voie sa actionezi cronograful sub apa. Dar ma refer si la rezistenta in timp. Coroana este infiletata, butoanele nu stiu cum fac etansarea. E posibil ca in 1-2 ani sa cedeze la butoane? Sau, altfel spus - e posibil ca acela sa fie cel mai sensibil punct, unde va ceda prima oara?
Da,e posibil ca butoanele de la cronograf sa fie un punct sensibil-din pacate!

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Se pare ca ramane pe lista PRC200 fara cronograf. Mai am atunci o intrebare - a avut cineva experiente negative cu acest model? Ma bazez si sper sa profit si de experienta d-lui Claudiu... Daca raspunsul va fi da, ma voi hazarda sa cer sfaturi pentru o alternativa (desi aici cred ca deschid cutia Pandorei).
Ca mentiuni - nu inot mult (deci nu merg zilnic la bazin), mai ales ca acolo un ar fi mare problema sa nu am ceas. Insa un concediu pe an probabil la mare (apa sarata) si cateva excursii la bai (tocmai am dat de gustul mersului in Ungaria la baile termale), unde sunt bazine, dusuri sub presiune si tobogane (si cam asta ar fi activitatea acvatica) - am simtit lipsa ceasului.
Nu in ultimul rand, multumesc pentru raspunsuri!
Ca mentiuni - nu inot mult (deci nu merg zilnic la bazin), mai ales ca acolo un ar fi mare problema sa nu am ceas. Insa un concediu pe an probabil la mare (apa sarata) si cateva excursii la bai (tocmai am dat de gustul mersului in Ungaria la baile termale), unde sunt bazine, dusuri sub presiune si tobogane (si cam asta ar fi activitatea acvatica) - am simtit lipsa ceasului.
Nu in ultimul rand, multumesc pentru raspunsuri!
Indiferent care Tissot ai sa-l iei,prima conditie-avind in vedere ca-l vei folosi la apa-este sa aiba capac filetat in spate si coroana deasemenea cu filet! 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
S-a notat, multumesc! Din cate stiu are si capacul si coroana pe filet, dar voi verifica in momentul (far, far away) cand am sa-l cumpar. Pana atunci macar mi-am fixat o tinta.
Da PRC 200 are capacul si coronita pe filet, insa nu si butoanele cronografului.
the path of the true warrior is peace
Status : every sound is magic ... just listen ...
Ah, da... cel cu chrono nu are si butoanele de chrono pe filet.
Si nici cel fara...
(asta era de fapt intrebarea principala, si clar voi lua fara)
Later edit: acum ca recitesc titlul, nu rezulta clar subiectul. Deci, subiectul trebuia sa fie: Tissot PRC200, cu cronograf sau fara?
Si nici cel fara...
Later edit: acum ca recitesc titlul, nu rezulta clar subiectul. Deci, subiectul trebuia sa fie: Tissot PRC200, cu cronograf sau fara?
Rezolvat titlul.xxscorp scrie:Later edit: acum ca recitesc titlul, nu rezulta clar subiectul. Deci, subiectul trebuia sa fie: Tissot PRC200, cu cronograf sau fara?
Daca il cumperi, cumpara varianta cu curea de metal.
Re: Tissot PRC 200 - cu cronograf sau fara ?
Multumesc iEdi pentru asistenta cu titlul si pentru sfaturi. In mod cert voi lua cu bratara metalica, am ajuns sa urasc (nu chiar sa urasc, un pic mai moderat poate, dar asta e ideea) cureaua si pe ceasul de acum (Nomos) din cauza ca transpir foarte usor si se pare ca nu reactioneaza prea bine pielea. Daca ar fi sa intru si in apa...
Daca nu ai nevoie sa folosesti des cronograful alege varianta fara...
Inteleg ca te intereseaza mai mult rezistenta la apa decat alte functii.
Inteleg ca te intereseaza mai mult rezistenta la apa decat alte functii.
AR1070-56E
Cu placere.
Ca veni vorba (si ca am si eu dreptul la un off-topic din cand in cand) asta ma face si pe mine sa nu imi iau un Nomos Club ... nu au bratari de metal - deloc.xxscorp scrie:... cureaua si pe ceasul de acum (Nomos) din cauza ca transpir foarte usor si se pare ca nu reactioneaza prea bine pielea. Daca ar fi sa intru si in apa...
Daca e sa continuam offtopic-ul - am si un pic de joc la remontor dupa nici un an. Un pic dezamagitor... Dar in rest, numai de bine! Adica - mie imi place foarte mult ceasul.
Presupun ca motivul e garnitura la coroana.xxscorp scrie:am si un pic de joc la remontor dupa nici un an.
Trebuie verificata si eventual inlocuita daca se impune.
Sau poate coroana nu a fost infiletata bine pe stanga din fabrica, am mai intalnit.
Daca cumva are joc la stanga (uzura) atunci chiar e dezamagitor dupa max. 1 an.
AR1070-56E