ce marca sa imi cumpar?

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
ionut

ce marca sa imi cumpar?

Mesaj de ionut »

As dori sa cumpar un ceas si nu stiu ce anume sa iau. Care credeti ca este mai bun un Doxa sau un Citizen? Am vazut ca ceasurile Doxa sunt elvetiene si mi se par cam ieftine la 300 ron. Oare mi-am format eu o parere gresita ca ceasurile elvetiene trebuie sa fie scumpe.Si ce parere aveti despre marca Perigaum, am vazut pe un site un ceas Perigaum la 300 euro, acum nu stiu daca era original.
Inca o rugaminte, sa imi explicati si mie caracteristicile la un ceas quartz si unul automatic :oops:
SI inca o intrebare, sper ca nu deranjez, ar merita sa mai pun 8 milioane si sa imi iau un longines la 18 mil sau sa raman la un doxa de 10 mil?
Va multumesc.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

In nprimul rand multumesc pentru parerea despre forum!
Spune-mi ce rubrici permanente ai dori sa vezi ,si ce inseamna "mai documentat" si am sa incerc sa pun in practica ideeile tale! 8)

Si acum sa incerc sa raspund la intrebarile tale!
Itre Doxa si Citizen clar inclin spre Doxa!E Elvetian!!
La 300 RON era Quartz!Asta e pretul!
De marca Perigaum nu am auzit! Nu cumva era Peregaux?
Orice ceas are patru parti distincte de baza:mecanismul motor,trenul de roti,regulatorul si "motion work"-nu stiu in romaneste exact ,dar este mecanismul care duce la aratatoare.Bun!!
La ceasurile cu quartz:mecanismul motor -deci cel care stocheaza energia necesara functionarii ceasului- este bateria!
Trenul de roti este necesar si ca si rol este ca si la ceasurile mecanice-diferente sunt multe si aici dar nu intru in atitea detalii tehnice-ce trebuie sa stii este ca aici avem un motor pas cu pas care transmite miscarea la trenul de roti.
Regulatorul este realizat electronic cu ajutorul unui cristal de quartz care oscileaza la o anumita frecventa impartita apoi de circuitul electronic in impulsuri periodice de 1,5,10 sau 20 de secunde care pun in miscare motorul de care vorbeam inainte.
"Motion Work" indeplineste acelasi rol si la ceasurile mecanice si la cele Quartz.
Acum la ceasurile mecanice:Mecanismul motor,deci cel care stocheaza energie,este arcul-nu bateria-
Trenul de roti nu contine nici un motor-el transmite miscarea la
Regulator-care este realizat mecanic si care in general inseamna roata ancora ,furca si balans.Deci ceasul mecanic este controlat eminamente mecanic! Fara adausuri electronice.( s-au scris carti intregi numai despre regulator ,asa ca mi-e greu sa explic detaliat totul-sunt idei generale!)
Ceasul mecanic si cel automatic sunt la fel,difera doar armarea arcului-la cele asa zise mecanice arcul se armeaza manual,iar la cele automatice armarea se realizeaza automat datorita miscarii mainii printr-un mecanism suplimentar.
Explicatiile care le-am dat nu sunt strict tehnice!Sunt mai pe intelesul tau,si destul de generale ,ca sa nu spun foarte generale.Dar sper ca ai prins ideea!
In legatura cu Longinesul-depinde de ce Longines vorbim!Daca imi dai modelul atunci pot sa spun daca merita 8mil. in plus sau nu!

TE-AM LAMURIT CAT DE CAT??? :?
ionut

Mesaj de ionut »

M-am lamurit , multumesc. Longines era modelul Longines - Les Grandes Classiques Presence. Cred ca o sa imi cumpar un ceas Doxa automatic :D .
Nu imi plac ceasurile cu baterii :D . In legatura cu site-ul o sa revin cu ceva idei, acum sunt un pic obosit.
Ceasul Perigaum l-am vazut pe site-ul lor www.perigaum.com, ei spun ca sunt elvetine, si mi-au placut, mai ales modelul excalibur.
In legatura cu rubinele, din cate am inteles cu cat are mai multe cu atat e mai bun, cam cate rubine are un ceas bun?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Da! Am vazut si eu Perigaum acelea! Teapa! Mecanisme China/Copie a modelelor Turbillon! Aiurea :cry:
23-25 de rubine e OK!
ionut

Mesaj de ionut »

Si cam ce mi-ati recomanda sa imi cumpar , sa fie cam 1000 ron la pret si sa fie automatic ? Ce marca?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Tissot,Certina,Mido ... :?
vladone

Mesaj de vladone »

Buna ziua,

Ce marca este mai buna Citizen sau Seiko?
Exista reprezentanta autorizata Citizen si Seiko in Romania? Ma intereseaza sa-mi ofere garantie si pentru ceasurile luate din strainatate. Pentru Citizen stiu sigur ca exista acum cativa ani.

Vreau sa-mi achizitionez un ceas pana in 300USD(pret de pe site-uri USA) cu perpetual calendar si fara baterie(daca se poate). Designul e foarte important. Mi-au placut:
Citizen Calibre 8700 http://www.amazon.com/Citizen-Calibre-P ... &s=jewelry
Seiko Kinetic Coutura http://www.amazon.com/Seiko-Kinetic-Cou ... &s=jewelry
Vad ca Citizen ofera 5 ani garantie si Seiko doar 3. Ambele ofera 1 an garantie internationala. Personal inclin spre Citizen datorita designului si garantiei oferite.

Multumesc.
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

Intr-adevar Citizen-ul parca are un design ceva mai frumos, dar si data mare pe doua randuri precum modele mult mai scumpe ale unor firme celebre (precum Ulysse Nardin) oferita de catre Seiko, nu e de lepadat. :)

N-am sa te iau cu detalii tehnice pentru ca e un subiect pe care nu-l cunosc. Aici te va lamuri Claudiu daca e ceva de spus. :)

Insa trebuie sa fii atent la cateva detalii, care te pot conduce la unul dintre cele doua produse, in funcite de preferinte/necesitati.

- Seiko-ul are mecanism Kinetic , Citizen-ul Solar Energy
- Seiko-ul are cristal sapphire (teoretic mai rezistent) decat Sticla Minerala oferita de catre Citizen. (Dar si sticla minerala e rezistenta, eu am Seiko 5 cu sticla minerala de mai bine de un an, purtat in fiecare zi, de cele mai multe ori si noaptea, si nu are absolut nici o zgarietura, cat de mica).
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

Am uitat sa precizez, iti recomand sa citesti review-urile userilor, din linkurile pe care le-ai dat. :)
vladone

Mesaj de vladone »

Multumesc GUP de informatii.

Atat Seiko cat si Citizen au acumulatori care stocheaza energia. Crezi ca daca se vor defecta voi gasi unii compatibili peste 7 ani?

Nu uitati de intrebarile anterioare: care marca e mai buna din experienta personala(ptr Claudiu) ca fiabilitate si precizie si problema reprezentantelor autorizate.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Sa o iau pe rind!
Din punct de vedere tehnic atit Seiko cit si Citizen sunt pe acelasi nivel,cu tehnologii diferite dar cam de acelesi nivel.
Seiko stiu ca are service in Romania,de Citizen nu stiu.
Acum,Citizen-are incarcare solara,ceea ce nu este tocmai convenabil,ptr.ca la noi cel putin jumatate de an umblam in haine cu mineca lunga-deci incarcare -0!Dar cu un pic de atentie-expunerea lui la lumina zilei in zile insorite de toamna sau iarna poate rezolva problema.
Seiko -incarcare pe sistemul de generator actionat de miscarea mainii ceea ce este mai convenabil,in schimb este mai sensibil la socuri datorita usurintei cu care se rupe axul la rotorul generatorului.
Mai sunt si alte lucruri care pot fi dezbatute,dar eu personal parca as opta pentru Citizen.
Totodata nici Seiko nu e rau.
Fiind pe acelasi palier de calitate e f.greu sa faci o diferentiere clara.
In privinta preciziei-amindoua marcile fiind pe quartz au precizie f.mare!
In legatura cu acumulatorii-se gasesc amindoi la orice ora la mine.

Cred ca te-am bagat in ceata cu totul!!! :wink:
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

Din cate am priceput eu citind review-urile cumparatorilor, Citizen-ul are si functie de reglare automata a orei. Ceva spectaculos atunci cand schimbi fusul orar. Sau in cazul in care stie si Daylight Saving Time. Probabil limbile se vor misca singure cu o viteza mult mai mare decat cea normala, in genul resetarii secundarului de la chronometer/chronograph.

A si o caracteristica importanta. La cel putin unul dintre useri am citit, Citizenul de incarca si de lumina becului (probabil mai slab, sau mult mai incet dar tot se incarca), iar o incarcatura completa tine cca. 175 zile ! Asta daca datele furnizate sunt corecte.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Da.Gabi are dreptate cu Power saving-ul.E posibil sa aiba aceasta functie care ajuta,dar care citeodata poate fi deranjanta.O functie asemanatoare-DAR NU IDENTICA-o au si autoquartzurile.
Ca informatie tehnica-un acumulator expus la lumina solara se incarca complet in cca.7 ore.Acelasi acumulator expus la un bec de 40W la o distanta de 60 de cm.se incarca in cca 1200 ore!! :roll:
vladone

Mesaj de vladone »

Multumesc de infomatii. Am primit mai multe decat ma asteptam.

O sa optez pentru Citizen: am unul de 7 ani si nu a avut nici o problema, ofera garantie 5 ani, power savingul e ok, review-urile pe net sunt bune.

Am intrebat la B&B de la Unirea si mi-au spus ca ei fac garantiile internationale la Citizen. Mi-a spus asta o vanzatoare, initial o intrebasem pe alta tanara care habar nu avea.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Beton !
Sper sa te bucuri de el cit mai mult! :P
Scrie răspuns