Ultima achizitie
Re: Ultima achizitie
Felicitari Mihai!
"Simteam" ceasul asta, din discutiile cu tine, dar si din discutiile cu Victor, si abia asteptam sa-l vad in poze, care nu cred ca arata cat de frumos este acest ceas!
Felicitari si lui Victor, care a readus la viata aceasta frumusete!
"Simteam" ceasul asta, din discutiile cu tine, dar si din discutiile cu Victor, si abia asteptam sa-l vad in poze, care nu cred ca arata cat de frumos este acest ceas!
Felicitari si lui Victor, care a readus la viata aceasta frumusete!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Multumiri ptr.cuvintele frumoase!!!Da,e adevarat,fara munca si pasiunea lui Victor nimic nu ar mai fi fost ca acum.Ceasul arata mult mai bine in realitate,cand o sa montez si coronita de la tine deja se va schimba situatia.Numai bine!!!
Mihai P.
Eu in weekend prefer day/date asa ca azi ...
Eu in weekend prefer day/date asa ca azi am ajuns la primul meu 8F33 - model Seiko SMD013 (nu este Japan domestic market precum SBQJ015) din titan cu un cadran albastru foarte dragutz - practic NOS de pe ebay dar bateria era moarta.
Este primul meu ceas la care cristalul are 'cyclop' - dar nu asta este cel mai neobisnuit lucru, ci in general intregul 'look' si mai ales bratara - eu l-am poreclit "ceasul klingonian' (desi astazi ca dimensiuni el de fapt este micutz la vreo 38 mm).
Precizia nu se va vedea inainte de 3-6 luni - dar oricum sunt foarte fericit ca secundarul este aliniat EXTREM de bine.

.
Este primul meu ceas la care cristalul are 'cyclop' - dar nu asta este cel mai neobisnuit lucru, ci in general intregul 'look' si mai ales bratara - eu l-am poreclit "ceasul klingonian' (desi astazi ca dimensiuni el de fapt este micutz la vreo 38 mm).
Precizia nu se va vedea inainte de 3-6 luni - dar oricum sunt foarte fericit ca secundarul este aliniat EXTREM de bine.

.
... tot in weekend ... daca merg la Biserica ...
Jaeger LeCoultre 18k YG (LeCoultre K885) - personalizat/ engraved (... dar nu le poti avea pe toate ...)

Jaeger LeCoultre 18k YG (LeCoultre K885) - personalizat/ engraved (... dar nu le poti avea pe toate ...)

- calin gabi
...fara cuvinte...imaginile spun totul.M-am imbolnavit!
Nu iesii cu el din casa,ca te urmaresc!
Nu iesii cu el din casa,ca te urmaresc!
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Frumos JLC-ul ... am constatat ca mie imi plac ceasurile medii si 'clasice' (care azi ar fi considerate mici).
Extra
ordinar JLC !
Felicitari !
Toate cele bune
Nicu
Felicitari !
Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
Sa fie si o grand-complication ...
Pana anul acesta singurul calibru grand-complication quartz era Citizen 6770, ce de obicei poate fi gasit in modele Campanola foarte scumpe - singura exceptie de care stiu de 6770 vandut in afara grupului Citizen este o editie 'limitata' Jaques Lemans (care nu este chiar asa de spectaculos dar nici asa de ostentativ).
Este prima mea complicatie serioasa cu safir si curea de aligator (precum si acele telescoape foarte destepte ce pot fi manipulate direct cu mana; deployantul este OK dar ar trebui sa tai din curea spre a se aseza perfect).
In mod surprinzator este primul meu ceas cu cifre romane si primul meu moonphase ne-digital (ce este foarte greu de setat precis, de abia azi sunt sigur de rezultat - azi fiind luna noua; in poza de mai jos luna nu era inca setata).
Sunetul este diferit de calibrul 9000 (mai 'adanc' dar parca nu asa puternic) - sper ca voi avea un review mai complet intr-un viitor articol despre complicatii dar deja pot sa spun ca acesta este 'complicatul' cel mai 'echilibrat' pe care-l am, a ajuns in preferintele mele cam la acelasi nivel cu calibrul 9000 si exista doar un singur calibru care imi place mai mult ... si sper sa auzim in curand mai multe despre asta

.
Este prima mea complicatie serioasa cu safir si curea de aligator (precum si acele telescoape foarte destepte ce pot fi manipulate direct cu mana; deployantul este OK dar ar trebui sa tai din curea spre a se aseza perfect).
In mod surprinzator este primul meu ceas cu cifre romane si primul meu moonphase ne-digital (ce este foarte greu de setat precis, de abia azi sunt sigur de rezultat - azi fiind luna noua; in poza de mai jos luna nu era inca setata).
Sunetul este diferit de calibrul 9000 (mai 'adanc' dar parca nu asa puternic) - sper ca voi avea un review mai complet intr-un viitor articol despre complicatii dar deja pot sa spun ca acesta este 'complicatul' cel mai 'echilibrat' pe care-l am, a ajuns in preferintele mele cam la acelasi nivel cu calibrul 9000 si exista doar un singur calibru care imi place mai mult ... si sper sa auzim in curand mai multe despre asta

.
Util, frumos/
Sa-l porti sanatos!
Asta pina cand o sa vedem un perpetual mecanic ...
Sa-l porti sanatos!
Asta pina cand o sa vedem un perpetual mecanic ...
Mi se pare mie sau simbolul/ logo-ul de la Jacques Lemans seamana cu cel de la JLC?

Jaeger-LeCoultre (LeCoultre 818/2), 1970
Cadranul este de culoare gri.
Dimensiuni generoase: 36.0 mm x 40.5 mm x 6.9 mm x 18 mm
All Stainless Steel; geam mineral
Calibrul LeCoultre 818/2
manual wind
No second
17 Jewels
f = 18000 A/h
9.25''' Dm= 20.87mm
H= 2.94mm
Kif shock protection; escapement wheel in Kif-Duofix combined settings

Jaeger-LeCoultre (LeCoultre 818/2), 1970
Cadranul este de culoare gri.
Dimensiuni generoase: 36.0 mm x 40.5 mm x 6.9 mm x 18 mm
All Stainless Steel; geam mineral
Calibrul LeCoultre 818/2
manual wind
No second
17 Jewels
f = 18000 A/h
9.25''' Dm= 20.87mm
H= 2.94mm
Kif shock protection; escapement wheel in Kif-Duofix combined settings

Achraf scrie:Mi se pare mie sau simbolul/ logo-ul de la Jacques Lemans seamana cu cel de la JLC?
Pai in mod clar seamana - si evident ca nu e accidental. (sigur ca aici JL e mai greu de atacat ca la ei numele chiar se prescurteaza JL pe cand eu pe LeCoultre nu l-am vazut NICIODATA prescurtat altfel decat JLC, dar asta nu schimba faptul ca JL e un 'nume artificial').
Oricum sper ca nimeni nu isi face iluzii (eu sigur nu) ca JL este pe undeva la nivelul lui JLC - in cazul specific de mai sus JL se pare ca a facut de prin anii '90 o intzelegere cu Citizen ce le-a dat dreptul sa foloseasca cateva din mecanismele mai rare si neobisnuite de la Citizen in niste editii 'limitate' (eu tot ce este peste 100 buc le pun cu ghlimele) - si au facut din cate stiu eu 2 modele - unul mai vechi bazat pe 6760 si cel de mai sus pe 6770.
Criteriul meu la 6770 a fost destul de simplu - modele aproape NOS erau (cu mai mult sau mai putin noroc) cateva sute de $ la JL vs. minim 1500$ un Campanola
Astept sa vina un Longines mecanic si un Ancre 15 rubis.

Revin cu poze mai detaliate cand le voi primi.

Interesante, cam din ce an ?teodoruc scrie:Astept sa vina un Longines mecanic si un Ancre 15 rubis.
...